28 d’agost del 2007

Les noves EMD de Tortosa estaran incloses al pla d'acció municipal, però el cas dels Reguers s'afrontarà en una segona fase

L'alcalde de Tortosa va anunciar que la descentralització de Bítem, Campredó i els Reguers estarà «contemporitzada» dintre del nou pla d'acció municipal (PAM). «Tortosa no pot passar de tenir una EMD a tenir-ne quatre de cop, ja que col·lapsaríem la maquinària administrativa de l'Ajuntament», va afegir-hi. Segons Bel, una de les qüestions més costoses serà establir les competències que tindran les noves EMD en cada cas. «Hem de tenir en compte que d'entrada no podran tenir les mateixes competències que l'EMD de Jesús, que té uns 4.000 habitants i una experiència de molts anys», va remarcar Bel. Segons l'alcalde, la voluntat de l'equip de govern és establir convenis que no s'hagin de renegociar cada any amb les noves EMD, «sinó acords estables i independents de la conjuntura política». Bel va precisar que els convenis haurien d'estar vinculats a paràmetres com la població i els ingressos, perquè les EMD de Bítem i Campredó puguin tenir «una certa autosuficiència financera».

El Punt (28-Agost-2007)

2 comentaris:

  1. Em remeto al meu comentari de la notícia anterior.

    Els veïns del nostre poble, Els Reguers, volem ser tractats com els de Bítem i Campredó, i no volem entrar en una "segona fase" si hi ha una "primera fase".

    Amb relació a la suficiència econòmica, tot és analitzable, mensurable i en una paraula, negociable. Jo personalment considero que una EMD és positiva a una pedania "inclusive" si hi ha un cost econòmic a l'Ajuntament de Tortosa. Penso que és molt més important atançar a la pròpia ciutadania les decisions que ens afectin.

    Espero de tot cor que aquesta vegada l'Ajuntament de Tortosa ens escolti i ens tingui la mateixa consideració que a la resta de pedanies.

    Salutacions,

    ResponElimina
  2. La reivindicació dels Reguers per constituirse com una EMD ja es antiga.Els moviments veïnals es remunten al finals dels 70 i principis dels 80. Recordo moltes reunions amb gent significativa de l'epoca, ara ja s'han fet grans o ja no estan entre nosaltres. Els Reguers sempre ha sigut a pesar del vent; un poblet amable amb un potencial turistic a tenir en consideració donat el seu enclavament a les faldes dels Ports. Ja sabem que l'ordenació urbanística i l'endeutament son qüestions que no corresponen a una EMD. Pero perque una segona fase ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta