17 de gener del 2008

El govern de Tortosa aprovarà demà la nova ordenança de locutoris

El govern de Tortosa (CiU i ERC) té previst aprovar demà la nova ordenança de locutoris, amb què pretén regular la instal·lació de nous establiments de telefonia per a l'ús públic. L'alcalde, Ferran Bel, i la regidora de Governació, Rosa Cid, van defensar la necessitat del nou reglament, que també busca evitar el «desgavell» d'alguna de les llicències atorgades fins ara, corresponents a locals que combinen el servei de locutori amb perruqueries, carnisseries o supermercats. De fet, Bel va recordar que han detectat una concentració «excessiva» d'aquest tipus de negocis al nucli antic, on hi ha una quinzena dels 30 locutoris que ja funcionen a Tortosa. A més, l'alcalde va afegir-hi que hi ha cinc locutoris més en tràmit, i que ja s'estan començant a concentrar al barri de Ferreries i al Temple. Cid va defensar l'establiment de la distància mínima de 200 metres per a l'autorització de nous locutoris, la limitació horària (de les nou del matí a les dotze de la nit) i l'obligació d'aïllar acústicament els locals i reservar una sala d'espera que eviti les cues al carrer.
L'alcalde ha convocat per demà un ple extraordinari en què el govern municipal també espera aprovar la sol·licitud d'un crèdit de 3,8 milions d'euros per poder finançar les inversions del 2008, així com una petició a la Generalitat per recuperar la festa dels bous als Reguers durant la celebració de la Candelera. Finalment, el ple també haurà de ratificar el dictamen de finalització del contenciós amb la promotora Procimer 2, que va reclamar danys i perjudicis a l'Ajuntament per haver-li atorgat una llicència d'obres nul·la de ple dret. L'empresa va aixecar un bloc d'habitatges amb planta baixa més quatre plantes en un sector al carrer Poeta Vicent Garcia, en un lloc en què només es poden construir edificis amb planta baixa més tres plantes. Bel va explicar que l'entrada en vigor del POUM permet que les obres hagin quedat legalitzades, i per tant l'empresa ja no està obligada a enderrocar l'última planta, que ja havia venut. Tenint en compte el nou escenari, va afegir-hi Bel, la promotora ha decidit retirar el seu contenciós contra l'Ajuntament, decisió que ha evitat una indemnització «milionària». Bel va rebutjar que l'anterior govern municipal fes responsable el funcionari que havia signat la llicència, per fer que l'assegurança del tècnic cobrís la indemnització a la promotora.
Per saber més:

11 comentaris:

  1. Aquesta ordenança fa tanta o més falta que a la majoria de ciutats on s'ha aprovat, amb governs de tots els colors possibles, inclosos aquells que a Tortosa la rebutgen.

    ResponElimina
  2. Aquesta ordenança ja sabem què significa. Vendre accions contra els immigrants perquè així ho reclamen els sectors més rancis, la dreta més excloent de la nostra ciutat.

    ResponElimina
  3. Pos jo sóc d'esquerres i me pareix bé

    ResponElimina
  4. Pos jo sóc fatxa i me pareix malament

    ResponElimina
  5. Anònim de les 12.11, estàs segur? Em penso que no gaire.

    ResponElimina
  6. soc de l'esquerra, si pujes, pero estic a la dreta si baixes (del cami vull dir) i no em sembla bé que tornen a fer bous - anem davant o atras?

    ResponElimina
  7. El que fan els de Bel i cia es pan i circus, bous, baques i el que sigui popular i per al populatxo.
    Per cert els de les ERCs i les aguiles cuabarredes? els bous son uns animals menys defensables que els burros????
    Bueno peró els locutoris a 2km de Tortosa?????

    ResponElimina
  8. 3:49

    PI.PI.

    MMVIII

    ResponElimina
  9. i el funcionari que autoritza coses que no es podien il.legalitzar, vaja llumenera...

    continua encara al seu lloc de treball?

    ResponElimina
  10. legalitzar, sorry

    ResponElimina
  11. a pos, les aguiles cuabarrades... ERC a catalunya va de progrecat i per aquí llepa que llepa als rancis

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta