14 de novembre del 2008

Adéu a les cartelleres de Ferreries

L'Ajuntament de Tortosa ja ha desmantellat les antigues cartelleres públiques que hi havia a Ferreries, i que eren les últimes que quedaven al nucli urbà de la ciutat. La primera estava a la façana del CAP Baix Ebre que dóna al carrer València, i l'altra a la paret de l'absis de l'església del Roser, just a la pujada del pont de l'Estat. En el cas d'aquesta última, sovint es produïen situacions curioses com la que podeu veure en aquesta fotografia d'aquesta setmana, ja que a la paret d'un temple religiós s'anunciaven actes amb números diabòlics (666) i espectacles eròtics amb números lèsbics (els cartells dels culs). D'altra banda, encara recordem que fa uns anys hi havia una tercera cartellera, en una de les parets de les cases del Grup Germans Cruells, que va desaparèixer i mai va arribar a reposar-se.

Ara aquestes dues cartelleres que quedaven a Ferreries han estat substituïdes per les noves cinc columnes d'expressió ciutadana, que l'Ajuntament ha instal·lat en diferents punts de la ciutat, com a pas previ a l'aprovació de la nova ordenança de civisme, que sancionarà els que pengin cartells en llocs no autoritzats. Pel que fa a les noves cartelleres cilíndriques, ja n'hi ha dues a Ferreries, una al Temple, una al centre de Tortosa i una a la zona de Vora Parc. En aquest sentit, cal pensar si són suficients, i si al marge de saber si els pobles i pedanies tenen cartelleres en bon estat (recordem que a l'EMD de Jesús n'hi ha una, com a mínim), no caldria també instal·lar més columnes d'expressió ciutadana al barri de Remolins, al nucli històric i a la zona de vianants del carrer Sant Blai. En aquest últim cas, es podrien instal·lar a la plaça Agustí Querol, a la plaça de l'Àngel o bé al Coll de Sant Joan, on s'uneixen el carrer Sant Blai amb Cervantes. Els ciutadans tenen el mateix dret a expressar-se que les empreses privades.

7 comentaris:

  1. A Campredó no n'hi ha ni una de cartellera. Se n'han oblidat. Una altra vegada serà...

    ResponElimina
  2. Home, Gustau, confiem que la cartellera del Roser no l'hagin retirat pel que s'hi exposava. Que l'església catòlica s'ha d'anar acostumant a aquest vici terrenal de la llibertat d'expressió.

    ResponElimina
  3. Et trobo molt condescendent, Emidgi, o es ironia?.
    Suposo que també deu ser l'oblit el que impedeix pintar la senyalització horitzontal a l'entrada principal del poble, sobre tot als passos de vianants.

    ResponElimina
  4. Permeteu-me una pregunta: les cinc cartelleres són una primera fase d'un pla més ampli? Al poble on visc, Calafell, n'hi ha unes 40 (també model "pirulí") i no en tenim ni per a començar. I aquí la gent no és més "cartellera" que a altres llocs, a banda que som menys.

    ResponElimina
  5. Ximo és divendres i demà ve un conseller de la Generalitat per primer cop en la història a Campredó. I és el de cultura... No cal enfadar-nos avui.
    salut

    ResponElimina
  6. Emigdi, crec que tindries que puntualitzar que potser es el primer conseller d'ERC que va a Campredó, ja que, si no recordo malament, el Col·legi Port Rodo el va inaugurar, no fa gaire temps, el conseller d'educació de la Generalitat.

    ResponElimina
  7. Amb cinc cartelleres no n'hi ha ni per començar, però ara ja ningú li podrà dir que no ho ha fet.
    És la politica del senyor Bel, populisme de fer vore que faig i no fer res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta