16 de gener del 2008

El govern de Tortosa presenta el «full de ruta» de l'acció municipal fins al 2011

El document està concebut com una «eina de gestió» i «compromís amb els ciutadans», amb gairebé 450 actuacions

El govern de Tortosa va fer públic ahir el pla d'acció municipal (PAM) pel mandat 2007-2011, un document concebut com una «eina de gestió» i de compromís amb els ciutadans. De fet, el document inclou gairebé 450 actuacions vinculades a un calendari d'execució, amb què el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) busca «solucionar els problemes actuals» de la població i posar les bases de la Tortosa del futur. El PAM té l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns de Tortosa i els pobles del municipi, promoure un creixement sostenible i apostar per la projecció de la ciutat en tots els àmbits, per reforçar la seua capitalitat a les Terres de l'Ebre. El govern tortosí no descarta incloure més actuacions i complir el 100% del nou full de ruta de l'Ajuntament.

«És la primera vegada en la història de Tortosa que un govern municipal presenta un pla d'aquestes característiques», va remarcar ahir l'alcalde de Tortosa. Segons Ferran Bel, es tracta d'una «eina de gestió», però també d'una mostra de «transparència i compromís amb els ciutadans», que el govern tortosí ha redactat després de fer una diagnosi de les necessitats del municipi. De fet, Bel va afegir-hi que la base del PAM han estat els programes electorals de CiU i ERC, als quals han incorporat les principals demandes socials i les necessitats que el govern ha detectat durant els primers sis mesos a l'Ajuntament. En aquest sentit, l'alcalde va destacar que redactar un PAM en només sis mesos ha estat difícil, sobretot perquè al consistori faltava aquesta filosofia i calia trobar les «complicitats necessàries». Bel va precisar que no només han participat l'alcalde i els 11 regidors en la redacció del PAM, sinó també les dues formacions polítiques que donen suport al govern. A més, Bel també va agrair el suport del gerent, Cèsar Saura, i del seu equip.
El PAM també inclou actuacions iniciades durant el 2007, però sobretot preveu un conjunt d'obres i gestions que el govern de Tortosa es compromet a tirar endavant durant l'actual mandat, amb l'horitzó del 2011. «Es tracta d'un pla amb gairebé 450 actuacions, la majoria de les quals són transversals i per tant afecten diferents departaments», va descriure Bel. De fet, l'Ajuntament ha territorialitzat aquestes actuacions per barris i amb diferents classificacions, però ahir va presentar una relació numerada amb un total de 447 mesures, agrupades per regidories i vinculades a un calendari d'execució. «És un PAM ambiciós i valent, que és el que Tortosa necessita», va concloure l'alcalde abans de cedir la paraula al portaveu d'ERC, Ricard Forés. En aquesta línia, el regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Fires i Universitats va valorar que el PAM posarà Tortosa a funcionar «al mateix ritme» que les ciutats mitjanes més importants del país. Així, Forés va destacar l'esforç «suplementari» de planificació de les accions pels propers quatre anys que ha fet el govern tortosí, amb l'objectiu que «totes les àrees de l'Ajuntament» vagin en la mateixa direcció, per complir els objectius. De fet, el PAM també està concebut com una eina de gestió interna, per «posar en tensió» l'organització municipal, i com una guia per anar a buscar aquells «recursos externs» necessaris per tirar endavant els projectes.
Forés va voler destacar l'aposta organitzada i també la voluntat d'augmentar l'autonomia dels pobles del municipi, amb la creació de tres noves entitats municipals descentralitzades (EMD). «Les inversions i la millora urbanística del nucli antic també són importants», va afegir-hi Forés, que també va apuntar l'esforç que farà l'Ajuntament en rehabilitació i construcció d'habitatges, amb el doble objectiu de potenciar el turisme. «Tindrem una ciutat més neta, mediambientalment activa i amb una mobilitat més sostenible», va dir. En aquest punt, Forés va parlar de projectes com el soterrament de contenidors, la creació d'aparcaments dissuasius a les entrades de Tortosa, l'habilitació de més línies de transport públic, la implantació de carrils bici o la instal·lació d'escales mecàniques per accedir a l'hospital. A més, el portaveu d'ERC va detallar altres accions com la creació d'un viver d'empreses; l'organització de noves fires i congressos; l'arribada de la fibra òptica; la creació de nous productes i serveis turístics com el centre d'interpretació del Renaixement; tres escoles bressol públiques, i l'impuls a una zona lúdica.

El Punt (16-Gener-2008)

Per més informació podeu consultar el PAM clicant aquí.

29 comentaris:

  1. Com diuen en castellà "para este viaje no hacen falta alforjas". Aquest PAM, que podeu llegir-lo al'EBREDIGITAL si us interessa, ni es un pla ni aporta res de nou. Es un refregit dels programes electorals -faltaria més que els que governen no intentesin acomplir els seus programes electorals-. D'una banda, moltes actuacions estàn duplicades i ja estavem programades o estaven en marxa avans que Bel arrives a l'alcaldía. D'un altra, algunes actuaciones no son de l'Ajuntament sino d'altres administracions. I finalment, aquest suposat pla no es més que un llistat d'ordinador que constitueix una carta als reis a la que li falta quelcom fonamental: com ho pensen finançar tot això?.

    ResponElimina
  2. A l'anònim que diu:,
    ..."faltaria més que els que governen no intentessin acomplir els seus programes electorals..."
    li contesto amb una altra cita:
    "...aprobaré el estatuto que salga del parlamento de Catalunya..."

    ResponElimina
  3. A quinze de gener, fum, fum, fum.


    Ostras no que era a vint-i-cinc de desembre, fum, fum, fum, "es que me traisiona el suconsiente"

    ResponElimina
  4. Pero a veure, la menesanch no va anar a les urnes amb el PR, perque estava emprenyada amb ERC, i ara que passa que ha tornat a ERC o a anat a CiU.

    ResponElimina
  5. Ella del sol que mas calienta .

    ResponElimina
  6. Com és que a la web d'ERC Tortosa diu que el PAM només es va aprovar en un 53% de vots afirmatius de l'assemblea ,si ells mateixos l'han confeccionat amb CiU? O és que l'ha fet CiU sol?

    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. La zona d'oci està dins de zona lúdica?

    Quina Tortosa més m***a per als joves!

    No hi ha res!

    ResponElimina
  9. A l'anònim lletrat. Sí home, a un d'estos que ans preferia dir batlle a alcalde i feia el ridícul més gran.
    Fasse el favor de no posar-me dos "S" al cognom ja que ve d'un nom compost i no n'ha de portar.
    I per a qui ho vulgue saber i tingue dubtes, lo meu partit continua i continuarà sent RC. O sigue que qui mos vulgue votar a les pròximes eleccions ja ho sap.
    Ara bé, qui vulgue tocar poder, més val que s'apunte a un altre partit. Natros mos movem tan sols per ideologies si no fos així m'hagues quedat a ERC.

    ResponElimina
  10. Nuria, soc l'anònim de les 10,50. Veig que ja no utilitzes el pseudònim de Comedianta que tant se t'escau. Pero el que volia dir-te de debó, es que has errat el tir bonica: no soc socialista ni vaig votar al Sr. Zapatero. A més, crec que he escrit "intentessin acomplir", que no vol dir que ho hagin d'aconseguir ni, molt menys, que ho aconsegueixin. I els de CiU i ERC (que ara pel que es veu ja tornen a ser amics teus) de Tortosa no seran la excepció i si no, al temps!!!! I si afirmo que no seran la excepció no es sense fonament, exemples reals n'hi han una pila i si vols en podem fer un repaset per refrescar-te, refrescar-nos tots, la memòria.

    ResponElimina
  11. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Perdone senyor anonimíssim,
    no era la meua intenció que vostè cregués que jo crec que creia que volia creure amb els socialistes.
    De fet, als polítics en general ja no els creu ni sa mare.

    ResponElimina
  13. Continueu així, fent integrisme del català i sereu vatros qui acabareu amb la llèngua.

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. Nuria, sincerament, m'he perdut. Si no tenies intenció de que cregues que tu creus que jo crec en els socialistes, a que ve la cita d'en Zapatero i la teva resposta? M'ho expliques? T'estaré eternament agraït.
    D'altra banda, en la meva modesta opinió, politics son tots els que fan politica i tu, que jo sapiga, milites a un partit politic i, fins i tot, has estat candidata a les darreres eleccions muicipals, de manera que, al meu entendre i sense intenció d'ofendre't, tu també ets política, de tot el qual es dedueix, seguint el teu raonament, que a tu tampoc et creu ningú.

    ResponElimina
  16. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. anònim,
    tranquil jo t'ho explico:
    Tu has dit: "faltaria més que els que governen no intentessin acomplir els seus programes electorals" i jo t'he fet vore que tots los polítics que governen fan el mateix.
    RC portava al seu programa mecanismes de sanció als partits que no complissin los seus programes electorals. Però clar, això als que governen no interessa de cap de les maneres.

    ResponElimina
  18. A l'anónim lletrat,
    per favor deixa de donar lliçons i d'insultar a la gent amagante darrera de l'anonimat.
    Si ets tan docte com te creus, dona la cara. O és que ja has rebut moltes garrotades i ara vols la revenja?

    ResponElimina
  19. Per cert, no m'agrada corretgit a ningú però ja que te'n fumes tant dels demes has de saber que abans va en "b"

    ResponElimina
  20. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  21. Deixe-m'ho corre.
    Tu saps allò de que d'a on no n'hi ha no se'n pot traure? Pos això. No pico més.
    Salut!

    ResponElimina
  22. Gustau, soc l'anonim eliminat que acabava el comentari dient aaaaaaapallasso. Per la meu part, nomes dir-te que estic molt d'acord en que ho haguis fet. El qui ho havia de llegir ja ho ha fet.

    ResponElimina
  23. Aquests alliberats de CIU i d'ERC crec que els hi tenen que pujar el sou quina canya.

    ResponElimina
  24. si si que els arreglin el sou i els cavien els ordinadors i els teclats que els tenen fets pols
    i respecte als alliberats, on son el Fabio d'Aitona i tota la tropa d'ERCs?
    Estan muts?
    Qué els ha fet enmudir?
    Es estrany?
    Tot a la vida te un perque, doncs crec que si.

    ResponElimina
  25. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  27. Fabio d'Aitona hauria de dir alguna cosa, ara que "el seu protegit" és còmplice de la mort del Festival En trecultures i de la creació d'un "nou" espai de cinema. Ha oblidat "el protegit" que existeix una cosa anomenada Cinemact, que programa cinema "qualité" i que va impulsar l'alter ego de Fabio Daitona?

    Fabio, digues alguna cosa, si us plau. No anem bé.

    ResponElimina
  28. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  29. Les persones callen quant no tene res a dir, ningú dels ERCs te res a dir???
    Enyoro aquests salva patries que ens ensenyaven la roba bruta i neta.
    Res de bo per la nostra ciutat pot motivar aquest silenci.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta