13 d’octubre del 2010

Unió de Pagesos es mobilitza pels afectats del nou gasoducte d'Enagás

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha denunciat que la construcció d’un nou gasoducte que afecta diversos municipis de la Ribera d’Ebre, Baix Ebre i Montsià no ha tingut en compte les peticions dels propietaris expropiats, com a compensació pels danys ocasionats. UP ha convocat una assemblea informativa amb tots els afectats per les expropiacions del gasoducte, que tindrà lloc aquest dimecres, 13 d’octubre a partir de les 19.00 hores a l’hotel Corona de Tortosa.

Segons UP, l’empresa Enagás no ha indemnitzat correctament els afectats, a més d’haver imposat algunes restriccions per a les plantacions d’arbres. Les obres de construcció del gasoducte, que afecten sobretot conreus de vinya, olivera, fruita i cítrics, està previst que comencin aquesta setmana. El sindicat considera que en el traçat del gasoducte, que va paral·lel al de l’altre ja existent, des de Tivissa fins a Paterna (València), passant per Ulldecona, Enagás no ha respectay sempre la distància establerta, a cinc metres de l’antic conducte, i que a vegades fa excepcions. A més, l’empresa no accepta canvis de traçat proposats pels afectats, amb l’objectiu de minimitzar les pèrdues econòmiques o patrimonials i que tècnicament són igual de viables. UP també adverteix que Enagás estableix restriccions en les finques afectades pel gasoducte, ja que no permet que es plantin arbres en l’amplada establerta com a servitud de pas, implícita en un gasoducte i amb una amplada de dos metres a cada costat del tub. Es tracta d’un espai no expropiat però del qual no en pot disposar lliurement el propietari. El sindicat recorda que, com a les explotacions afectades ja passa l’antic gasoducte, la superfície total en la qual ara els propietaris no poden plantar ni edificar és de 9 metres, tenint en compte els quatre metres corresponents a l’antic gasoducte, els quatre metres del nou més un altre metre d’espai que queda al mig i per al qual no s’ha indemnitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta