Aconseguir que els ciutadans puguen fer totes les gestions i tràmits des de la planta baixa de l'ajuntament, sense haver de pujar a les plantes superiors ni haver de recórrer els passadissos del consistori. Aquest és el principal objectiu de les obres de reforma i de millora de l'accessibilitat de l'edifici de l'Ajuntament, que costaran més d'un milió d'euros, i que inclouen la instal·lació d'un ascensor i d'una estació elèctrica transformadora. A més, també renovaran la climatització i tota l'àrea d'Urbanisme, a la tercera planta. La regidora Meritxell Roigé va explicar ahir que les obres començaran a la tardor i duraran uns cinc mesos.
L'Ajuntament de Tortosa va traure ahir a concurs les obres de la reforma parcial de l'edifici consistorial i la millora de l'accessibilitat, un projecte que ha estat redactat per l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa). Així, l'anunci va ser publicat ahir pel Butlletí Oficial de la Província (BOP), i la previsió és que l'Ajuntament puga adjudicar les obres a finals de setembre, perquè els treballs comencen a l'octubre. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va assenyalar que l'objectiu principal és millorar els serveis municipals, amb l'ampliació del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), que passarà a ocupar tota la planta baixa.
L'altre aspecte important del projecte és la instal·lació d'un ascensor, que resoldrà un dèficit històric de l'edifici. Segons Roigé, l'ascensor ocuparà l'espai alliberat amb el trasllat de la policia local a la nova caserna de Remolins. A més, l'ascensor facilitarà l'accés a totes les plantes, tot i que les més afectades per les obres seran la primera (a la zona de gerència) i la tercera. En aquest sentit, l'Ajuntament refarà els serveis d'Urbanisme, aprofitant aquestes obres i el trasllat recent de la Gumtsa a unes oficines externes.
Tortosa va començar fa més de dos anys la supressió de les barreres arquitectòniques de l'ajuntament, amb la instal·lació d'unes rampes d'accés i una porta automàtica. A més, ja ha modernitzat alguns procediments interns, per concentrar els tràmits a la planta baixa i agilitzar la gestió dels ingressos municipals. En aquesta mateixa línia, a finals d'abril va entrar en funcionament un caixer automàtic, que permet als ciutadans fer el pagament instantani de taxes i alguns impostos municipals.
Pos mireu, penso que ens cal un edifici nou.
ResponEliminaNou, a una zona ben accessible amb aparcaments, etc.
Per a ser exactes, mes enllà del pont del Bimil·lenari.
L'edifici actual és del temps de Franco i obeeix al clímax de l'època.
Ens cal un nou ajuntament, aquest cop democràtic de construcció i net de restes d'aquella època i llurs vicis.
No voldria tenir-li que dir als nets que encara és el mateix que ens va deixar Francisco.
Un edifici lleig i un forat sense fons.
I com eren els orgasmes de l'epoca ? Tinc curiositat.
ResponEliminaAbundosos Lluis; abundosos i freqüents...!
ResponEliminaI no com ara que els pocs espermatozous que teniu estan adormits i es cansen pel camí.
Quina mandra! exclamen ,mentre treuen la llengua....
Manifestacions, corredisses i un entramat social fort va aconseguir el que vosaltres esteu deixant perdre dia a dia.
Els drets no es donen; es guanyen.
Espero que la teva curiositat estigui satisfeta.
Mmmm, no diré que no ho sé Lluis, lo que si no se, i dubto, és si l'arquitecte de llavors en tenia gaires, vist lo vist.
ResponEliminaSobre lo dels drets adquirits, McCalan, em sembla que ens van donar gat per llebre. Però, com es sol dir, repetiria si calgues repetir.
Això si, vegetarià total, que la carn fa pudor de seguida, sigue de l'animal que sigue.
Mario; m’ha agradat llegir el teu comentari, que per cert m’ha fet somriure...
ResponEliminaMira si es cansen, mc Calan, que no arriben a sortir: ara es practica el sexe tàntric.
ResponEliminaMario, tu has olorat mai un meló o un primento podrit?
Gràcies McCalan.
ResponEliminaEl somriure és el millor premi.
Si Ximo.
A mi la mort de Franco em va agafar a 7é de bàsica, aixi que poca cosa podia fer abans. Però alguna comissaria he visitat, alguna. D'això fa vint anys eh!
ResponEliminaAixo dels espermatozous no ho entenc, perquè son pitjors els d'ara ? Algú va estudiar-los fa 30-40 anys ? M'estranya.