20 de desembre del 2006

ERC proposa una xarxa de carrils bici a Tortosa, amb un vial per connectar l'àrea ciclista de Vinallop

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Ricard Forés, va anunciar ahir que el seu grup municipal presentarà una moció al pròxim ple ordinari de l'Ajuntament, amb l'objectiu d'aconseguir l'adhesió del consistori a l'anomenada Declaració d'Amsterdam, que ja va ser aprovada pel Parlament. «Volem que Tortosa se sumi a aquesta declaració, que fomenta l'ús de la bicicleta a les ciutats i estableix les línies per aconseguir més espais per als ciclistes, més llocs per estacionar les bicicletes i una mobilitat sostenible i més segura», va explicar Forés. En aquest sentit, l'alcaldable d'ERC va avançar que el programa electoral dels republicans inclourà una proposta concreta per definir una xarxa de carrils bici a Tortosa. Segons Forés, ERC està estudiant la viabilitat de fer carrils bici entre Bítem i Remolins, i entre el nucli de Jesús i Ferreries, així com la continuïtat de la via verda del Baix Ebre des de Ferreries fins a la futura àrea ciclista de Vinallop; un altre des de la nova urbanització dels terrenys de Renfe fins al col·legi del Temple, i un últim carril bici que aniria en paral·lel a les vies del tren i el canal de l'Esquerra, fins al raval de la Llet. «Aquí l'Ajuntament no hauria de gastar-se ni un sol euro, sinó posar-se d'acord amb les constructores, perquè en lloc d'asfaltar o posar una vorera, deixin un espai reservat pel carril bici», va suggerir Forés. El cap de llista d'ERC també va afirmar que és una falta de previsió que el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa no incloga una xarxa de carrils bici, «perquè per fer alguns desplaçaments per la ciutat molta gent aniria en bicicleta, i no utilitzaria els vehicles de motor». Finalment, sobre el suport a l'àrea ciclista de Vinallop, Forés va afegir que ERC encara ha de definir-se.

El Punt (20-Desembre-2006)

Per saber més:
-La declaració d'Amsterdam, que ERC portarà al ple de Tortosa

19 comentaris:

  1. Seria fantàstic poder disposar d'un carril bici entre Bítem i Tortosa!!! 5 quilòmetres de no res, i a més plans, es farien en un plis plas! Hi voto a favor!!!!!

    ResponElimina
  2. Jo També hi voto a favor.
    Seria fantàstic poguer dixar que els crios anessen al cole en bici en lloc de la ditxosa moto.
    Jo per la meua part ja m'estic preparant la bici amb la cadireta al darrera com porten a Deltebre.
    Allí iaios i jovens se mouen diariament en bici per anar a tot arreu.
    Estaria molt bé poguer-ho fer també a Tortosa.
    Molt bona idea del Sr. Ricard Forés.

    ResponElimina
  3. Fa temps que corren ben poques bicis per Deltebre. Més aviat motos i cotxes de gran cilindrada, pagats molts d'ells amb els diners dels guanys immobiliàris.

    D'altra banda, i parlant de trànsit, el que em crida l'atenció és que l'administració local consenteixi l'ús d'un carril de l'avinguda Generalitat, concretament devant del mercat municipal, com aparcament de vehicles de descàrrega: TOTS ELS MATINS EN PLENA HORA PUNTA. I és un fet tan usual que gairebé ni amb els obres d'arranjament de tal via s'ha deixat de fer.

    QUè haurà de passar per a que les autoritats ho regulin?

    ResponElimina
  4. Com a Amsterdam i ja de passo podem fer Coffe shops per fumar herva i reunificar els prostibuls al casc antic;estaria bé.

    ResponElimina
  5. Pos jo conec jovens de Deltebre que van a l'insti en bici. I l'altre dia hi vaig anar i vaig vore molta gent gran que també hi anava.

    ResponElimina
  6. Els joves de Deltebre van en moto tant com a Tortosa.
    Per cert, ja posat a reunificar els prostíbuls, millor a La Simpàtica en alguna casa discreta i amagada, je je...

    ResponElimina
  7. Normalment els politics ens venen motos. A alguns quan se'ls hi ha fos el motor ens venen bicicletes.

    ResponElimina
  8. Jo sempre he anat al "Cole " amb bici...De vegades lo ideal es enemic de lo real...I ara ho es per molts de motius massa llargs d'exposar aqui...Aquesta "idea" de recuperar la bici no es patrimoni de ningú..Ja estava inventat fa molts anys...Pero les circumpstàncies han canviat...Es com volguer recuperar el Carrilet...El romanticisme no pot èsser mai utilitzat en política...Per mí sería una estafa. La politica te l'obligació de èsser realista i no confondre a la gent...I aixó no vol dir que qui vulgui probar d'anar en bici no ho faci...

    ResponElimina
  9. A Amposta el portaveu d'ERC al ple dels pressupostos va demanar més teatre.

    ResponElimina
  10. Més bicicletes i més teatre. Això sí que és el futur que van preveure els meus besavis!!!

    ResponElimina
  11. El portaveu d'amposta va demanar més teatre? Només més teatre o més coses? És important que una capital de la cultura catalana tingue una oferta cultural àmplia, i és vergonyós que el cicle de teatre d'amposta només tingue 4 obres programades, sovint repetides i sovint d'aquelles que fan pena perquè no tenen qualitat. la regidora de cultura d'amposta busca obres de teatre "que no facin pensar". Segur que el portaveu d'amposta va demanar més coses a part de teatre.

    ResponElimina
  12. Sinyor mc calan,
    realitats...
    Canvi climàtic...
    Desplaçaments inútils de menys de set kilòmetres...
    Energies fòssils que s'esgoten...
    Sedentarisme generador de malaties...
    Embussos per tot arreu...
    Xiquets plantats davant de les consoles i ordenadors...
    Tot això són realitats o mentides?
    Bon Nadal a tots i a qui tingue sort, que els reixos los hi porten unes bones bicicletes.

    ResponElimina
  13. dedueixo, a partir d'altres comentaris que lo sapo roig deu de ser sociata. Bueno, ningú és perfecte però com a mínim deixa d'intoxicar. ningú parla de teatres parlem d'una mobilitat sostenible adoptada pels paisos més avançats i que es un paradigma de l'esquerra. ara com que los sociates teniu d'esquerra lo que Aznar de cervell.

    ResponElimina
  14. Comedianta...Ja he dit que lo ideal , de vegades en enemig de lo real...Continua sense saber llegir..

    ResponElimina
  15. Un d'esquerres parla de mobilitat sostenible i a mí m'agradaria fer-li unes preguntes:
    a) És mobilitat sostenible circular amb cotxe per l'actual N-340?
    b) És mobilitat sostenible tenir mals horaris de transport ferroviari?
    c)És mobilitat sostenible tenir un pont mort a Tortosa?
    d) És mobilitat sostenible anar en bicicleta des d'un punt d'orígen a un destí on es pogui estacionar sense por a robatoris o és mobilitat sostenible pasejar en bicicleta de casa a casa?

    ResponElimina
  16. Mobilitat sostenible es l'immovilisme!!Aixó es el que en realitat ens volen vendre!!

    ResponElimina
  17. Sr. mc calan,
    vostè agarre la bici i ja vora lo que es mou. O és que potser vostè va pedalan mentres porta el cotxe?

    ResponElimina
  18. Jo l'agarraria a vosté...pero del coll....

    ResponElimina
  19. No s'empipe home! que estem al Nadal

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta