24 de maig del 2008

L'escola bressol Mare Natura de Tortosa es recupera del foc

L'empresa de l'escola bressol Mare Natura de Tortosa, que dimecres va quedar greument afectada per un incendi que haurien provocat uns lladres, ha trobat una solució que ja ha comunicat a les famílies i a l'Ajuntament. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Ferran Bel, que va aprofitar per lamentar que el Departament d'Educció es desentengués dijous del problema, adduint que la llar d'infants Mare Natura és una empresa privada. «També hauria pogut dir-ho l'Ajuntament, ja que no és competència nostra, però no ho hem fet perquè aquestes no són les actituds que els ciutadans mereixen», va dir Bel. L'alcalde va remarcar que el consistori ha fet les gestions per trobar alternatives, i que també va proposar que s'utilitzessen les noves instal·lacions del CEIP El Temple. «Educació ens va dir en aquell moment que això no era possible, i per això hem d'agrair la predisposició de dos centres privats que van oferir les seues instal·lacions, els col·legis de les Teresianes i Sagrada Família», va destacar Bel.
Amb tot, l'alcalde va explicar que finalment els 105 alumnes d'entre 0 i 3 anys no seran traslladats a altres centres. De fet, el grup municipal del PSC va proposar ahir al matí que el govern municipal estudiés la reubicació provisional dels alumnes a les instal·lacions del CEIP La Mercè. Una proposta que va sorprendre Bel, ja que Educació també havia negat dijous que s'aprofités el CEIP La Mercè «per falta d'espai», com va afirmar la directora dels serveis territorials, Marian Rojas. Per això, segons Bel, l'escola Mare Natura obrirà quatre aules, de manera provisional, el 2 de juny i, per tant, quedarà resolt «gran part del problema». Segons Bel, si tot segueix el calendari previst, el 9 de juny es podrà restablir «la normalitat» a la llar d'infants, i a partir de la mateixa data l'empresa també permetrà les inscripcions per al curs vinent. «Les famílies tindran un petit inconvenient durant la propera setmana, però han estat comprensives i han entès la situació», va assenyalar. L'alcalde també va explicar que les obres de recuperació i neteja de la llar Mare Natura van començar ahir mateix, amb més de 30 persones. Finalment, Bel també va aclarir que l'actual escola bressol Mare Natura desapareixerà en els propers anys, ja que es troba al pla parcial de la Farinera, uns terrenys en què Salut preveu construir el nou hospital de Tortosa. L'alcalde va deixar clar que la nova llar d'infants municipal no es farà en la mateixa zona, sinó en un altre pla parcial de Ferreries (molt possiblement, el del Camí de Roquetes), per cobrir la futura demanda de places.

El Punt (24-Maig-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta