1 d’agost del 2006

Tortosa retarda les vacances pel golf

L'alcalde deixa damunt de la taula l'aprovació del complex turístic de Vinallop per polir el conveni amb la promotora

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va decidir ahir deixar damunt de la taula l'aprovació del projecte de l'empresa Tortosa Golf Resort per una «qüestió de forma» en la redacció del conveni, que hauria de permetre la construcció d'un camp de golf, un complex hoteler i una urbanització d'un miler d'habitatges a la pedania de Vinallop. Sabaté va remarcar que volia que el projecte s'aprovés «amb el màxim consens possible», i va aturar el ple durant més d'un quart d'hora per convocar una junta extraordinària de portaveus. Amb tot, la reunió només va servir per constatar els dubtes que tenen alguns portaveus sobre els compromisos que assumeix la promotora a través del conveni, així com la divisió interna del govern de Sabaté sobre el caràcter sostenible del complex turístic.

Sabaté va explicar que la fitxa tècnica del projecte, que també s'havia d'aprovar ahir, ja fixava diverses garanties del projecte de Vinallop, com ara que la promotora havia de dipositar un aval bancari d'entre 6 i 10 milions d'euros que l'Ajuntament rebria si l'empresa no construeix el camp de golf. Amb tot, l'alcalde va acceptar els dubtes manifestats per alguns portaveus municipals. De fet, Ferran Bel (CiU) i Antonio Faura (PP) van demanar un conveni que sigui més precís i també l'establiment d'una fiança més alta. «No són qüestions de fons, sinó de forma», va refermar Sabaté, que va detallar que en la comissió d'Urbanisme de demà es canviarà el redactat del conveni perquè puga ser aprovat en un altre ple extraordinari, que potser serà demà. «És un projecte molt important per a la ciutat i cal que tinga el màxim consens possible», va afegir-hi. Amb tot, Sabaté va recordar que el conveni només era una declaració d'intencions i que l'important és la fitxa urbanística, en què ja queden prou clars els compromisos adquirits per l'empresa. «Potser signem un annex al conveni amb la promotora perquè tothom se senti més còmode», va concloure l'alcalde, que va restar importància a la divisió de l'equip de govern local sobre el projecte. «Això no afecta la salut del govern; som un govern cohesionat que arribarà a port sense cap problema», va garantir Sabaté.
Per la seua banda, el portaveu de CiU, Ferran Bel, va remarcar que, si l'alcalde no tenia prou majoria per tirar endavant el conveni amb Tortosa Golf Resort, és perquè havia fet les coses de manera unilateral. De fet, Bel va afirmar que CiU no estava d'acord ni amb la redacció de la fitxa urbanística ni amb la del conveni. Amb tot, el convergent va destacar que el projecte podria ser «absolutament beneficiós per a Tortosa» i que ahir CiU es va abstenir perquè vol que les coses es facin bé. «Una de les principals condicions és garantir la realització del camp de golf, perquè el que estem fent és una requalificació urbanística amb més de 1.000 habitatges, i això només està justificat si hi ha un camp de golf», va concloure Bel.

> El projecte té opositors en l'equip de govern

El grup d'ICV no donarà suport a la construcció del camp de golf de Vinallop. «El projecte no respon al nostre model de desenvolupament social i de turisme sostenible», va afirmar el portaveu d'ICV, Sisco Lahosa, que va agrair l'actitud constructiva del PP i CiU, «ja que cal buscar les màximes garanties possibles si el projecte tira endavant». «Però no entenc la falta de coherència que tenim a Tortosa, ja que liderem la nova cultura de l'aigua i després construïm un camp de golf», va lamentar. Amb tot, Lahosa va precisar que no veu perillar el pacte de govern amb el PSC i IPE. «Aquesta ha estat una divergència important, però puntual», va dir Lahosa abans de reconèixer que ICV està dolguda per l'aposta «liberal» dels socialistes. Més dura va ser la regidora independent Amparo Moreno, que va difondre una declaració en què apel·lava als principis de la nova cultura de l'aigua i en què advertia que la creació de camps de golf no formava part dels acords de l'actual pacte de govern de Tortosa.

> Presència ecologista durant el ple

Membres del grup ecologista Gepec i del col·lectiu Panxampla, que ahir al matí havien emès un comunicat en contra del projecte, van assistir al ple extraordinari d'ahir, en què s'havia de ratificar el conveni signat fa uns dies entre l'Ajuntament i l'empresa Tortosa Golf Resort, una promotora de capital navarrès però amb la seu social en un despatx professional del carrer Sant Ildefons de Tortosa que té una opció de compra sobre dues finques de 760.738 metres quadrats i de 10.159 metres quadrats a la partida de Xies. Amb tot, la superfície que ahir havia de requalificar l'Ajuntament era de 12,7 hectàrees, cosa que obliga el Departament de Medi Ambient a aprovar una declaració d'impacte ambiental. A més del camp de golf i la urbanització amb més de 1.000 habitatges adossats i unifamiliars, el conveni també preveu la construcció d'un embarcador fluvial vinculat al complex turístic. El conveni també estableix que l'Ajuntament ingressarà un cànon d'11,4 milions d'euros, que començarà a cobrar després de la publicació del nou pla d'ordenació urbana (30%) i després de l'aprovació definitiva del pla parcial de Vinallop (70%).

El Punt (1-Agost-2006)

28 comentaris:

  1. golf
    El ple del consistori de l'Ajuntament de Tortosa, ajorna la decisió sobre el futur del camp de golf i el polígon d'habitatges adjunt projectat a Vinallop.

    vistes les raons donades pels grups polítics, em pica la curiositat i em demano si el golf mereix la pena com a esport; si mereix la pena més que altres esports i a tot cas, si és més o menys el.litiste que altres esports.

    D'entrada, recordo que per tot hi ha clubs de tennis on, fins fa pocs anys es vetava l'entrada al personal de menys "alçada" d'un determinat nivell social; fins i tot solien ubicar-se dits clubs al bellmig d'urbanitzacions exclusives. De fet, a Tortosa, el club de tennis el trobareu a la Carretera de la Simpàtica, i no a l'antic barri de Sant Jaume, sota el Passeig de Ronda del castell de la Suda.

    Fet i fet, m'endinso per tot un maremàgnum de quadres estadístics de les federacions d'esports i la conclusió és espatarrant. El tant denostat golf d'avui en dia, és un dels sis esports amb més llicències federatives d'Espanya i també de Catalunya, amb un índex de creixement que ben aviat superarà al bàsquet i el col•locarà en tercer lloc, darrera de l'omnipotent futbol i la cacera. A banda, a Catalunya es comptaven a l’estadística oficial del 2005, 67 clubs de golf, ja.

    M’aturo un moment a reflexionar les raons dels que es neguen a la construcció del camp de golf a Vinallop. Vagi per endavant que a mi també em sembla una pràctica força el.litista i que solament interessa a l'1% dels europeus, avui en dia.

    si més no, tampoc entenc la fúria contra l’extensió del golf, quan aquesta mateixa protesta no s’ha tingut contra els tennis, per exemple; sobretot quan gosen demanar subvencions públiques, com alguna vegada ha passat a Tortosa.

    D’altra banda, tampoc entenc que ningú alci la veu pel manteniment d’instal•lacions de ciclisme i natació, donades les baixes llicències que es donen: No arriben a 50.000 a tota Espanya. En canvi, ningú reclama instal•lacions per a la pràctica del judo, quan resulta que és la sisena pràctica esportiva federada.

    A mi em sembla que les instal•lacions que més hauria de procurar l’administració, són els camps de petanca, ja que amb les seves gairebé 30.000 llicències actuals i donada l’evolució de la piràmide poblacional, és segurament la pràctica esportiva de millor futur; això sí, mentre no s’associï a cap polígon d’habitatges, ja que aleshores, potser també serà una pràctica el.litista i sectària.

    No vull passar ara per un golfista de pro, déu me'n guard de malferir-me amb un pinçament ciàtic! El que voldria demanar són raons més ben fonamentades per anar contra el golf. A més, qui em diu a mi que l’ajuntament de Tortosa no subvencionarà la pràctica d’aquest esport de bona classe entre els xiquets d’ètnies més desfavorides, com fa actualment amb els abonaments a la piscina municipal, i així evitarà tenir-los bambant pels carrers, apunt de fer malifetes... El que no entenc és perquè no els abona també al tennis o al futbol (evitem la cacera, per si de cas).

    Les raons lligades a l’explotació immobiliària associades al golf són farisaiques. Què no van lligades les noves piscines a un complex comercial? I a quin fons perdut va lligat el camp de futbol i la moda de gespa artificial? I el drenatge del riu per un canal navegable: per a quines barques? I el polígon de tir olímpic, pagat per butxaques privades però d’ús de les forces públiques? I en fi, el famós velòdrom: Pista de ball peraltada, aquest ha estat el seu ús major, la qual cosa no em sembla malament, donada l’evolució dels estils musicals... Jo demanaria una mica de reflexió. Si els promotors del golf especulen, també especulen els altres.

    Per favor, fiquem sobre la taula raons millors que un rebuig de moda.

    ResponElimina
  2. Gasten molta aigua potser?
    Canvien radicalment la fisonomia del territori?
    Xuclen serveis públics sense pagar-los?
    Son elitistes, com no!
    Imposen un model insostenible de desenvolupament turístic?
    Creen bosses noves d'immigració de baixos sous, dependents dels "amos del ressort"?
    I, a lo millor, tota la zona es veu afectada d'una cosa anomenada especulació immobiliaria? Per a que aviat ningú que no sigue molt ric podrà comprar cap troç de terra o vivenda?

    No sé....
    Potser no son gaire importants

    ResponElimina
  3. Certament, les raons del Mario són importants i són objeccions admissibles. També aplicables a tots els altres casos de planificació esportiva: Tampoc pot un comprar-se un trosset a la Simpàtica o a Sant Josep de la Muntanya, per parlar de Tortosa. El canvi de paisatge, certament, sempre el canviem; jo em demano, respecte a quin anterior model de territori, no sé si a recuperar o senzillament ja insostenible. D'allò dels serveis públics, en fi, suposo que la meta és donar-ne tants com es pugui arreu; imagino que el rebut de la lum i la recollida de deixalles, el paguen tots. I pel que fa a les bosses de baixos sous: Ah! Grans sous que paguen la resta de sectors, siguin monitors de piscines, jardiners, administratius, historiadors o periodistes. La dinàmica de pagar poc és general, crec jo.

    De tota manera, són raons més concretes i a dir i argumentar en detall molt més sovint.

    Continuo animant al golf de pedra seca.

    ResponElimina
  4. Això dels anti-golf em recorda a la pel·licula "Acción mutante" d'Àlex de la Iglesia, on es muntaven comandos terroristes per exterminar als pijos. No m'agrada el golf ni el futbol, però no estic en contra d'una cosa ni l'altra. Un detall, consumeix set vegades més aigua un jornal d'arròs que un jornal de gespa de golf.

    ResponElimina
  5. ha ha ha ha, Mulet Mulet, presenta't a Ancalde, que et veig molt posat en qüestions de territori i en lo discurs de "l'esquerra moderna"...deu ser això de la funció pública que fa crèixer los egos!!!

    Xavi "Ojos"

    ResponElimina
  6. És un parlar per no callar, company. A més, ja saps que m'agrada la grenya. D'altra banda, tinc els meus dubtes que "l'esquerra moderna" es miri gaire coses com les fitxes federatives. Suposo que les fonts d'informació, cadascú les busca on pot. A mi m'agrada dubtar fins i tot de les meves opinions.

    Per cert, algú ha preguntat als de Vinallop si els agrada jugar al golf en bicicleta? Sembla ser el seu futur...

    Ciao!

    ResponElimina
  7. L'ajuntament de Tortosa Joan Mulet, és molt original.
    Com els partits.... de que parlaven i de que parlen?
    Qui parlava de Vinallop?
    Lo de la planificació està clar que no es lo seu.
    Vens a Tortosa, parles en qui sigue, poses una mica d'avals i una SA de 3000 euros de la Plaça d'Alfons XII i jatà. WORLDFANTASY RESSORTS AND EUROS.
    I aquí sense decidir quina mena de territori volem.
    Bossa foradada i sacs buits.
    I el territori canviant de mans i essent cada cop més del mateix que hi ha per tot arreu, ciment, asfalts , etcs.
    Bé... mos resignarem i restaurarem les esglesies.
    Com abans!

    ResponElimina
  8. Al fabulós conveni per a recuperar les sitges, se parla de com fer-ne unes de noves?
    Total, si podem canviar uns camps d´auliveres i garrofés per uns camps de gespa verda i en piscines per tot arreu, per què no?
    I l´aigua quer sortirà de la depuradora de Tortosa-Roquetes, quí s´en n´encarregarà de fer-ne lo tractament terciari que necessita l´aigua de reg?
    O sinmplement gastaran l´aigua que els hi vingue bé i ja està. A cosa feta ja se sap.
    Ho posa tot això per escrit, o es simplement una declaració de bones intencions?
    A mi, sempre se ma dit que "las palabras se las lleva el viento"
    Ah!, lo ple és demà dia 2, a les 13 hores. Quí se hi apunta per a vore l´espectable penós de com uns ex-antitranvasistes ex-anticamps-de-golf i uns jo també ho vull ser d´antitransvasista, se transforman de repent en tot lo contrari degut a la calor?
    Vos espero allí demà. Segur que n´hi haurà per llogar-hi cadiretes.

    ResponElimina
  9. Eps! Veig que això va agafant color. Espero que la descripció de com es planifica el terme municipal no sigui com la descripció que en fa el Mario: No sé a quin festival triomfaria més, si al Marbella Terror, al TerraMiticaFantasy o a algun per inventar des de l'IMACT. Si més no, el ciment no ens l'acabarem i, en qualsevol cas, no m'anima la idea de la resignació, més aviat les preguntes de la Comedianta.

    A veure demà què passa a l'ajuntament de Tortosa.

    Per cert, Mario, no hi tinc res a veure jo, amb l'ajuntament ni amb cap administració (ho dic perque no em queda clara la frase: "L'ajuntament de Tortosa Joan Mulet, és molt original"; jo, hagués ficat una coma abans del meu nom, si no és que volies fer un joc de paraules).

    ResponElimina
  10. sense cap joc de paraules Joan, mancava la coma.... sempre em dixo coses per polir ...
    I, em manquen comentaris de que es facen negocis en una empresa recien fundada i un capital social de 3000 euros. Quina fiabilitat tenen? Quins son els seus accionistes?
    O és que no es pot saber qui ens ha de fer la gran barrabassada?
    I no parlessem del negoci de la requalificació salvatge. De repent, uns mendes que tenen opcions de compra fetes en rustics i a preu de rústic, es troben en que son urbanes i poden multiplicar i multiplicar preus.
    Això no és una estafa, quan menys moral, als propietaris que han signat?
    No, ah, es diu negoci a n'això.

    ResponElimina
  11. És el que se'n diu economía de lliure mercat. A Ferreries va passar alguna cosa semblant, allà a la vora del LID'L: Si ho recordes, Mario, allò va ser molt de temps un terreny erm; de sobte, ha creixcut un barri.

    Aquestes "passes endavant", aquestes glopades de progrès, costen de païr, de vegades.

    Per cert, algú pot dir què ha passat avui amb el golf?

    Per si algun anònim participant, (usurpador d'identitats, dit de passada) vol saber-ho, personalment no en deixaria fer cap de camp de golf, ni de res que signifiqui abús de recursos escassos. Però les coses no les decideix una persona solament i de vegades hem d'acceptar (que no ressignar) el triomf d'una altra opció.
    Si més no, per higiene mental, penso que val la pena ficar en quarentena moltes idees que donem per fetes; serà la manera d'actualitzar-les i de fer-les millors.
    Si en el meu articlet dubto i per això demano millors raons als anti-golf és, precisament perque contra la força bruta del capital, tota la cera es fon. Per això, mig de broma mig en serio, dic que fem golfs de pedra seca: Les pilotes de golf boten molt; no sé perquè no hauríen de còrrer sobre el nou cultiu igual o millor que sobre l'herba anglesa o escocesa. si voleu, just podrien ficar "dianes d'herba artificial" al vltant del forat i prou. Qui vulgui golf aquí, que el jugui a l'estil mediterrani: Amb barret de palla i xancles. De la mateixa manera, qui vulgui casa o xalet amb jardi, que sigui mediterrani: prou de jardins de gespa o plantes de climes estranys.
    Altra part del tema és l'associació de polígons de vivendes a camps de golf, futbol, petanca o embarcador fluvials. és la nova moda urbanística i tant pot ser possitiva com no: Depen dels promotors. Jo encara espero un promotor que assocïi al seu polígon de vivendes una escola o un parc. Deu ser molt agosarat. Ah! que això són serveis socials i ja els fica l'administració...! Si els ha de ficar per després subarrendar-ne l'explotació o concertar-ne l'ús, també la iniciativa privada podria atrevir-se d'entrada... Si els ciutadans ho fiquem de moda (com si fóra "comerç just"), potser serà realitat.

    Finalment, m'agrada participar en discusions sobre temes, no sobre les persones que hi participen. Suposo que és el que s'espera a La Marfanta. Així que no entenc els anònims, ni els missatges particulars i enganyosos (tat, usuario anónimo Xavi "Ojos"?). Que ja som grandets! Gràcies.

    ResponElimina
  12. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz....., bona nit Mulet, que descanses, que ja tinim una edat, tat? Jo me'n vaig a dormir, de soporíferos que són los teus "¿?¿?¿?"


    Xavi "Ojos/Eyes/Ulls"

    ResponElimina
  13. Si ha sigut aprovat amb els vots de Lluesma. del PP, CiU i PSC.
    Tot un exemple de tripartit catalanista i d'esquerres! Sobre tot d'esquerres.
    No se Franquet, però l'Amparo Moreno ha votat no i ha fet un manifest.
    ICV no, ERC no ho se.
    Saps lo que m´empipa més de tot aquest xou? Pos que los dirigents que tenim i hem tingut a Tortosa siguen tan bledes i justets.
    Bledes perque afluixen davant del "poders fàctics i econòmics" i en canvi de cara a la soca, allò que els uneix al poble, pos siguen durs i no escolten i, a la fí, empudeguen i facen nosa.
    Son justets perqué fan mals negocis. O 11,4 milions d'euros son quelcom davant d'un negoci de centenars (o milers) de milions?
    Igual que Coll de l'Alba i l'Urbanització Ferreries.
    Si, aconseguim subvencions al 50%, però, on està el nostre 50%? Al banc en forma de crèdit.
    Llavors, per fer qualsevolcosa lo millor son... los negocis privats i si, l'economia del mercat. Que el mercat vol pisos.... pisos, que xalets, xalets que golf, golf
    Tot el socialisme.... al sac de wall street.
    Com tot el nacionalisme, i au, al sac del PP (casus PHN p.e.).
    I la penya local a aguantar el mal us dels recursos de la ciutat i les seves consequencies.
    Jo, disculpeu-me, soc tribal encara i no he arrivat a entendre de quin "demos" parla esta democràcia si del "demos" de tots o d'un "demos" oligarquic i/o burocràtic.
    Este sistema esta, evidentment, podrit i fa aigues per tot arreu.
    I es faena nostra donar una alternativa vàlida i equilibrant.
    Denunciar és una part, la consciència ha d'assabentar-se.
    La seguent és actuar. I algun cop ho hem sabut fer.
    Ojalà siguessem capaços de fer-ho en totes les ocasions de malgovern que ens arriven!

    ResponElimina
  14. RESULTAT CAMP DE GOLF PLENARI 2-08-06

    PSC - SI
    CIU - SI
    PP - SI
    LLUESMA - SI
    FRANQUET - SI
    ERC - NO
    IC - NO
    AMPARO MORENO - NO

    CAMP DE GOLF EN MARXA!, ARA JA PODEU VALORAR.

    ResponElimina
  15. Xavi O/E/U: Els meus ?¿?¿?¿ són com un aplicatiu del mètode Estivill. Cal vigilar les dosis, sobretot si es pateix "d'assote".

    Pel resultat de la votació: Cap sorpresa, sembla. A veure els fets. Per a qui la vulgui, feina d'observació.

    ResponElimina
  16. Pos a mi la veritat és que me sembla fantàstix que s'hagi aprovat el camp de golf i les 1000 vivendes a la zona de Vinallop.
    Estes terres necessiten incentius de creixement, dinamisme econòmic i possibilitats d'atreure turisme de qualitat amb poder adquisitiu alt.

    M'ha agradat molt l'actitud de CIU aprovant aquest projecte de camp de golf, ja qua han demostrat estar per la faena i contribuir al progrés de Tortosa. El PP també ha tingut seny, per tant, no deuen de ser tant dolents.

    ResponElimina
  17. Joan Mulet, molt audaç el teu sentit de l'humor, si sinyor!!!
    Amb respecte i bon humor, sempre seu,
    ___ ___
    Xavi o /\ o


    PD.(i que consti que jo m'els hai lligit de "cap a rab"...) i no en diagonal...

    ResponElimina
  18. Cinto, jo tinc uns pals de golf en venta, perquè vaig iniciar-me al pitch&putt i al final ho vaig dixar, d'avorrit i pijo que és... 300 euros i teus...
    El seny del PP, que ho dius per Zaplana o per Aceves? En quant a CiU, te sona el recolzament al pla hidrològic promogut pel PP que per poc mos fot lo territori a prendre pel cul, que els va fer perdre l'alcaldia i que al final fes que los xaqueteros de J.Sabaté i J.Martín (ex-comunistes, avui sociates) tallen ara lo bacallà? en la venia de l'atre Martín (Lluís), independentista i d'esquerres?
    Res, preguntes a l'aire.
    Sempre teu,

    Xavi "aurelles"

    ResponElimina
  19. Pos si, que bé per a Vinallop fer.... lo que els altres vulguen d'ell.
    Molt sà i natural.
    Igualment si hagues sigut una incineadora en comptes de camp de golf, o un abocador com lo de Tivissa.
    Lo cas es sempre que als d'apeu ens pregunten cada quatre anys i mentrestant fant lo que volen.
    I Cinto, fest'ho mirar! Estas greu!

    ResponElimina
  20. Xavi, el del nom canviant (i què és un nom?): Ja patia jo en busca d'un antídot. Ànims i a la grenya!

    El cas de Vinallop, és paradigmàtic( se m'ha escapat): Si prenem distància i mirem tot el quadre, sembla ser que els pintors tortosins s'han decidit a tirar tota la paleta de colors en peça sobre la tela. Els ha agafat alguna "inspiració"? ja ho tenen els artistes això. I no oblidem que la política és un art. La culpa és nostra, públic poc preparat, que no els entenem. Ja veureu com d'aquí a molts anys això d'ara és una escola, un estil que s'estudiarà a les acadèmies (intento imaginar-me a un Leonardo intentant explicar-ho).

    Tornant a Vinallop: El concesionari de cotxets i la sabateria on aniran, algú ho sap? I suposo que hi haurà un heliport. A les sitges, no hi patiu que aviat tindran bon ús: s'hi podrà guardar el gra "negre". O fins i tot les pilotes de recanvi.

    En fi, jo no sé que se'ls innocula a la gent quan entren per la politica qe, a poc a poquet, com a la serie V, se'ls va canviant la pell. Cal ser molt atrevit per a ser polític...

    ResponElimina
  21. No es cap novetat que lo desconegut faci trontollar i fins i tot ofendre alguna sensibilitat...Aixó es el que veig amb certs comentaris respecte de la aprovacio d'aquest tipus d'instalació esportiva. El cert es que independenment de qui la porti a terme; s'han de fer les coses amb un escrupulós respecte al medi. Puc assegurar que si hi ha un lloc a Espanya on es pugui tirar endavant un projecte d'aquestes característiques , amb menys impacte ambiental; es aquí a casa nostra... La proliferació del NO a tot ja sabem que ens ha deixat pel cami...RES ! El territori no s'acaba amb un camp de golf de mes o de menys..

    ResponElimina
  22. Mc Calan: la proliferació al no a tot, dius. Per què es produeix un sentiment general de negativitat a manta propostes? Potser perque la gent que diu no les troba mal plantejades, potser perque no creu que li hagi de reportar cap benefici i sí molts sacrificis. En definitiva, jo crec que el no a tot que dius, és més aviat un prou del "trágala" habitual de l'era anterior, del desenrotllisme feliç dels darrers quaranta anys que, ja ho veiem, ara en deslocalitza les fonts de tanta felicitat per a fer feliços els xinets a 10 euros diaris. És, tertulià mc Calan, una crisi de sistema; i, com sap ben bé el senyor Pujol, una crisi sempre és una oportunitat i un risc.
    A tot això, el què hem trobat després dels darrers no, què és? Doncs per exemple, una fàbrica textil a Deltebre que no existeix (promesa electoral), un parc temàtic fluvial a Tortosa que no existeix (promesa electoral), un dinamisme del turisme fluvial que, amb generositat, no passa de piragüades i no en pot passar: hi ha restricccions de trànsit entre trams de riu per la persistència del musclo zebra, el recordeu. En fi, coses per l'estil.
    El no, penso que és l'expressió d'un rebuig a la vella inèrcia perque el món ja se'ns ha fet menudet; ara cal el sí a allò nou. Cal atrevir-se a oferir i a acceptar el repte d'un nou model. Qui va el primer?

    ResponElimina
  23. Es pot estar a favor o en contra del model...Aixó es innegable; pero no hi han mes nassos que caminar, o reventar...! Tú; amic Joan ; proposes aixó últim..?

    ResponElimina
  24. Mc calan:
    JO proposo prendre'ns un té i si cal, una tila.

    Reconec que no és gens fàcil decidir. Als tertulians , pel contrari, ens resulta molt còmode ficar a parir tothom; per això de vegades ens pot passar com aquel afeccionat del Betis que no parava d'increpar els jugadors el seu equip fins que aquests, farts de sentir-lo, el van convidar a baixar a la gespa a tirar faltes: l'home no va poder gairebé ni empentar la bola amb el xut.
    Jo crec que arriba un momet en que s'ha d'emprendre un camí o altre. Però, més que fóra el camí preferit per mí, voldria veure que és el camí preferit en general; i l'actuació dels governants i del opositors (però afectes al poder), massa sovint resulta allunyat de la gent. Fins ara, poques vegades m'he sentit satisfet del camí emprès i, en canvi, m'he sentit conduit, al més pur estil ganader.

    ResponElimina
  25. Rondinant sobre el golf, vaig i busco: gespa artificial al golf. I això és el que trobo:

    Noticias y Eventos CPI

    viernes, 07 de julio de 2006 Levante

    El IBV estudia la viabilidad del césped artificial para el golf

    La Universidad Miguel Hernández, junto con el Instituto de Biomecánica de Valencia y la empresa alicantina Eurogras, va a impulsar el primer estudio en España para analizar la viabilidad de crear un campo de golf, o partes de éste, utilizando césped artificial.

    Va! Que els haurem de demanar tecnologia als valencians!

    ResponElimina
  26. Si lo sistema no funciona, que collons fem al sistema?
    Reventar?
    Mes arre-ventats que estem....!
    Au va!
    No, si?
    Aixònovaperaresbo.
    I quatre fora-jidos mos fan rossegar la llengua.
    Menys rutines i més consciència!
    A que ningú sap que el senyor futur titular del camp de golf és cul i merda amb l'esglesia catòlica apostòlica? O al menys amb la seva TDT.
    Resumint:
    "A un pamplo-catolico-nica de pro se li ha acudit aixamplar-se al sud de Catalunya"
    I qui li ha ficat la idea al cap?
    De qui és amic Juan Bautista Flores Larrranza?
    Qui hipoteca el territori ebrenc?
    Es per a .... donar-li les gràcies... i per si s'afluixa alguna mosca, posats a claudicar.... claudiquem tots i repartim!

    ResponElimina
  27. Amic Joan: Que jo sàpigue; el sistema assambleari , ha demostrat al llarg dels anys; èsser el sistema de gestió mes proper a la anarquía.En aixó, tampoc vull dir que aquest sistema de representació que tenim ara, no tingui les seves mancances..Es el famos trípod on es sustenta el règim democrátic que ens hem donat. Un altra cosa es la prepotència en que certs mandataris actuen dintre de casa nostra..Pero tambe he de dirte que aixó passa aqui i a Barcelona, amb l'unica diferència , que als d'aqui, els coneixem massa bé..
    En quan al tema de la gespa artificial; puc asegurarte que ara per ara es totalment inviable per aquest tipus d'instalacions...Una abraçada

    ResponElimina
  28. ...A qui li agradi reflexionar.-
    Corria l'any 73. La primera crisi seria del petròli. Tot el mon occidental va posar el crit al cel...Els concesionaris de cotxes no venien , la gasolina pels nubols, l'IPC també...Jo tenia un amic que estaba al departament de venda d'un concesionari Mercedes a Barcelona...Llavors un Mercedes era un Mercedes! Li vaig fer la pregunta de rigor...Com t'afectat tota aquesta crisi amb la venda..? Ell va respondre..."Quina crisi...?" " Els nostres clients , no tenen mai crisi..." Que cadascú deduixi lo mes convenient...Una abraçada

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta