7 de setembre del 2009

[Enquesta] Ha de convocar Tortosa un referèndum sobre l'autodeterminació com el d'Arenys de Munt?

Uns 200 alcaldes i regidors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han adherit al manifest del col·lectiu Decidim.cat, i donen suport al referèndum sobre l'audoterminació de Catalunya que ja ha convocat l'Ajuntament d'Arenys de Munt. A l'Ebre, destaquen el suport de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU) i del portaveu d'ERC, Ricard Forés. Entre els adherits, també ens trobem l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà (ERC), l'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat (CiU), l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí (CiU), l'alcalde de l'Aldea, Daniel Andreu (ERC), l'alcalde de Masdeverge, Álvaro Gisbert (CiU), l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí (CiU), l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho (CiU), i l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manuel Sabanza (CiU). Davant d'aquesta situació, trobaríeu encertat que l'Ajuntament de Tortosa convoqués una consulta ciutadana sobre el dret a decidir de Catalunya, com el que ja s'ha convocat a Arenys de Munt?



+Més informació a El Punt:
-25 alcaldes i més de 170 regidors de la demarcació, a favor del referèndum d'Arenys
-L'Ajuntament d'Argentona anima els veïns a organitzar una consulta
-L'Estat impedirà tot referèndum sobre la independència impulsat per ajuntaments
-Una entitat que aglutina 170 alcaldes crida a convocar consultes com la d'Arenys
-Ausàs creu que amb la llei de consultes es podria tramitar la ILP dels Deumil.cat

13 comentaris:

  1. www.11setembreterresdelebre.cat

    Membres de la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre pengen una senyera independentista al monument feixista de Tortosa


    Els activistes reivindiquen el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans i denuncien les pressions contra el poble d'Arenys.


    Denuncien que 70 anys després de la Batalla de l'Ebre el feixisme continua present tan a nivell simbòlic com legal, amb una Constitució espanyola antidemocràtica que no permet el dret a l'autodeterminació.

    Diversos membres de la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre han penjat una estelada al munument feixista que hi ha al riu Ebre al seu pas per Tortosal. Amb aquesta acció s'ha volgut denunciar la criminalització que des de fa setmanes els partits espanyolistes estan realitzant contra el poble d'Arenys de Munt (el Maresme) i reivindiquen que sense dret a l'autodeterminació no hi ha democràcia, ja que el dret a decidir sobre la pertenença a un estat està, fins i tot internacionalment reconegut.

    Les entitats integrants a la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre denuncien que 70 anys després de la Batalla de l'Ebre i de la victòria feixista les conseqüències de 40 anys de dictadura militar són palpables a molts nivells: a nivell simbòlic, amb la presència de monuments com el que hi ha a Tortosa; i també a nivell legal, amb una Constitució antidemocràtica que enlloc de garantir dreta a les ciutadanes i ciutadans de l'Estat espanyol recorda cada dia quins són els límits de les nostres llibertats individuals i col·lectives. D'altra banda també celebren que l'alcalde de Tortosa Ferran Bel, juntament a altres polítics, hagi subscrit un manifest de suport a la iniciativa popular.

    Des de la Comissió es convoca a tota la ciutadania indignada a participar a la Marxa de Torxes el proper 10 de setembre i a prendre la iniciativa quan gran part de la classe política té poca valentia per a afrontar reptes importants per al nostre país i defensar els nostres drets.

    ResponElimina
  2. Manifestacions per tot el país, convocatòries mai vistes abans com la dels 10.000, marxes com la del dijous a Tortosa...

    ...Alguna cosa està passant a Catalunya.

    Pareix que ens estem adonant que la independència nacional no és una utopia sinó un destí proper i desitjat cada vegada per més gent.

    Visca Catalunya!

    ResponElimina
  3. Si...això serà Manel.

    ResponElimina
  4. Sol ser des de la dreta que es fugis de la politització dels Ajuntaments i ara ( parlo de CIU ) es posen al cap davant de la pancarta. Pel que he vist, uns dels impulsors del manifest son Ferran Bel, Maritxell Roger i Paco Sancho, quantes vegades no han dit, per tal d'esquivar debats, que " això no toca " a Tortosa i l'Ampolla?.
    Una forma de posar en practica tot allò que propugna el manifest es deixant el monument del riu, no canviar el nom del 13 de Gener, posar el nom d'un carrer de Jesús a l'ultim alcalde pedani del franquisme, convidar a fer la conferencia institucional de l'11 a un membre d'Unió democràtica, tant favorable al dret d'autodeterminació com tots els d'Unió?.
    Cap demòcrata pot estar en contra del dret a decidir i de consultar a la ciutadania, ara, a mi, també m'agradaria que em consultessen el nivell de retribucions de l'alcalde, els carrers que s'han d'asfaltar o sobre qui s'ha d'enxufar, per exemple.
    Per altra part, quan s'anuncien consultes d'aquests tipus, digem-ne alegals el que s'ha de fer alhora es dir al votants, de que servira el seu vot i sobre tot, quants vots a favor considerarien suficients per ser un èxit, i contràriament, si es un fracs, ens deixaran tranquils.
    Mentre tant, comèdia, hipocresia i oportunisme. Tot plegat, foc d'encenalls.

    ResponElimina
  5. Efectivament, alguna cosa esta passant a Catalunya. Veure la taxa d’atur, la desinversió de capitals, la manca de finançament per part de les entitats, el crack dels ajuntaments, etc etc etc...
    Us faltarà quelcom mes que una marxa de torxes per solucionar el panorama econòmic que tenim.
    Visca Catalunya..!

    ResponElimina
  6. I abans ens interessava dir que era culpa de Madrid, però ara....eh, Mc Calan? ni ens (plural majestàtic) interessa, ni potser es veritat.

    ResponElimina
  7. Jo sóc dels que votaria que si, pero sincerament no treu cap a res. Es sap que l'independentisme oscila entre un 30 i un 35% de la població, fins que la cosa no s'inverteixi no val la pena fer cap referèndum. Els quebequesos ho van intentar i va anar per pèls !

    ResponElimina
  8. Voldria matisar que no es cap referèndum, sinó mes aviat una enquesta patrocinada per una organització cívica i sense cap caràcter oficial ni vinculant. A partir de la qual s’han afegit altres ajuntaments de forma oficiosa.
    El dret a decidir es quelcom mes seriós que això.
    A partir d’aquí en podem parlar....

    ResponElimina
  9. Es curiós: 107 vots (19:09 h. ) i 8 comentaris a l'entrada. No em quadra.

    ResponElimina
  10. Sí, votar en una enquesta electrònica és molt fàcil. Escriure ja costa més...

    ResponElimina
  11. O be hi ha 99 lurkers, o be algun hacker que ha aconseguit enganyar el sistema de votacio, tinc entes que no es massa dificil.

    ResponElimina
  12. jo he votat pero no tenia cap comentari que fer (si no tens res a dir, més val no dir res...).

    ResponElimina
  13. Home, jo també havia votat. Però si és obligatori deixar comentari, aquí el deixo: quina merda de país tenim. A pagar impostos i a renovar el DNI espanyol.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta