27 de novembre del 2008

Gerard Quintana se suma a la campanya d'internet per la retirada del monument

Més de 440 persones ja s'han sumat a la campanya que va iniciar-se fa dos dies a internet, per reclamar la retirada del monument franquista de la Batalla de l'Ebre que hi ha a Tortosa. Una de les últimes adhesions més destacades ha estat la del cantant Gerard Quintana, exlíder del grup Sopa de Cabra, un dels artistes catalans més actius a la xarxa social de Facebook. En aquest sentit, altres personalitats que s'han afegit al grup de Facebook creat pel blocaire tortosí Jordi Roig són l'actriu Belén Fabra i el ballarí Roberto Olivan. També hi trobem l'escriptor Emigdi Subirats i el músic Sergi Molina, un dels membres del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. En l'àmbit polític, destaquen la socialista Núria Ventura, alcaldessa d'Ulldecona i diputada al Parlament, i els republicans Calres Pasqual, Jesús Auré, Josep Maria Sàez i Lluís Salvadó, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. La campanya s'ha propagat amb molta rapidesa en pocs dies i  podria crèixer més, ja que hi ha 500 persones convidades al grup que encara no han confirmat la seua adhesió.

Foto: Barcelona2004.org

34 comentaris:

  1. Jordi ha tingut un gran encert i la campanya està tenint un excel·lent seguiment. He vist que també s'hi han adherit els periodistes Jordi Trilla, Toni Gallardo, Javi Bera, Gemma Lleixà, Oriol Gracià, i els escriptors Yànnick Garcia i Ignasi Revés.
    a continuar adherint-nos...

    ResponElimina
  2. Hi ha qui ha dit que no hi havia demanda social. Bé, anem camí de 500.

    ResponElimina
  3. S'hi acaba d'adherir l'escriptor Joan Pinyol, de Capellades (Anoia), que va inaugurar la fira literària joan cid i mulet al febrer.

    ResponElimina
  4. Jo també puc firma per a la destrucció de l'escut de la façana de Capitania a Barcelona?

    ResponElimina
  5. Que tal si opina sobretot los tortosins.

    ResponElimina
  6. No és mala idea, Jordi. Els que només tenim de tortosí la partida de naixement cederíem gentilment el lloc si la dreta tortosina accepta fer un procés de participació. Estaria bé. Em sembla que, sense voler-ho, l'has clavat.

    ResponElimina
  7. Cucafera, promoure una campanya a Facebook és facilíssim. Si obres grup, avisa i jo m'apunto.

    ResponElimina
  8. Home Gallardo, si sovint les campanyes amb nom, cognom, DNI i firma, serveixen per a ben poc, imaginat la comèdia aquesta del Facebook. Per cert, això de que de tortosí nomes tens la partida de naixement, t'ha quedat una mica lleig, no?, mes tenint en compte la teva assídua participació a la marfanta en temes locals com aquests. Per altra part, es completament legitim, es clar.
    Quan a la meva referencia a l'escut de Capitania, com pots suposar, no era perquè m'interesse especialment, sinó mes aviat per insinuar que des de mes amunt del Coll de Balaguer, no cal que es preocupin tant per natros, que segurament que si busquen be, ells també en trobaran de simbologia franquista digna d'enderrocament.

    ResponElimina
  9. La societat no s'acaba al límit del terme municipal de Tortosa. Si Tortosa és capital de les Terres de l'Ebre, tothom pot i ha de participar!

    ResponElimina
  10. Peró aquí a que juguem? A la demagògia o a tractar de tontos a la gent?.
    Vos convido a entrar a l'adreça de mes avall i veure quina foto mes fantàstica; nomes hi ha un però: l'autor es el mateix que encapçala la campanya a Internet per enderrocar el monument. A mes a mes, ho "publicita" dins de l'àlbum "fons d'escriptori"., per a quedar ben retratats.
    Òbviament, una altra cosa seria la foto com a il·lustració d'una noticia, com informació etc.
    Com es pot exhibir una foto a un àlbum public de picasa per a tot el mon, del riu amb el monument, i al mateix temps demana l'enderrocament? No entenc res.

    Com dic al meu perfil del meu compte de blooger, aspiro que el que em caracteritze sigue la coherència, tot el demés, veig que cada cop es mes transversal, com es diu ara.

    http://picasaweb.google.com/jroigvalldeperez/FonsDEscriptoriEbrencs#50878915220

    ResponElimina
  11. Com te passes Ximo!

    ResponElimina
  12. No se si ho dius amb ironia, mario, però jo, (sense) a tu si que et dic que, parlant de fotos, la teva si que es coherent. Ja nomes cal posar la passarel·la.

    ResponElimina
  13. Ximo ets un demagog. La fotografia és de Tortosa i com no, apareix la ferralla en l'aguilot. Si no estigues no apareixeria, lògic no?

    No voldràs insinuar que, com vull que es tregui el monument, no puc fer fotografies d'ell ni penjar-les a un bloc que és meu.

    No te sentit la teva pataleta! Continua treballant-hi!

    Per cert, la fotografia és la mateixa que poso al grup del Facebook.

    ResponElimina
  14. "Interessant" proposta, la que només haurien d'opinar els tortosins, i amb papers de naixement. També s'aplica a qui ha de pagar els impostos locals ?

    No té punt de comparison, pero també trobeu que només els sur-africans havien d'opinar sobre l'apartheid ?

    No ve a cas, pero Sean Connery ha d'opinar sobre l'indepencia de Escocia des d'el club de golf de Marbella, o un marcian que acaba d'aterrar a Glasgow - o tots dos?

    ResponElimina
  15. Sobre la tortosinitat (es diu així?) d'uns i altres, només aclarir que si el problema és que opini gent del coll de Balaguer en amunt, dons no serà problema. Però que hi hagi debat i participació, que no es posi com a excusa per a no debatre que s'hi posa gent del nord o del sud, o de dalt o de baix.

    En tot cas, a més que certs localismes sí que sonen fatak, a l'hora d'acabar amb una indignitat al meu poble jo no rebutjaria l'ajut que pugui donar-nos altra gent, d'aquí o d'allà. I que a altres llocs també tenen monuments fatxes? Doncs clar, i no hem de sentir cap complex de reclamar que també els retirin, siguem o no d'aquests llocs. Ep, i ajudar-los en el que puguem, perquè una indignitat és una indignitat estigui on estigui. No ho és menys per "ser de casa".

    Tot això, és clar, en el supòsit que estiguem d'acord amb la retirada d'aquesta mena de simbologia. Retirar-la no vol dir necessàriament destruir-la. Com a mínim vol dir contextualitzar-la i no deixar que continui entaltint el que realment enalteix.

    Si no estem d'acord amb això tan bàsic i senzill, és evident que no val la pena seguir argumentat.

    Ah, i si d'un procés de participació en surt una majoria a favor de la continuitat d'aquesta toia en les seves actuals circumstàncies, doncs mira, què hi farem. Igual és una bona ocasió per decidir que no cal perdre-hi més el temps i continuar sent tortosí únicament de partida de naixement.

    ResponElimina
  16. Jo, demagog, i tu incongruent i oportunista.
    Clar que no passa res si tens fotos del riu amb el monument a picasa ( album teu, però public ), jo també en tinc al meu; et recordo que no ho tens com il·lustració de cap informació etc. ho tens com a proposta de fons d'escriptori i, se suposa que el que tenim tothom a la pantalla, sol ser coses que ens agraden i alegren la vista, per tant incoherència total. De fotos obviant el monument en pots fer mil, inclús obviant-lo virtualment.

    ResponElimina
  17. Brian; Sean Connery ja fa molts anys que no esta a Marbella

    ResponElimina
  18. Toni Gallardo i altres, segurament que m'he explicat malament. Deu me'n guard de prohibir a ningú que done la seva postura sobre aquest i altres temes, ja sigue d'aquí o d'allà. I mes en aquest cas que, al cap i a la fi, mes enllà del tema concret, es parla de pagar l'enderrocament entre tots el contribuents.
    Encara que no tinc cap dret, m'ha sabut mal quant he entès que Gallardo s'emblava renunciar al seu origen i que ho feia amb cert orgull(Els que només tenim de tortosí la partida de naixement), i ara ho torna a fer quan insinua que si els ciutadans majoritàriament decidien continuar amb la "toia" caldria no "perdre-hi més el temps i continuar sent tortosí únicament de partida de naixement"
    Penso que t'has equivocat amb la frase, però et demano disculpes per haver-me posat en el que et sent o deixes de sentir.

    ResponElimina
  19. Cadascú pot ésser tortosí de la manera que mes li vingui de gust, per be i per mal. El que no s’hi val es condicionar aquest tortosinisme a interessos espuris , ideològics, o de conveniència.

    ResponElimina
  20. Eiks, quins debats més aferrissats. Crec que hauríem de fer una trobada de marfanteros, perquè conèixer-nos no ens coneixem, però ja sabem de quin peu calça cadascú i en el fons ja ens som simpàtics els uns als altres, malgrat les discrepàncies. Ja ho sabeu, proposo un nom: col·lectiu marfantero...

    ResponElimina
  21. Cucafera, no m'he sentit ofès i, per tant, no calen disculpes.

    Per precisar els meus sentiments cap a Tortosa i evitar que es malinterpretin:

    Jo no sento cap vergonya de ser de Tortosa. El que passa és que tampoc en vull sentir.

    Si és que una majoria de tortosins vol mantenir una indignitat, pels motius que sigui, amb mi que no hi comptin.

    Jo no deixaré de ser tortosí, però les indignitats si us plau en nom propi i que a la resta no ens en facin passar de vergonya.

    Dit d'una altra forma: no renunciaré als meus origens, però hi ha situacions de les quals és molt difícil sentir-se'n orgullós.

    ResponElimina
  22. Contradictòries declaracions d’aquet senyor que vol sentir-se tortosí però no vol, i amb el greuge de una hipotètica “indignitat” d’una majoria dels tortosins (segon podeu llegir) que li produeix vergonya aliena.... Amb aquestes condicions vostè no es un tortosí !

    ResponElimina
  23. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  24. Gràcies, senyor McCalan, no esperava menys de vostè. Suposo que s'atreveix a repartir carnets de bona i mala persona únicament perquè ho fa des de l'anonimat.

    Ahir ja li vaig dir si es pensava que parlava amb persones tontes. Avui li diré encara més clar: que vosté em negui la condició de tortosí és tot un elogi per mi.

    És més, una de les coses que més vergonya aliena em produeix del meu poble és l'existència de vosté, que per ser un fantasma no es mereix ni el qualificatiu de covard ni el de persona menyspreable.

    ResponElimina
  25. Li recordo que ha estat vostè qui s’ha exclòs amb les seves afirmacions, i mes si com diu es un elogi. Però amb aquesta vergonya aliena que diu manifestar, el que dubto es que sigui tambe un bon calafellenc...

    ResponElimina
  26. Senyor McCalan, crec haver-me explicat a la perfecció i qualsevol persona normal és capaç d'entendre-ho.

    Ser tortosí no és sinònim d'imbècil, tot i que vostè s'esforça molt a consolidar aquesta sinonímia. Ser tortosí tampoc significa haver-se d'empassar qualsevol roda de molí.

    Ser mal tortosí no és un elogi. Ho és en boca de vosté.

    Gràcies per considerar-me també mal calafellenc. No sap l'alegria que em dóna. Si avui ja me n'anava a dormir content i satisfet per la seva acusació de ser mal tortosí, ara me n'hi aniré amb doble satisfacció.

    ResponElimina
  27. Ja m'ho deia m'un iaio: "...i si t'agrada encendre el foc, xiquet".
    Gallardo, per mi entès, es mes pots sentir-te com vulguis; mes val un "mal" tortosí capaç de col·laborar com tu ho has fet amb les celebracions i bloc dels exalumnes de la Merçe, que no un "bon" tortosí ( com jo ) i no col·laborar en res. Per exemple.

    ResponElimina
  28. Que’n era de savi el teu iaio...! Però es que de vegades no puc aguantar-me.

    ResponElimina
  29. Cucafera, és un comentari molt gentil per part teva. Però no minimitzis el teu propi paper. Que aquí contribueixes bastant i s'ha de reconèixer, encara que no sempre s'estigui d'acord amb tu.

    Mira, en realitat fins i tot ens fan falta corcons com el McCalan, que posin el dit dins de la nafra. Llàstima que el perdi tan sovint l'afany de provocar per provocar i uan mala educació digna de millor causa.

    Emigdi, estaria bé fer una trobada, però desenganya't. Seríem els que firmem amb noms i cognoms.

    ResponElimina
  30. Suposo que ja coneixeu la dita "Don't feed the troll". Penso que posar nom i cognoms i foto és positiu perquè fa que et penses les coses dos vegades abans d'amollar qualsevol bestiesa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta