11 d’octubre del 2010

'Fora símbols feixistes', pancarta per la retirada del monument de Tortosa

Una pancarta amb el lema "fora símbols feixistes" ha aparegut penjada aquest dilluns al centre de Tortosa, a la tanca del pont del ferrocarril de l'avinguda de la Generalitat. La pancarta apareix només unes hores abans que Casal Popular Panxampla presente aquest dimecres a l'Ajuntament de Tortosa una campanya per demanar la retirada del monument franquista que hi ha al de Ebre. De la mateixa manera, la campanya també reclama el canvi de nom del barri 13 de Gener, així com de la plaça i de l'institut Joaquin Bau. De fet, la campanya culminarà amb la presentació d'una moció popular a l'Ajuntament de Tortosa, avalada amb més d'un miler de signatures. El Casal Popular Panxampla ha volgut ressaltar que la seua demanda coincideix amb les declaracions realitzades la setmana passada a Tortosa pels responsables del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. El seu director de projectes, Jordi Guixé, va presentar a Tortosa els resultats i les conclusions del cens de simbologia franquista a Catalunya, i va considerar que és necessari retirar el monument i efectuar els canvis de noms al 13 de Gener, a la plaça i a l'institut Joaquin Bau.

Més informació:
-Moció popular del Casal Popular Panxampla

33 comentaris:

  1. Ui mira quina casualitat!! Una pancarta ha aparegut versus Verge Maria !!
    Ves per on estic plenament d’acord ! Fora TOTA la SIMBOLOGIA ! (inclosa la aquesta).

    ResponElimina
  2. Fa un any hi havia una pancarta que deia algo com: "Llibertat per Otegui i els membres de Batasuna", no recordo exactament com estava escrit, però demanaven, l'ex-carcelament de membres del cos polític d'ETA. Però esta Gustau no va sortir a cap notícia, mira quin titular més bonic:
    “El casal Panxampla fen apologia al terrorisme durant 3 mesos”, que es el que va durar la pancarta dalt del pont, sense que ningú (a pesar d’estar vigent l’ordenança de civisme) la retirés, fins que algun humil ciutadà ho va avisar als mossos d’esquadra.

    ResponElimina
  3. Sembla que tots dos, suposan que no sigueu la mateixa persona, ja que os complementeu molt bé, teniu enyorança del franquisme, però estem en una democracia i això es possible.

    ResponElimina
  4. Pos suposant que tu siguis la mateixa persona ( que es molt suposar ) ho dic pel terme “persona”, diria que tens unes contradiccions internes que podrien esdevenir clíniques.

    ResponElimina
  5. Demanar l'alliberament d'Otegui no és fer apologia del terrorisme. Carod ho ha fet fa pocs dies, per exemple. Llegir massa Libertad Digital és el que té, se us confonen les neurones.

    ResponElimina
  6. ....espera que m'havia deixat "xim-pum !

    ResponElimina
  7. Ote queeeeeeeeeeeee????

    ResponElimina
  8. Esta clar que mc calan i guti se senten (aludidos),respectar los seus sibols,clar que ells fa uns anys respectaven molt los nostres simbol i los nostres ideals.

    ResponElimina
  9. Sincerament penso que estàs fent honor al teu nick ... Jo ja vaig fer la meva revolució...Ara si pots, tu fes la teva !!! Tonto l’haba !

    ResponElimina
  10. "Todos somos muy ignorantes.Lo que ocurre esque no todos ignoramos las mismas cosas".


    Albert Einstein.

    ResponElimina
  11. Nostàlgic del franquisme? Doncs vaig néixer l'any en que queia un altre totalitarisme, el comunisme, i per sort Franco ja feia uns 13 anys que era mort.

    En això vull dir, que no he conegut altra cosa, que la democràcia, i sóc un ferm defensor d’aquesta, a part d’un enamorat de les teories i els autors democràtics, pot ser gràcies a l’educació que he rebut i als estudis que he seguit. Fer demagògia del franquisme és un carro, al que últimament s’apunta tothom, fer-la sobre la meua persona és també una cosa que deu estar de moda.
    Bona nit a tots, i per cert ignorant, en català, es diu al•ludit.

    ResponElimina
  12. La ignorancia es una predisposición, aunque puede convertirse en deposición….

    Mc Calan

    ResponElimina
  13. Lo mal del franquisme no es los morts de la gerra,sino lo que va passar despues.
    La historia ha destar als llibres i museus i no al carrer o mig d'un riu i menys fer homenatge ficant noms a col.legis,places,barris,etc...

    ResponElimina
  14. Ja ho he explicat, sol als radicals els hi interessa fomentar aquest debat, els radicals de l'altre bàndol tenen exactament el mateix discurs, no canvien ni una coma, tan sols els noms; en lloc de Bau: Carrillo, en lloc de Franco: Marx.

    No en necessitem de radicalismes a n'aquest país, ja en tenim prou amb el que tenim.

    ResponElimina
  15. Amb aquesta afirmació estàs demostrant que tu mateix ets un subproducte, probablement via familiar, d’uns fets que et fan impermeable a qualsevol retrobament democràtic….Lo trist de tot això es que com tu hi ha algun jove mes que no ha viscut la crua realitat, i ara es volen fer els “guapets”… altrament dits “snobs” i “progres”.
    Com diria el meu amic Labordeta....”a la mierda coño...!”

    ResponElimina
  16. Contesto a "Ignorant "

    ResponElimina
  17. Lluís:
    Demanar l'alliberament d'un senyor que enalteix a ETA, que ha sigut el seu braç polític durant molts anys, que ha sigut detingut ja uns 4 o 5 cops, per participar en el segrest de l'empresari Abaitúa, que convoca homenatges a etarres amb les mans tacades de sang etcètera, etcètera, no és fer apologia del terrorisme?. ¡Santa Justícia!
    Per cert com paga aquest senyor les fiances de 250.000 i 450.000€?. ¡Venga Rafa, no me jodas!

    ResponElimina
  18. Mc Calan,en aixo que me dius me demostres que tambe ets una mica ignorant.
    Monspares sempre que parlen de Franco o de la dictadura parlen en temo i procuren no dir res de dolent,per si acas,i si han dit algo es perque algu lis ha tret lo tema,pero ja te dic,molta temo,pero no per que han sigut un revolucionaris,no, mai s'han ficat en estes coses,pero ells saven lo que han vist,fins hi tot texplicare que quant arriva propaganda a casa d'esquerra,ho fan desapareixer,no volen res que fique republicana,se pensen, sobretot mompare que a algu no li agradara i lis faran algo.
    Jo per sort he vist poc,pero vaig anar al col.legi del 13 de giner i encara algo si vaig vore.Per sort van fer un col.legi nou,l'actual temple i les mentalitats canvien,a alguns encara no,pero que se li ha de fer?

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. Efectivament, pel que aquí exposes ets un subproducte dels temps aquells.. Ho sento…!
    Deixem-ho corre !

    ResponElimina
  21. Gutijaume, si vols fer paral·lelismes fes-los bé. El de Bau i Carillo, podria ser defensable; però el de Franco i Mark, per a res. Si ho vols fer bé compara'l amb Estalin, per exemple.
    Per altra banda, en rigor, demanar l'alliberament d'un pres no vol dir necessàriament defensar el que ell defensa, pot ser, simplement que no s'estigui d'acord amb l'empresonament. No vull creure que a Pamxampla estan d'acord amb la violència d'ETA ni de qui sigui. I sinó, molt fàcil, que ho diguin ells, que segur, segur que llegeixen La Marfanta.

    ResponElimina
  22. Ho deixem corre?
    Valla!
    Bueno pos,avore si dema hi ha una noticia nova.

    ResponElimina
  23. Bé per retomar el tema i no desviar-se de l'assumpte. M'agradaria dir que el franquisme fou un règim feixista. I que el dia d'entreda de Franco a Tortosa és una data d'exaltació feixista, que el nom de Joaquin Bau és el d'un dirigent franquista i pert tant feixista i que el monument finançat per la falange "al caudillo de la cruzada y los 25 años de paz" és un monument al màxim dirigent franquista i per tant feixista. I això no m'ho he inventat jo, ho diu la història. Ara el que sí ha de dir Tortosa i el seu ple municipal, és si volen seguir mantenint aquesta imatge per una ciutat que vol apostar pel futur i no el passat.

    ResponElimina
  24. Aquest és un tema que cansa i esgota, aconseguir treure la gallina de vitrall de l'Ajuntament va costar anys, paciència i diners, sort de Martín Santos que no va parar fins a que ho va aconseguir. Però podríem canviar el centre de la discussió entenent que tota simbologia franquista convindria que fou revisada i en el seu cas substituïda. Partint d'aquesta, la meva base, aquí els únics profranquistes que hi haurien serien el senyor Bel i el senyor Forés que es neguen a obrir el debat al·legant inoportunitat per a la discussió i per a la despesa.

    ResponElimina
  25. Guti, veig que has fet els deures i has recopilat tot l'historial delictiu d'Otegui. Posa't com vulgues, però demanar l'alliberament de qui sigui no és delicte ni tan sols falta. En un regim totalitari si que ho seria, però tu mateix dius que estàs en contra dels totalitarismes, aclarix-te perquè tens una empanada mental de tres parells de collons.

    ResponElimina
  26. Un etarra és un etarra, aquí, a França i a Veneçuela, i demanar la seva posta en llibertat, no té cap altra raó que una mínima afinitat amb les seves idees. Si no, explica’m, quin motiu pot tenir?
    Si jo demano la llibertat d’un neofeixista, que ha matat a dos nois de color, hem direu que sóc un feixista i un xenòfob, amb tota la raó del món. I jo en aquest cas no diferencio: qui demana l’alliberament d’una colla d’etarres, fa apologia indirecta del terrorisme, qui demana l’alliberament d’un neofeixista, fa apologia indirecta del feixisme. I l’exemple més clar, són les pintades que teníem a Ferreries demanant l’alliberament de membres d’un partit feixista (no recordo quin), aquelles pintades no fan apologia de les idees d’aquell partit en concret? Qui les ha fet no congenia, mínimament, amb els delinqüents empresonats? Vinga Lluís va, que no em llepo el dit!
    I no em fiques l’excusa del règim totalitari, que qui té l’empanada mental no sóc jo sinó tú; fins on pot interferir l’Estat en la llibertat individual de les persones? Fins al punt de prohibir el burka als llocs públics? Fins al punt de prohibir les corrides de bous a Catalunya? Fins al punt de multar als comerciants per rotular amb castellà? Tothom seria totalitarista per aquesta regla de tres.
    Saps a qui em recordes? Als advocats dels terroristes, els mateixos que diuen que portar fotos d’etarres no és delicte, sinó una expressió de proximitat afectiva i personal, curiós. Feta la llei, feta la trampa, però a mi no m’enganyaràs.

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. La cultura del “NO” es torna a significar en aquestes oblidades terres, i la intransigència no invita al diàleg quan els radicalismes post moderns representats per una minoria de joves, abans “progres”, i ara antisistema, reclamen la part d’una societat endeutada, neutra, endormiscada, i submergida en una crisi profunda.
    Efectivament es el tribut que els hi pertoca i que a la curta o a la llarga haurem de pagar com contrapartida a la herència que els hi haurem deixat.
    Al loro !!

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. No se perquè li pegueu tantes voltes al tema dels símbols feixistes. Estan condemnats a desaparèixer per lo que són i han significat.

    Recordo la gallina de l'ajuntament, lo que es va parlar.
    Pos ves per on, la gallina ja no esta.
    Mireu si era dolenta que no va servir ni per fer caldo!!!!! (potser Bronson va reaprofitar algun vitrall)

    Un cop treta, tots menys Faura (si no recordo malament) parlaven del gran pas democràtic que s'havia fet.
    Tots penjant-se la medalla a vore qui se la ficava mes grossa.

    Però mentre Lluís Martín demanava que el traguessin, estava mes sol que l'una i els debats que es suscitaven no eren massa diferents als d'ara, tan entre la classe política com entre la societat.
    Gràcies Lluís per la teva tossuderia!!!!! I Gràcies als que ara continuen treballant per treure tots aquests símbols:

    Això ja li va passar a Colom que un cop va plantar l’ou tots es volien penjar les medalles.

    ResponElimina
  31. És realment digne d'admirar l'espectacle de funambulisme que s'ha fet aquí en què al final ha resultat que s'ha acabat acusant el Casal Popular Panxampla de terroristes.

    El Casal Popular Panxampla penja al seu bloc (www.panxampla.org) tot allò que fa i tot allò que pensa, si voleu criminalitzar feu-ho amb dades a la mà, no amb acusacions i tergiversacions.

    Parleu molt i aneu d'erudits, però la vostra manera de fer demagogia traspua mancances evidents a l'hora d'argumentar.

    au, salut!

    ResponElimina
  32. Si els he acusat de radicals i si em dius que no ho són, el demagògic ets tu. En aquest tema ja he dit tot el que tenia de dir, crec sincerament que la democracia no hauria de funcionar aixi, donant protagonisme a grups minoritaris i radicals però per desgràcia, cap sistema és perfecte.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta