25 d’agost del 2009

Forcadell (ICV) se suma a la campanya d'internet per fer una festa de comiat a la Llotja de Tortosa

El portaveu d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va sumar-se ahir a la campanya d'internet iniciada a la xarxa social de Facebook, en què un grup de joves reclamen a l'Ajuntament l'organització d'una festa de comiat a la Llotja, en el marc de les festes de la Cinta. Un altre suport polític a la proposta és el de Miquel Àngel Monllau, número 2 del PP a les últimes eleccions municipals, que va quedar-se fora del consistori. L'objectiu dels promotors de la campanya, que ja compta amb unes 180 adhesions a Facebook, és que els joves puguen acomiadar-se de la Llotja, que durant les últimes dècades havia esdevingut un dels escenaris habituals de concerts i sessions de discoteca, sobretot durant festes de la Cinta. Però en el marc de les obres de reforma integral del parc municipal Teodor González, la llotja gòtica es tancarà amb vidre i es convertirà en un centre d'interpretació amb una exposició permanent de les cucaferes, els nans, els gegants i altres elements del bestiari festiu.

La campanya també ha estat avalada pel fotobloc Estimo Tortosa, que ha esdevingut un dels espais de debat dels joves tortosins a la xarxa. En concret, es demana una festa de comiat amb grups tortosins. De fet, enguany la Nit Black Fly, amb tres grups locals, tindrà lloc al pavelló de Remolins, el 12 de setembre. «És una bona idea», va escriure ahir Forcadell al seu bloc. «Em sembla una gran proposta, i demano al govern municipal que sigui receptiu amb aquesta demanda», va afirmar. El portaveu d'ICV creu que «no aniria malament» incloure alguna actuació més «al trist programa» de festes. «És clar que hi ha crisi i ens hem d'estrènyer el cinturó, però continuem sense revisar un model de festes que està esgotat i que no il·lusiona ningú», va concloure.

Publicat a

+També pots llegir:

1 comentari:

  1. Em sembla molt correcte donar un ús permanent a l'edifici de la Llotja. Aquest espai estava molt desaprofitat i no oblidem que no hi ha patrimoni històric més ben conservat i més "rendible" que el que es pot usar.

    El tema en concret? No em sembla malament del tot, tot i que ignoro si donarà prou de sí. Potser s'hagués pogut pensar alguna cosa relativa a la història del comerç local, considerant els orígens de l'edifici: el comerç pel riu, potser?

    No és mala idea fer una festa per acomiadar l'ús (escàs) que ha tingut la Llotja en el darrer any. En realitat, és innecessari, però mira..., si hi ha demanda, doncs endavant.

    Visc fora de Tortosa i fa molts anys que no poso els peus a les festes de la Cinta, però vist de lluny comparteixo bastant la idea de Jaume Forcadell (i de moltes altres persones) que l'actual model no "xuta".

    No tinc prous elements de criteri per dir què cal fer, però el de Tortosa no és el primer cas de poble o ciutat que es planteja aquesta qüestió i ja hi ha bastantes coses inventades. Jo diria que la cosa hauria d'anar per menys dies i més concentrats. No tinc tan clar que calguin grans actuacions musicals, tot i que això depén que hi hagi molta vida en les festes més tradicionals dels barris. No sé si m'explico prou.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta