22 de juny del 2007

Sabaté adverteix de la possible «politització» d'Esports i de la «marxa enrere» de Drets Socials

L'exalcalde de Tortosa alerta de la separació de Comerç i Promoció Econòmica

L'exalcalde de Tortosa Joan Sabaté (PSC) va fer ahir una primera valoració del nou cartipàs municipal, que Ferran Bel (CiU) va presentar dimecres. Sabaté va manifestar que estaran atents a les diferents comissions informatives i al reagrupament final de les àrees, però va advertir de la possible «politització» de la regidoria d'Esports amb Pere Panisello, i també d'una «marxa enrere» a Benestar Social. «Sembla que el canvi de nom ens portarà una altra vegada a l'època de la caritat», va dir Sabaté.

Sabaté va manifestar que el cartipàs municipal respon al projecte de govern del nou alcalde de Tortosa, i que respecta la nova delegació de competències. Amb tot, el portaveu del PSC va advertir del canvi de nom en l'àrea de Drets Socials, que ara tornarà a ser Benestar Social. «Amb la nova regidora sembla que tornem al passat, quan a Tortosa havíem instaurat la idea dels drets per a tothom», va dir. Sabaté també va alertar de la possible «politització» de l'àrea d'Esports per la «trajectòria clientelar» del regidor Pere Panisello. Finalment, l'exalcalde va dubtar del pes polític que puga tenir Promoció Econòmica sense Comerç, i també va criticar que Trànsit quedi al marge de Mobilitat. Una mesura que també va ser comentada per Jaume Forcadell (ICV), que va remarcar que tant Promoció Econòmica com Mobilitat són dues àrees d'ERC. A més, Forcadell va manifestar el seu desconcert per les absències d'una àrea específica de Participació Ciutadana i d'una altra d'Habitatge. Antonio Faura (PP) va declinar fer valoracions sobre el cartipàs, ja que l'alcalde encara no ha informat formalment els grups de l'oposició.

Reaccions

JOAN SABATÉ

PORTAVEU DEL PSC
«Em preocupa aquest canvi de nom de Drets Socials, perquè potser estem fent marxa enrere i tornant a l'època de la caritat i l'atenció als més desvalguts»

JAUME FORCADELL
PORTAVEU D'ICV
«Una de les sorpreses ha estat veure que Trànsit queda fora de Mobilitat, i Comerç, fora de Promoció Econòmica, que són àrees d'ERC»

ANTONIO FAURA
PORTAVEU DEL PP
«L'alcalde encara no m'ha comunicat el cartipàs. M'agrada fer les coses amb rigor, i abans he de comprovar que allò que he sabut per la premsa és veritat»

El Punt (22-Juny-2007)

31 comentaris:

  1. i jo pregunto:
    hi hauran prou diners per al Complex ciclista de Vinallop, ara que Bel te que complir la promesa de cobrir l'antic velodrom¿?
    Jo veig una tornada enrere, vol cobrir un velodrom desfasat en el temps, molt perillos per les mides (curves amb poc radi intern), a part, diu que vol arreglar les actuals piscines ( de mides no reglamentaries...) a mes de ferne unes de noves.

    Temps al temps, però si a mi no em quadren els numeros, a Bel encara menys que d'això n'enten.

    El complex ciclista ens hagués donat molt de nom a Tortosa i les Terres de l'Ebre, ja que seriem un punt de referencia en el ciclisme, no només de pista, si no també de bmx, dirtjump, etc...

    salut i temps al temps

    ResponElimina
  2. La única marxa enrere que conec són els vuit anys del seu mandat. Perquè vostè no va poder fer clientela, tan sols enemics.

    ResponElimina
  3. Si, el primer anònim veig que sap molt bé les tonteries que es van dibuixar sobre el paper durant l'imperi Sabatià. El que passa és que va ser incapaç de posar una paletada. Que calli.

    ResponElimina
  4. boqueta de pinyó, tots sabem que la manera de fer de ciu és el clientelisme, però això no vol dir que sigui la manera de fer les coses. les formes prepotents i autoritaries de sabaté tampoc, però els copets a l'esquena i el ja t'ho arreglaré és la manera caciquil de ciu que potser a tu ja et va bé

    ResponElimina
  5. jo no més se, que Sabaté ja va tinre 8 anys i no ha fet res bo per Tortosa, ara li toca a CIU i si no dona cop, pos mas de los mismo, al carrer.
    Ara Sabaté 'calla', q tu ja vas tenir la teva oportunitat de governar per Tortosa i no ho vas fer bé.

    ResponElimina
  6. Referent als comentaris sobre els 8 anys de govern de Sabaté, prefereixo aquest 8 que els 21 de CIU però de bon troç!!!. I aquests d'ara són els mateixos que aquells que van "vendre" Tortosa per guanyar ells.

    ResponElimina
  7. Algú té el suficient valor per presentar l'acció de govern de Sabaté en Drets socials?

    Algú té ni el més mínim atreviment a presentar l'obra de govern en promoció econòmica de Joan Sabaté?

    Espero resposta.

    ResponElimina
  8. al primer anònim dir-li que ningú del món ciclista vol tombar el velòdrom exepte el dictador Joan Sabaté.

    ResponElimina
  9. Este Faura viu a una altra època. Lo tio no diu res.

    ResponElimina
  10. Avore un moment!

    A l'anònim que parla del complex ciclista, com una cosa que hagués donat molt de nom a Tortosa, vosté sap los diners que val fer aquest complex? A més, des del punt de vista econòmic, aquest complex és poc rentable. Un cop fet, tardaria molts anys a poder donar diners a l'ajuntament i a Tortosa, fariem pagar als usuaris per utilitzar-ho? hi ha un club o una massa social que reclama pistes de BMX o Dirtjump? fariem campionats a nivell català o estatal? No se, no se, ho veig com una altra construcció sense cap ni peus, poc pensada i molt costosa.

    En canvi, fer unes picines noves, si que es rentable desde el primer dia, existeix ja un club de natació, a més , hi ha molts usuaris a Tortosa que ho demanen, per tant, un cop acabades ja donarien diners i es començaria a recuperar l'inversió feta. És de sentit comú no trobeu?

    Pel que fa als equipaments que tenim, jo sóc partidari de no tombar res. Poc que tenim i ho volem fotre a terra? El que s'ha de fer és un manteniment i un acondicionament. Ja se que són unes instal·lacions antigues, en un estat deplorable, però és lo que tenim en este moment. Fins que no hi hagi prou inversió a Tortosa per posar-hi equipaments nous, haurem d'anar cuidant lo que tenim no?

    Tant de bó, algun dia a Tortosa, poguessem gaudir d'un complex ciclista com lo que el govern de Sabaté projectava, però crec que hi ha instal·lacions esportives més prioritàries.

    Jordi.

    ResponElimina
  11. Bueno pero van estar 21 anys, alguna cosa haurien de fer bé per estar 21 anys no?
    Sabaté només ha durat 8 alguna, cosa ha fet malament!
    I com diuen per a qui, si en aquests 4 anys Ciu no ho fa bé, a la calle company.

    ResponElimina
  12. Tothom d'acord amb Jordi. El complex ciclista projectat a Vinallop seria un altra piràmide com el mausuleu de Remolins a millor glòria del faraó Sabaté I. Fa pena passar per fora i veure'l buit, sense activitat, sense vida. Amb els diners que ha costat i que encara no està acabat. Pura megalomania tenia Sabaté I.

    ResponElimina
  13. CIU i Bel han obtingut los millors resultats de la història a Tortosa. Potser seria millor dixar-los treballar una mica, i si no funcionen ... d'aquí 4 anys al carrer ... i uns altres.

    ResponElimina
  14. però què tenen los d'ERC??? i volen una dedicació exclusiva i un càrrec de confinaça per a què si les seves àrees són ridícules i buides de competències muncipals?? ai, poltrones poltrones i sous.

    ResponElimina
  15. EM SEMBLEU PASSATS DE VOLTES, POC INFORMATS, POC ASSABENTATS DE COM ESTA TOT

    SOU PATÈTICS ESCRITORETS!

    PERQUE NO PENSEU ABANS D'ESCRIURE?

    ResponElimina
  16. Manel, tornes per on solies, insultant , allà tu, nomes dir-te que soc del mon ciclista i penso que mantenir el velòdrom per a honor i gloria de quatre nostàlgics no es ni racional ni just, sempre tenint present la davallada de l'afició i la escassa rendibilitat social de l'equipament.. i si tu et permets dir dictador a l'anterior alcalde, ( que era el meu alcalde, el mateix que ara ho es F. Bel)jo et dic fatxa integral, esta clar?

    ResponElimina
  17. Manel, els dictadors estan per venir.

    En castellà hi ha un refrany que diu "por la boca muere el pez".

    Per damunt de totes les coses s'ha de tenir respecte a les persones, i per damunt de tot a les nostres autoritats.

    ResponElimina
  18. Les dutxes del pavelló de Ferreries pareixen càmeres de gas dels nazis.
    Quina vergonya quan fem partits i els de fora ho veuen..
    Sort que nosaltres ja estem acostumbrats!!!!!

    ResponElimina
  19. Dictador Sabaté?

    Veniu a un ple de la EMD de Jesús i sabreu lo que és bo.

    ResponElimina
  20. antipp 12:05, no me toques a Faura, lo vingut a menys, que és meu AAAAAAAAAHHHHHHHHH!

    ResponElimina
  21. Manel: et refereixes al mòn ciclista que ompli tots els dies el velòdrom?

    ResponElimina
  22. El que te que fer Sabate es deixar treballar a la gent de CIU cosa que hagues tingut de fer ell aquets 8 anys i aixi li anat a Tortosa.
    Deixi treballar, q sino ho fan be, els hi passaran factura com a tu, que ja t'hem demostrat que de tontos el tortosins no en tenim un pel.
    Deixi de dir estupideses i dediques ajudar tortosa si de veritat l importa.

    ResponElimina
  23. Lo món ciclista és més ample. però el velòdrom està reivindicat per la majoria del món ciclista. Es un signe d'identitat i capitalitat.
    Encara es molt aprofitable i es poden fer moltes vetllades ciclistes.

    ResponElimina
  24. Calla home calla, ja vau parlar i fer, i ho vau empastrar tot.
    Que sou uns poca vergonyes i ens heu enganyat a tots, molts de sopars i dinars als restaurants, pero els carrers, les instal.lacions i la ciutat en general fan pena
    Ara deixi actuar al nou govern.
    En tot i això, que Ferran es prepari,si no ho fa bé, sortirà per on ha vingut.
    -cucafereta-

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. El nom no fa la cosa:

    Puc entendre perfectament la confusió de l’ex-alcalde perquè s’ha passat vuit anys pensant-se que només en nomenar les coses estes ja es farien.

    Ha estat la seua especialitat, si us fixeu i comproveu els diaris dels últims vuit anys ha promés diverses coses que no s’han arribat a explicitar. És tan fàcil com mirar el que ha dit i comprovar del que ha dit que és el que ha fet.

    Respecte al terme benestar social, no caldrà que li recordi al Sr. Sabaté que el terme “estat del benestar” és un concepte àmpliament defensat per les esquerres durant molts anys.

    Per altra banda, només a títol de curiositat us recomano veure la notícia apareguda a la Web de l’Ajuntament de Tortosa “Es prorroga el sistema de tarifacio social del transport urbà subencionat” (http://www.tortosa.cat/webajt/gestiointerna/headlines/partpublica/indexllistaheadlines.asp?codi=276) que, sota el mandat del senyor Sabaté anunciava el següent:
    "El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Sisco Lahosa, us informa que a partir del 8 de febrer vinent es prorroga el sistema de tarifació social per al transport urbà subvencionat.
    Per obtenir aquest carnet i per sol•licitar informació cal adreçar-se al departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Tortosa, “

    En la mateixa línia, resulta curiós veure com el Parlament de Catalunya (http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE02/IE0203?p_id=llo08CBI), on hi té majoria el govern presidit pel president Montilla, entre les seues comissions hi té la Comissió de Benestar i Immigració que presideix l’ebrenca Marta Cid.

    També en la pàgina de la Diputació de Barcelona (http://www.diba.es/servsocials/default.asp), governada pel socialistes, trobem les següents paraules:

    “Benvingudes i benvinguts al portal de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. En aquestes pàgines podeu trobar, a més de la informació de l'oferta de serveis cap als ajuntaments en matèria de benestar social, les publicacions de l'Àrea, les darreres novetats, l'agenda, la formació i d'altres programes”

    En fi, crec que són mostres prou clarificadores de que aquesta roda de premsa es una més de les pocasoltades a que ens té acostumats.

    ResponElimina
  27. Sabaté fa malament d'acabar el seu mandat intentant ficar la temor al cos dels ciutadans. Un exalcalde no hauria d'actuar així.

    Que Sabaté faci oposició al nou govern és normal i necessari. Ara bé, d'entrada hauria d'esperar a que aquest govern inicies la seva acció. A partir d'aquí, que controli i ofereixi alternatives.

    ResponElimina
  28. que vols ara garenra, sabate ha fet les coses tan malament que no pot acabar d'una atra manera. Lo xapucero acaba sent mes xapucero

    ResponElimina
  29. Pos vaja, no tombem res, no fem cap piscina, ni l'hospital, ni el pavelló ni res.
    Proposo continuar perdent gas com quan l'estació... i potser deixem estar la llum electrica, el telefon, la intarné..
    Millor continuem amb la boina i el macador lloant i besant els peus d'abogats, notaris, aconomistes i tota classe de siñós i siñores de ransio anbolengo...

    ResponElimina
  30. I segur que si el SR Kartoffen està a esports continuarem lloant i besant la mà que mos dona de menjar....

    ResponElimina
  31. Asi actua ERC cuando las cosas no salen como ellos dicen : RECORTE DEL DIARIO ABC ASUNTO ESTATUT DE CATALUNYA

    MARÍA JESÚS CAÑIZARES

    BARCELONA. La reunión a tres bandas entre el presidente del Gobierno, Rodríguez Zapatero; el presidente catalán, Pasqual Maragall, y el jefe de la oposición, Artur Mas (CiU), ha dado paso a una auténtica ceremonia de la confusión, en la que ERC ha expresado su malestar ante la posibilidad de un pacto entre socialistas y nacionalistas para recortar el nuevo Estatuto en el Congreso, y CiU reconoce que tendrá que dar explicaciones a sus «desorientadas» bases tras la ejecutiva que se celebra hoy, tal como explicó su secretario general, Josep Antoni Duran Lleida.

    Los republicanos han añadido más tensión al proceso negociador del Estatuto a través del consejero de Comercio de la Generalitat, Josep Huguet, quien ayer hizo alarde de una visión casi apocalípitica al advertir que si «falla» el Estatuto, se generará una «crisis social» y «guerra civil, entre comillas, en Cataluña que ERC girará en contra de España como si fuera Els Segadors», la revuelta del siglo XVII contra las tropas castellanas. Huguet dijo a Efe, que «el país sabe y ha de saber que si esto falla, Cataluña entra en una dinámica de conflicto social creciente que, obviamente irá en beneficio de los independentistas porque esto lo giraremos en contra de España».

    ERC se ha sentido excluida de la negociación que mantuvieron Zapatero, Maragall y Mas, en la que el primero español dejó en manos de Maragall el acuerdo con los nacionalistas, tras advertir que las exigencias de CiU, consistentes en incluir en el Estatuto un sistema de financiación basado en el concierto económico, son inconstitucionales. La posibilidad de un pacto para aprobar el proyecto en el Parlamento catalán, para luego «estrellarlo» en las Cortes ha indignado a ERC, que además fue «ninguneada» por el consejero de Economía, Antoni Castells, al enviar una nueva oferta sobre financiación a Artur Mas antes de que la conocieran los republicanos.

    Una oferta que, de momento, rechaza CiU. Artur Mas se reunió ayer con una comisión técnica de CiU para analizar la propuesta que, según fuentes nacionalistas, «está lejos» del concierto económico. La nueva oferta incluye la cesión de todos los tributos; la aplicación preferente del Estatuto en caso de conflicto con el Estado (blindaje); la fijación de una cuota de solidaridad y la creación de una Agencia Tributaria catalana en base a los criterios de la Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta