18 d’octubre del 2006

Catalunya signa avui un conveni per protegir els deltes de la Mediterrània

El recinte firal d'Expoaviga, a la Fira de Barcelona-Gran Via M2 de l'Hospitalet de Llobregat, serà demà a la tarda l'escenari de la signatura d'un conveni entre els governs de Catalunya, Vèneto, Grècia, Egipte i Romania, que pretén coordinar accions i recursos en la protecció de zones humides. El projecte es desenvoluparà a través de l'associació Delta-med, que agrupa diferents territoris deltaics de la Mediterrània, i en què participa la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre. La signatura del conveni, que comptarà amb representants de tots els governs que signen l'acord, insta les diferents administracions a coordinar-se a l'hora d'afrontar de manera conjunta els principals problemes dels seus deltes i zones humides. Delta-med està impulsada per l'Institut Agroambiental de les Terres de l'Ebre, i a més del delta de l'Ebre també estan representants els deltes del Po (Itàlia), Evros (Grècia), Danubi (Romania), Nil (Egipte), Roine (França) i les zones humides de l'albufera de València i de l'estuari del Guadalquivir. Així, els deltes i les zones humides que pertanyen a Delta-med ocupen una extensió superior al milió d'hectàrees, que podria créixer més amb la incorporació d'altres zones. L'entitat vol influir en la presa de decisions dels poders públics en aquells temes que afectin les explotacions agràries a les zones humides, amb criteris de desenvolupament sostenible.

1 comentari:

  1. Sencillament; a mi em sembla un "Pelotazo" intervencionista..Com diríem aqui..."Tira pallús que m'astaco....!!" Tothom veu ara, la necessitat de posicionar-se amb "lobies" per aconseguir la seva parcel.la d'influències...Molt bonic!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta