30 d’agost del 2006

Aus del Delta, al país de les tulipes

El turisme ornitològic agafa força

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha participat fa poc en una fira holandesa especialitzada en l'organització de viatges vinculats a l'observació d'ocells. Al Delta se'n poden veure centenars de milers, i el Patronat considera que el turisme ornitològic és un dels que té més potencial de creixement a les Terres de l'Ebre.

La fira en què ha participat el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona s'ha celebrat a l'aire lliure, en plena reserva natural d'Oostvaardersplassen, a la ciutat holandesa de Lelystad. La mostra especialitzada en observació ornitològica ha arribat enguany a la tercera edició, amb l'objectiu de superar els 10.000 visitants de l'any passat. Durant els dos dies que ha restat oberta, s'hi han celebrat diferents activitats dirigides al visitant, com ara excursions per la zona, i també s'han instal·lat diferents punts d'observació d'aus. Segons fonts del Patronat de Turisme de la Diputació, la fira ha rebut principalment la visita de públic interessat en la pràctica de l'observació ornitològica (bird watching), és a dir, consumidors directes d'aquest producte, que encara no té una presència destacada als operadors turístics d'Holanda. Fins ara, les agències holandeses no inclouen als seus catàlegs destinacions properes. Així, la major part dels operadors turístics programen viatges a paratges molt més allunyats, com Groenlàndia, l'Antàrtida o Perú. Una situació que s'explica perquè els holandesos prefereixen organitzar-se els viatges individualment, sense la mediació de les agències, on sí que acudeixen quan han de fer un viatge de llarg recorregut.
Al delta de l'Ebre es poden observar centenars de milers d'aus, i és per això que el Patronat de Turisme ha cregut que seria interessat atreure fins a les Terres de l'Ebre més turistes holandesos, a partir de la seua participació en la International Birdwatching Fair-Vogelfestival. De fet, el Patronat de Turisme considera que l'observació d'aus és un dels productes turístics amb més potencial de creixement a les Terres de l'Ebre, i ja ha fet accions de promoció en una fira italiana i en el mercat d'operadors turístics britànics. En línies generals, el turista que observa ocells és una persona d'un poder adquisitiu alt i amb un important respecte pel medi ambient. En aquest sentit, el turisme ornitològic està en fase de creixement al mercat nord-americà, on una enquesta recent de la Universitat de Stanford calcula que hi ha 69 milions d'aficionats a l'observació d'aus. També és molt important al mercat britànic, i una de les agències de referència, l'operador turístic Birdwatching, ja ha anunciat que programarà viatges al Delta i al parc natural dels Ports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta