1 d’agost del 2006

Expropiació de les cases de la Catedral

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa sí que va aprovar ahir l'acord amb els propietaris de dues de les cases afectades per la construcció de la plaça de la Catedral i la nova escala frontal. En concret, el ple va donar via lliure a la compra dels números 15 i 17 del carrer Croera, per uns 42.000 euros cada casa. A més, l'Ajuntament va fixar el nou preu d'expropiació conjunta per als propietaris que encara no han accedit a vendre, que segons el regidor d'Urbanisme, José Martín, ha passat de 700.000 euros a 1,1 milions d'euros. «Hem incrementat el preu de l'expropiació uns 400.000 euros, i esperem que assolir un acord amb els propietaris serà més fàcil, encara que som conscients que no cobrim el 100% de les seues expectatives», va assumir. Martín va remarcar que la voluntat de l'Ajuntament és arribar a acords, sense haver d'acudir al jurat d'expropiacions i al contenciós administratiu. Amb tot, l'alcalde, Joan Sabaté, va calcular que l'enderrocament de les 19 finques podria començar durant la tardor, per iniciar simultàniament les excavacions arqueològiques i la redacció i execució del projecte constructiu.
D'altra banda, el ple també va aprovar l'anul·lació de la llicència d'obres per a la construcció d'una quarta planta en un bloc d'habitatges del carrer Poeta Vicenç Garcia. Segons l'alcalde, «un error humà» d'un tècnic municipal va permetre que la promotora Procimer 2 aconseguís una llicència d'obres que va en contra dels interessos de la ciutat. Sabaté va dir que no descarten que s'haja d'enderrocar o modificar el bloc, però va advertir que la decisió serà dels tribunals i que tant la promotora com els propietaris rebran una compensació, a càrrec de l'assegurança del funcionari dels serveis d'Urbanisme.

El Punt (1-Agost-2006)

4 comentaris:

  1. cases a terra?, no me sembla malament, al menos veurem la llum. :))))

    millorarà l'entorn de la catedral?

    ResponElimina
  2. l'entorn de la catedral no ho crec, lo compte corrent de guinovart segur segur segur, i a lo millor hasta s'amporta algun pedrusco de record....total, des de fa un munt de temps n'hi han a patades per allà, i interessant interessant...

    Xavi "Ojos", el "asote" socialista...

    ResponElimina
  3. quin ginovart?, qui és este personatge tant fosc?

    ResponElimina
  4. un arquitecte. Es íntim de l'arquitecte municipal de tortosa, el nom i cognoms del qual no diré perquè me fa temó, és un tipo poderós...poca broma poca broma...

    Cases a terra:
    Jo crec que patir una expropiació, i que damunt intenten (com ha passat) no pagar-te ni un euro, t'haigues de buscar una advocada especialista en urbanisme que et cobre un pastón, per defensar los teus drets, és, desprès d'una violació anal, una de les coses pitjors que et poden passar a la vida. Literalment, que't fotiguen fora de casa per a que un babarota faigue les seues escaletes en vistes al riu, al menos que paguen, com finalment hauran de fer, mira't un post anterior d'aquí de la Marfanta, allà ho explica magníficament....Però bueno, és una opìnió, personal i anónima.

    Xavi "cames intactes de moment..."

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta