28 d’agost del 2007

Alcanar presenta gairebé 7.000 signatures contra el dipòsit de gas

La plataforma de les Terres del Sénia adjunta els documents a les al·legacions de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Alcanar va presentar ahir, per correu certificat, la seua bateria d'al·legacions i les gairebé 7.000 signatures contra el dipòsit i la planta de tractament de gas que projecten construir a Vinaròs. L'alcalde canareu, Alfons Montserrat, va valorar molt positivament l'èxit assolit per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que només en un cap de setmana ha aconseguit recollir una xifra de signatures que, en la pràctica, representa la totalitat de la població. Per la seua banda, el portaveu Lluc Ulldemolins va explicar que ara l'objectiu és estendre l'oposició al projecte i preparar possibles mobilitzacions.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, va explicar que havien presentat les al·legacions de l'Ajuntament per correu certificat, acompanyades per les gairebé 7.000 signatures que la plataforma de les Terres del Sénia va aconseguir recollir durant l'últim cap de setmana. «La xifra aconseguida és pràcticament el 100% de la població d'Alcanar, ja que cal excloure els menors d'edat i els estrangers», va precisar Montserrat. L'alcalde va afegir-hi que el consistori d'Alcanar tenia l'obligació de presentar al·legacions, amb l'objectiu principal d'aconseguir que el Ministeri d'Indústria els consideri part afectada en el projecte. «Des del punt de vista jurídic calia presentar al·legacions, però també hem iniciat els contactes polítics i institucionals per reunir-nos amb alts càrrecs de la Generalitat i del Ministeri», va dir Montserrat abans d'avançar que ja havia parlat del tema amb el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira.
D'altra banda, Montserrat va reiterar el «suport total» de l'Ajuntament canareu a la plataforma. De fet, l'alcalde va coincidir amb un dels portaveus de la plataforma, Lluc Ulldemolins, en la necessitat d'estendre la mobilització contra l'anomenat projecte Castor. Així, l'empresa canadenca Escal UGS preveu aprofitar un antic pou petrolier per fer un gran dipòsit submarí de gas amb una capacitat d'1,3 bilions de metres cúbics; un gasoducte d'uns 20 quilòmetres, i una planta de tractament a la desembocadura del Sénia. «El projecte es fa al terme municipal de Vinaròs, però hi ha gent de les Cases d'Alcanar o de Vinaròs que encara no té prou informació», va assenyalar l'alcalde d'Alcanar.

El Punt (28-Agost-2007)

3 comentaris:

  1. Si m’ho permet el moderador, volia fer-li una observació.... Penso que la seva formació de lletres quan tracta de magnituds l’ha traït. Veurà, un cop va confondre als Mw amb els Gw i ara penso que els 1,3 bil-lions de m3 son realment 1,3 mil-lions de m3. No s’ho prengui malament ..Gracies

    ResponElimina
  2. Gràcies, Mc Calan.
    Però crec que els periodistes estem donant xifres diferents, i hi ha un embolic tan gran que ja no sé quina és la correcta. Jo sempre, des que fa uns dos anys que va començar a parlar-se del dipòsit, he posat que són 1,3 bilions de metres cúbics. Però ara he vist que hi ha d'altres que posen 1,3 milions (quantitat que em sembla poca, la veritat...). En aquesta notícia del 3/24, veuràs que també parlen de 1,3 bilions...

    http://es.youtube.com/watch?v=hnQN0CJtPBo

    En qualsevol cas, mirarem de buscar més informació sobre el projecte per intentar afinar una mica més...

    ResponElimina
  3. Ho deixem en 130.000.000.000 de m3 ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta