16 de gener del 2007

Les piscines de Tortosa perden un 13% d'usuaris en un any a causa del mal estat de les instal·lacions

Lahosa fa una crida a govern i oposició per desencallar la reforma integral

Les piscines de Tortosa han perdut un 13% dels seus usuaris des del novembre del 2005, segons les dades d'una enquesta que ha realitzat el patronat municipal d'esports. La causa principal de les baixes és el mal estat de les instal·lacions, així com la pròxima obertura de la nova piscina coberta de la població veïna de Roquetes. Així ho ha confirmat el regidor tortosí d'Esports, Sisco Lahosa, que ha fet una crida al govern municipal i a l'oposició per desbloquejar la millora de les instal·lacions esportives.

La piscina coberta de Tortosa té uns 500 usuaris diaris, però el mal estat de les instal·lacions ha provocat que els abonats al servei hagin disminuït un 13%, durant el període comprès entre el novembre de fa dos anys i el novembre de l'any 2006. Aquesta és la dada més significativa de l'enquesta que ha realitzat el patronat d'esports, i que el regidor Sisco Lahosa vol aprofitar per fer una «crida a la responsabilitat» de la resta de membres del govern tortosí i dels grups de l'oposició. «Ens hem de posar les piles i deixar de banda els interessos privats o partidistes de cadascú, perquè la gent està marxant de les piscines i quan obrin la nova piscina de Roquetes això encara serà pitjor», va afirmar. De fet, Lahosa va remarcar que fins i tot han desaparegut les llargues llistes d'espera que les piscines de Tortosa tenien fins fa poc, i que ara és fàcil aconseguir una plaça en la major part dels horaris.
El regidor va reiterar que Tortosa necessita emprendre urgentment la millora integral de les seues instal·lacions esportives, i va afegir-hi que l'estat de les actuals piscines és «lamentable». En aquest sentit, Lahosa va afirmar que «el més lògic» seria donar llum verd a la proposta que havien dissenyat les àrees d'Esports i d'Urbanisme, però que fa uns mesos va quedar damunt de la taula perquè representa la desaparició de l'actual velòdrom. Lahosa va recordar que la construcció de la pista d'entrenament d'atletisme a l'actual camp de terra, així com el compromís per construir el nou complex ciclista a Vinallop, fan inviable la conservació del velòdrom. Al seu lloc, l'Ajuntament impulsaria la construcció de les noves piscines i d'un pàrquing subterrani.

> Data límit, al febrer

Sisco Lahosa va detallar que s'ha reunit amb CiU, ERC i PP, amb l'objectiu d'aconseguir el suport de l'oposició a la proposta per millorar les instal·lacions esportives. «Els he dit que no busco un acord en clau electoral, perquè a les municipals no m'hi he de presentar; i també que desbloquejar un projecte tan important pot beneficiar tots els partits, però sobretot els ciutadans de Tortosa», va explicar Lahosa. En la mateixa línia, el regidor va dir que espera tenir una resposta afirmativa de tots els grups durant el gener, amb l'objectiu d'afrontar en algun ple del febrer l'aprovació de la reforma integral de les instal·lacions. «Després serà més difícil perquè entrarem en campanya i l'oposició dirà que el govern no ha fet els deures, i el govern, que l'oposició ha posat pals a les rodes», va advertir Lahosa.

El Punt (16-Gener-2007)

19 comentaris:

  1. Sembla mentida que per una instal.lació en complet deshús s'hagin d'hipotecar unes futures instal.lacions que ja fa temps que s'haurien d'haver fet. Entre dites i diretes el temps passa i tot continua igual, o pitjor. Fem pinya i tirem endavant un projecte de futur que falta li fa a Tortosa.

    ResponElimina
  2. No mesclem conceptes, que calen unes noves piscines és LÒGIC, però que com pot ser que on hi ha espai per una piscina coberta de 25 metres, una piscina descoberta de 50, una piscina petita, dos canviadors (estiu i hivern), ara no capigui el mateix? O es que no queda espai per un gimnàs, un spà... Pos, si ho volen fer que ho construeixin en altura. No passaria res tenir el gimnàs damunt la piscina. I per favor, feu la piscina coberta de 50 metres i la descoberta de 25, a l'estiu molta gent prefereix la platja i alguns disposen de piscina particular. És de sentit comú.!!!!!
    Jo no vull fer electoralisme, però com a ususari votaré el partit polític que em presenti el projecte de piscina creïble!!! I LÒGIC

    ResponElimina
  3. Com en altres casos, la zona esportiva en general és un exemple d'unes bones inversions en el seu moment, a les quals no s'ha fet ni el mínim manteniment durant anys. Però alerta que, amb el nou projecte, no s'aprofiti per pujar el cost als usuaris!

    ResponElimina
  4. piscines públiques de qualitat, no privades! ( això es lo que predica ICV?)

    ResponElimina
  5. L'únic que interessa a l'ajuntament no és millorar les instalacions esportives sinó ficar al lloc de les actuals piscines lo gran aparcament subterrani de cobrament.
    Perquè lo sinyor Lahosa s'ha compromés en cap empresa privada sense tindre la seguretat de que podria enderrocar lo velòdrom???
    No es pot vendre la pell de l'os ans de matar-lo.

    ResponElimina
  6. Al final no tombarem lo velodrom, no farem res al velodrom, pero los tortosins a nadar a Amposta, Roquetes o Deltebre. Mira que bonic.

    ResponElimina
  7. És una llàstima l'estat deplorable de les piscines, això afecta en general la ciutadania, però també entitats com el Club Natació Tortosa, que té el millor planter de la província però la pitjor piscina, la prova és que no es pot fer una sola competició oficial i hem d'anara a competir a Reus, Tarragona, Vila-seca o Cambrils (ciutats amb club). En canvi altres ciutats (inclus algunes sense club) tenen instal·lacions digníssimes. Mos imaginem un club de futbol que hagués d'anar a jugar obligatòriament tots els caps de setmana fora? Quin merder que es montaria!!! ( i que quedi clar que hi ha manacances històriques en tots els esports, inclos el fútbol!!!!!)

    ResponElimina
  8. inclós el ciclisme!

    ResponElimina
  9. A les piscines de tortosa han hagut fins i tot rates!! ( que quedi clar que és literal!!!)
    Encara pensem que són unes instal·lacions d'avui en dia?

    PISCINES PÚBLIQUES JA!!!!

    i això que diuen de 50 coberta em sembla molt bé, jo ho he vista a Sabadell i es podia dividir per dues de 25 en un mecanisme força utilitzat arreu!!!

    ResponElimina
  10. Tot un èxit... el normal seria que ja no anés ningú a estes piscines.

    Manteniemt 0 patatero i neteja deixa molt que desitjar.

    ResponElimina
  11. La culpa és de Sabaté i del seu pèssim govern, que s'ha gastat més diners enun any en festes (entrecultures, festival del riu, renaixement, cinta...) que en esport. I el pitjor és que ni totes les festes funcionen i estan ofegant molts clubs!!!

    Canvi Ara!!!

    ResponElimina
  12. Està clar que el PSC, ICV i ERC no han fet res durant el deteriorament de les piscines, mentre això succeeix a Tortosa, Amposta (CiU) i Roquetes (impulsada per CiU) fan piscines, pavellons... Per a que ens serveix tenir un govern d'esquerdes a Tortosa!!!!

    Canvi Ja!!!

    ResponElimina
  13. SABATÉ DÓNA LA CARA, ARA JA NO PODRÀS ENVIAR L'ESCOLANET!!!

    ResponElimina
  14. QUIN PROJECTE TÉ PSC I CIU DE LES PISCINES?

    ResponElimina
  15. Que tanquin la piscina si te rates, ja no portare a ma filla!!!On és la inspecció sanitària competent?

    ResponElimina
  16. tranquila que ja l'han desratizat!!!

    ResponElimina
  17. Govern d'esquerdes i enderroc!!!

    ResponElimina
  18. Pero les rates saben nadar veritat??

    ResponElimina
  19. ...y guardar la roba...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta