1 de maig del 2008

El PSC de l'Ebre avala la interconnexió però entén la desconfiança dels ciutadans

Sabaté destaca la «cohesió» del tripartit i diu que la «imatge de disbauxa» al govern és per «un excés de transparència»

Els màxims dirigents del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté i Antoni Sabaté, van fer ahir una valoració molt positiva de la convalidació del decret que permet allargar el minitransvasament de Tarragona al sistema Ter-Llobregat. Segons els socialistes, la cohesió del govern català sobre la situació adoptada és total i no s'esperen baixes de regidors o militants del PSC que s'oposen a la nova canonada, ni se'n té constància. De fet, Joan Sabaté va remarcar que el decret és «la millor garantia» per refiar-se de la temporalitat del transvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona i del fet que no hi haurà més detraccions. Sabaté va admetre que els ciutadans del territori tenen dret a desconfiar del govern, però va fer una crida a defugir «l'excés de victimisme».

El PSC de les Terres de l'Ebre va intentar ahir fer pedagogia per explicar als ciutadans del territori «la necessitat, l'excepcionalitat i la temporalitat» de la interconnexió de xarxes. Així, el primer secretari del PSC al territori, Antoni Sabaté, va destacar que el decret convalidat dimarts pel Congrés dels Diputats «entronca de forma coherent» amb la posició dels socialistes, que sempre havien defensat la interconnexió de xarxes com a mesura d'emergència per garantir l'abastiment d'aigua per al consum humà. A més, Sabaté va remarcar que el decret recull que l'aportació d'aigua havia de sortir de les concessions per regar que ja hi havia a la conca de l'Ebre, «per transferir-les puntualment a les conques internes de Catalunya».
El president del PSC a l'Ebre, Joan Sabaté, també va destacar el «nivell de cohesió del tripartit» sobre la mesura adoptada, tot i l'abstenció d'ERC en la votació de Madrid. «Encara creiem en la nova cultura de l'aigua, però el govern no ha arribat a temps per a aquesta sequera sobrevinguda a Catalunya», va dir Sabaté, que va aclarir que per la nova canonada no es transferiran els excedents del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), sinó la recuperació de l'aigua que es perd a les fuites dels regadius del conjunt de la conca de l'Ebre, un cop fetes diverses obres hidràuliques que permetran «estalviar» més aigua. «Ara aquesta aigua anirà riu avall, farà el seu paper ecològic i s'agafarà des del punt de captació que el CAT té a Campredó», va afegir. Amb tot, Sabaté va precisar que el PSC de l'Ebre encara no té cap esborrany del conveni que redacten el govern de l'Estat i la Generalitat, i que molt probablement es farà públic a finals de setmana o al principi de la setmana que ve. Tampoc hi ha més notícies sobre el traçat definitiu de la canonada o les característiques tècniques del projecte, que segons va dir Sabaté potser s'anirà refent sobre la marxa, com passa en altres obres hidràuliques que es fan per la via d'urgència.
L'exalcalde de Tortosa va assenyalar que no haurien de caldre «aixetes ni comportes» a la canonada, ja que «en un estat democràtic la millor garantia és la llei». Sabaté també va negar que la disposició addicional quarta siga una porta oberta a nous transvasaments de l'Ebre, i va afegir que, després de les garanties que ha donat el govern de l'Estat, «només queda la confiança i la desconfiança de la gent». En aquest sentit, Sabaté va admetre que els ciutadans «tenen dret» a desconfiar i estar molestos amb l'acció del govern. «Però si s'ha pecat d'alguna cosa ha estat d'excés de transparència, ja que el fet d'informar de les diferents alternatives ha donat una imatge de disbauxa», va concloure.

El Punt (1-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
- La Ribera demana la dimissió de Baltasar
-
Rialb dobla les reserves
-
L'Estat i la Generalitat tenen a punt el conveni
-
Incongruències del PSC
-
L'Estat respon a l'estalvi d'aigua dels regants invertint 262 milions
-
Puigcercós diu que Millan té tot el dret de deixar ERC
-
Jóvens de l'Ebre convoquen una protesta dissabte a la Delegació
-
El Consell Comarcal del Montsià rebutja el transvasament de l'Ebre

51 comentaris:

  1. Sabaté, no confio en vostè.

    ResponElimina
  2. Perquè no fem primer les “diverses obres hidràuliques” com vostè diu , i valorem desprès el cabal que es recupera i no a la inversa? Dons ja li diré jo..Perquè estan mentint a la opinió publica. Senyor Sabaté; jo tampoc confio amb vostè

    ResponElimina
  3. Jo si, endavant.

    ResponElimina
  4. Senyor Sabaté : Vostè sap el que son 180 milions d’Euros ? Encara creu que aquesta inversió respon a una temporalitat? Agafi la maquineta i conti!.....La seva pertinença a la branca de lletres el traeix.... Com economista no te la meva confiança...

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. El Departament de Política Territorial nega al Consell Econòmic i Social de reunir-se per tractar del transvasament...Ara posaran dels seus....Senyor Sabaté; igual li faria il•lusió...!

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Caradures!
    Traidors!
    Enganya ebrencs!
    Fora d'esta terra!

    ResponElimina
  9. No hi ha res pitjor que anar pel carrer d’aquesta ciutat i que et girin la cara per “non grata”.
    Però també hi ha la contrapartida de butxaca que podríem definir com “ande yo caliente y ríase la gente”...Fins quan?

    ResponElimina
  10. Totes les nostres decisions tenen conseqüències. Si son equivocades encara mes, però si al damunt son interessades i en contra de la comunitat , es molt normal que es demanin explicacions. Senyor Sabaté; no dubti que li demanaran...

    ResponElimina
  11. Aquests del PSOE poden fer el que vulguin,la gent els vota igualment. Molts dels que protesten varen votar el PSOE a les eleccions. Cadascú hauria de fer una reflexió al respecte. Per què el PSOE surt indemne de qualsevol polèmica? Tornareu a votar PSOE, doncs PSOE teniu: retallada d'estatut, transvasament, Bono president.

    ResponElimina
  12. Aquest senyor parla d’un alt nivell de cohesió del Tripartit...No faci riure Senyor Sabaté ! Tots sabem com estan les coses..El pacte de no agressió que varen firmar al constituir el Govern d’Entesa, ja se l’han passat pel forro mes de quatre vegades!! Internament les coses estan molt calentes...Incandescents diria jo.

    ResponElimina
  13. Fins i tot Montilla,aconsellat pels seus assessors d’imatge deu de prodigar-se per desenfadats programes de TV3 per donar el “pego” de proper i simpàtic..

    ResponElimina
  14. Es que això no es un Govern de la Generalitat de Catalunya..Això es una trista Comissió de Govern sense cap visió de país. Sembla con un Ajuntament d’una Area Metropolitana com a molt amb una lleugera visió provinciana...de Barcelona ..Es clar!

    ResponElimina
  15. Segre, Ter y Ebre Todos cabreados!! Hay alguIen masssssssssss? Recuerden que hay una manifestación en Amposta el dia 18 de Mayo..!

    ResponElimina
  16. EXCES DE TRANSPARÈNCIAAAAAAAAAAAAAA ?? Però quins disbarats s’han de llegir !! Desprès de mesos de “marejar” la perdiu , vostè parla de TRANSPARENCIA ?

    ResponElimina
  17. Es que la evidencia es tal, que al final un pensa que per defensar la "cadira" tot val...

    ResponElimina
  18. Senyor Sabaté: Que es per vostè “defugir l’excés de victimisme”?
    Vostè quan diu això es refereix a la gent de les Terres de l’Ebre..Ho sap no ?
    Unes terres que contribueixen amb un 60% de la energia que es consumeix arreu de Catalunya.
    Unes terres que han estat cosides amb parc eòlics perquè a Collserola no els hi haguessin permès.
    Unes terres que han estat la cua de Catalunya de molts anys en renda per càpita.
    Unes terres on l’ACA nega recentment l’aigua al Polígon Catalunya Sud.
    Unes terres amb dèficit greu d’infraestructures.
    Unes terres on una miserable autovia d’onze Kilòmetres va durar uns deu anys en construir-la.
    Unes terres on no para l’Euromed i excloses a l’AVE.
    Unes terres amb greus problemes de salinització sobre tot al delta.
    Unes terres on no reverteix la inversió dels estudis dels nostres fills.
    Senyor Sabaté: podria continuar la llista...però digui’m vostè si encara hem de defugir l’excés de victimisme...

    ResponElimina
  19. Lo dia 18 que ve, los ben nascuts d'esta terra anem a Amposta. Sinyor Sabaté, no dubte que hi recordarem lo seu nom.

    ResponElimina
  20. Senyor Sabaté: Em permetrà dir-li que una cosa es parla amb coneixement de causa i l’altra es parlar en boca d’altre ( que es el que vostè fa). I em permetrà mes encara...Deixi’m dir-li que no te ni “punyetera idea” del que esta passant... Moltes gracies

    ResponElimina
  21. Vaja pandilla estan fets els Sabatés, a l'infern de dos en dos.

    ResponElimina
  22. Jo tambe en faig una de llista:
    -Central de cicle convinat, no la volem, a Sant Adria en hi ha una i de moment no passa res.
    -Variant C12 pel canalet: si pero que vagi per la falda del port.
    -Que l'ACA nega l´aigua al Catalunya Sud, es rigurosament fals.
    -"Autovia" Tortosa/Aldea: culpa del tripartit.
    -Aerogeneradors: si pero poquets, i si pot ser que els posin on no es vegin, encara que no bufe el vent.
    Som el que no hi ha.
    NO NO NO NO NO NO NO i NO.

    ResponElimina
  23. 7:14, ets un ENBUSTERO (eufemisme)jo soc un ben nascut i no hi anire a la manifestacio.
    Si no ens tranquilitzem una mica, anem molt malament.
    I per cert, els que no anaven a les manifestacions de fa quatre anys, tampoc eren mal nascuts.

    ResponElimina
  24. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Els que no anàveu a lles manifestacions de fa quatre anys no éreu mal nascuts, sinó uns inconscients

    ResponElimina
  26. Per als que encara no s´hagin enterat de la diada d´avui, del seu simbolisme i significat:

    LA INTERNACIONAL

    Amunt els damnats de la terra!
    Amunt els qui pateixen fam!
    La força pel dret és vençuda,
    s'acosta el bell temps de la pau.

    Del passat, destruïm misèries,
    esclaus, aixequeu vostres cors:
    la terra serà tota nostra,
    no hem estat res i ho serem tot!

    És la lluita darrera,
    agrupem-nos, germans!
    La Internacional serà
    la pàtria dels humans. (bis)

    No esperis salvacions supremes
    de déus, de reis ni de tirans.
    Obrer, és la sang de tes venes
    la que triomfant et salvarà.

    La força del tirà sotmesa
    tot puny deixarà quan voldràs.
    Atiem la fornal encesa,
    el ferro és fill del nostre braç.

    És la lluita darrera,
    agrupem-nos, germans!
    La Internacional serà
    la pàtria dels humans. (bis)

    Obrers, camperols, la batalla
    ha començat i finirà.
    La terra és de qui la treballa
    i el treball just triomfarà.

    Si del cel de la nostra terra
    foragitem dels corbs l'estol,
    pau ferma seguirà a la guerra
    i sempre més brillarà el sol.

    És la lluita darrera,
    agrupem-nos, germans!
    La Internacional serà
    la pàtria dels humans.

    ........i per als que pensen que tot es transversalitat i interclassisme.

    ResponElimina
  27. Qué potitooooooooooooooo!!

    ResponElimina
  28. Anónim de les 08:09 PM Vosté es el infrascrito noooooo??

    ResponElimina
  29. los sabate's se semblen als convergents en la millor época del PHN, no paren de repetir tots lo mateix i en les mateixes paraules perque els alliçonen bé per a que no es surtiguen del guió,

    per cert, avui he tingut una conversa molt interessant amb un socialiste d'amposta, no m'ha quedat clar si era militant o simplement simpatitzant, em deia algo així com que no hi ha cosa mes aborregada que pertanyer a un partit (dono igual quin), i que conste que lo de aborregat no ho he dit jo, ho ha dit ell

    DIUMENGE 18 DE MAIG TOTS A AMPOSTA

    ResponElimina
  30. Per n'estes terres hi ha una paraula per a qualificar tipos com estos dos Sabaté: BARRUTS.

    ResponElimina
  31. El duo dels segineros.

    ResponElimina
  32. En qualsevol cas, dis-li al teu amic, que val mes ser aborregat conscient i per devocio que aborregat per obligacio o collons, per exemple els asalariats amb contractes basura (per no dir merda)de 600 €/mes. El teu amic es d’aquets potser?. O es dels que aborregen als demes?.

    ResponElimina
  33. Quan les Sabates mos fan mal cal que tornem tots a posar-mos les espardenyes per defensar lo nostre territori!
    De porcs i de sinyors s'en ve de mena!

    ResponElimina
  34. Transparencia?
    Quina barra

    Van amagar els transvassaments fins despres de les eleccions

    Van mentir al parlament

    De tot menys transparencia Sr Sabate

    ResponElimina
  35. Bé, molt bé el nivell de la Marfanta va cada dia a més.

    En tot això el senyor Bel va fent, ara veig les cares dels nous agents de la guardia urbana i senyores i senyors això és una festa. Com al consell comarcal ja no hi poden col.locar a ningú més ara el posen d'agents de la guardia urbana. Aixó ja esta agafant unes dimensions que no te preu.

    O al senyor Bel li paren els peus o no se on anirem a parar.

    Prou, prou, prou, com diria el Cuni.
    Fem-ho bé, ho fa bé per als seus al tortosins en general que el bombin.

    ResponElimina
  36. Està molt bé que critiques la gestió de Bel, cosa que és perfectament legítima, però me sembla que això que dius no té massa a vere en lo de la interconnexió i la postura del PSC al respecte. Me sembla que los sociates vos esteu acollonint en vere que passareu molts anys sense minjar-vos un rosco a Tortosa.

    ResponElimina
  37. Jo soc llibertari. No voto normalment . Però, a partir d'ara votaré lo que sigui per a que els sociates no pugen a cap lloc ni poder.
    Son pitjors que cap!
    Falsos com ells sols!

    ResponElimina
  38. Era per introduir un tema nou a la tertulia perque no sigui monografica.
    A pel que fa al tema de que som els pitjor, si ser coherents i sincers es se el pitjor si ho som.

    ResponElimina
  39. Anònim de la 1:24 PM. Jo no se si son els pitjors, però de la manera que s’exposa, voldria que sabés que he tingut que rellegir dues vegades el que vostè ha escrit. Es per aquest motiu que voldria dir-li que molt clarificador no es. Si tots son com vostè “apaga y vámonos”...Aquí no hay quien se entienda!! Ara entenc perquè el PSC mareja tant la perdiu....

    ResponElimina
  40. Anonim 3:17, faig tot el que puc per posar-me al nivell general de la gent que sol anar per aquest blog, i et puc assegurar que fot feina posar-se a un nivell tan barroer com el que hi ha per qui.

    Primer llegeixi l'anónim 10:09, despres hi ha dues magnifiques entrades de CiU i llavors contesto a 1:24, i despres voste no ho enten i ara jo l'indico una mica.

    Apa i ja em dirà vosté que fa treballant avui, ja que la gran majoria d'assalariats de CiU avui no treballen com es pot veure per la Marfanta.

    ResponElimina
  41. Un altre visionari: "sembla que los sociates vos esteu acollonint en vere que passareu molts anys sense minjar-vos un rosco a Tortosa"
    Els mateixos que s'ha pasat CIU potser? foten-la cinc vegades ( 200hm3 contra 40 ) mes grossa.
    Ahir vaig veure a TTV ( Tortosa tontovisio) com departien cordialment i breument, aixo si, el Sr. Bel i la portaveu de la plataforma Susanna Abella. Quines coses no?. Es perfectament legitim que Convergencia hagi canviat de postura ( de la necessitat virtut) pero el que no sembla logic es l'oblit dels demes. Ho veus com tot es posible, i la memoria curta. Tranquil home tranquil, tu no pateixis que els roscos van i venen i que el temps ho cura tot.

    ResponElimina
  42. PRIMER QUE RES DISCULPAR-ME DAVANT ELS QUE SENTIN FERIDA LA SEVA SENSIBILITAT DE INTERNAUTES BLOGERS PER LES MAJUSCULES, SI NO ESCRIT AMB LLETRES MES GRANS ES PERQUE NO PUC.
    ES UN TEMA RECURRENT DE TOTHOM, L' ESCRIURE SOBRE ELS "ENXUFATS" D'UNS I ALTRES. JO EN LA MEVA INNOCENCIA EM PREGUNTO:
    collons, QUE A TORTOSA NO HI HAN PERIODISTES QUE PUGEN D'UNA PUNYETERA VEGADA INVESTIGAR A FONS SOBRE EL TEMA (que potser no caldria posar-hi molt d'esforç)I INFORMAR DEFINITIVAMENT AL RESPECTE I DEIXAR D'ESPECULACIONS?
    O ES QUE NO HI HA EL QUE HA DE HI HAURE?, POS SI ES AIXI, PLEGUEU I US DEDIQUEU ALS GABINETS DE PREMSA O D'ALCALDIES.
    Que ningu es pensi que estic demanant noms ni res semblant a la violacio de cap dret de privacitat etc., encara que seria il·lustratiu el poguer saber quantes d'aquestes persones tenen carnet de partit, pero aixo es una questio evidenment personal. Ara be, la quantitat de llocs ex professo que s'han creat, els que s'han quedat, increments de plantilles, fixes, eventuals etc., en definitiva un reportatge en profunditat sobre el tema, seria per a sucar-hi pa.
    Que no son publiques aquestes dades?
    El que tambe sopta ( o no ) es que cap oposicio s'hagi possat a fons en el tema, mes enlla d'acusacions abstractes. Sera per por a que et diguin " i tu mas " ?

    ResponElimina
  43. Et puc assegurar que com a socialista no m'amago de res i no tinc por de res. En quan a la connivencia PDE (manolo, susanna i cia ) amb CiU (Bel i cia) no es nou si be ara es descarat, als socialistes ens van fer fora de la PDE esta colla instigats per CiU, però es que a més a més ara les directrius de la plataforma surten de l'alcaldia de Tortosa. Es molt curios veure com acabat el ple del 7 d'abril i despres d'enviar a tota la seva gent a fer acte de presencia, va arribar el "rei Tomas I de remolins" i va entrar al despatx de Ferran Bel.
    En quan a que no mos fotrem un rosco en molts anys, penso treballar per a que no sigui així, però el que decideixi el poble serà el que voldrà lliurement.

    ResponElimina
  44. Los sociates de tortosa, apart d'estar ja en perill d'extinció, ofereixen un espectacle d'arrogància que fa més pena que gràcia. No cal ser de CiU per a dir-vos les coses clares. Si vos heu de rebaixar tant per escriure a n'este blog -no havia llegit una expressió tan elitista en molt de temps- pos no escriguesseu, que tampoc aporteu res d'interessant. Això de que la Plataforma és proconvergent fa molta gràcia, perquè fa uns pocs anys, i avui en dia encara hi ha gent que ho creu, eren los mateixos convergents los que acusaven a la Plataforma de ser prosocialista. En resum, un espectacle ben lamentable que fa que los que vam votar a Sabaté (sí, jo també vaig ser prosocialista al seu moment) avui en dia mos peguéssem cops de cap contra la paret per dixar-mos enredar d'esta manera.
    18 DE MAIG A AMPOSTA!!!

    ResponElimina
  45. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  46. anònim de les 6:03, si has d'usar el meu nom,tingues el valor de ficar el teu, i així mos podrem tutejar,

    a i per cert,això de la connivència amb CIU, xAvalet me sembla que això serà en los vostres mal sons,
    ja els agradaria als de CIU que fos així, igual que ja os hagués agradat als del PSC, però xiquets, hi ha gent a estes terres que passa dels politics i l'únic color que te és el de l'aigua, clara i ben neta

    i per cert cuidat la vista, perque me sembla que t'esta fallant, me sembla que en cap moment ningú de la PDE ni va entrar, ni va sortir del despatx de l'alcalde de tortosa lo dia que dius,

    18 DE MAIG TOTS A AMPOSTA

    susanna abella
    (fico el meu nom perque no m'he d'amagar de res)

    ResponElimina
  47. dedicat a l'anòmim de les 6:03 company, comprenc que estigues mosquejat, però la gent de la PDE no som els responsables del teu cabreig,
    potser a qui has de demanar contes i cantar-los les quaranta és a qui t'ha pres per lo pito del sereno i t'ha venut gat per llebra

    per si et flaqueja la memoria et fico un parell d'enllaços força interessants, mira-te'ls en calma i ves a buscar a qui t'ha fotut lo pel

    http://www.tv3.cat/videos/285079

    http://adjunts.e-noticies.com/externs/externs_27365.pdf

    que ho passes bé

    susanna abella

    ResponElimina
  48. En el ostracismo rural gallego existe la figura del "Chupacabras" y después de ver esta foto creo que en el bien pagado folclore ebrenc solo faltaban los:
    "XUPACADIRES"

    ResponElimina
  49. Sabaté és el pitjor polític que ha tingut Tortosa en anys. Sóc votant d'ICV, bé era, ja no votaré més. com he de votar Saura i Baltasar? Llàstima per Forcadell, que em cau bé, però el partit ja no té credibilitat. Els socialistes són uns venuts. Ens van enganyar per les eleccions al costat de Baltasar. Què tenen a dir? Voldria veure socialistes dient que se senten enganyats pel que van fer abans de les elecions, però no ho veuré. Obeeixen el que diuen els de dalt.

    ResponElimina
  50. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  51. Es que la disciplina de partit fa virgueríes...Pero segur que cadascú de manera personal, fara les seves valoracions...Fins i tot al PSC hi ha gent honrada...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta