9 d’octubre del 2009

Phil Jones: «Anglaterra podria tenir el clima actual de Catalunya, l'any 2080»


«Per determinar la variabilitat del clima, és important recórrer als fets històrics i tenir registres que ens parlin del que ha passat al llarg dels anys», va afirmar ahir el britànic Phil Jones, director de la prestigiosa Climatic Research Unit de la Universitat d'East Anglia, a Norwich. Jones, que també va dirigir l'equip que va documentar l'escalfament global als vuitanta, va dir que és evident que ara fa més calor que a l'edat mitjana, i que cal determinar fins a quin punt aquesta alteració ha estat causada per l'acció humana. Segons aquest expert, les causes naturals no expliquen l'augment de la temperatura en els últims 40 anys, i per entendre l'escalfament global cal tenir en compte l'emissió dels gasos de l'efecte hivernacle. Jones va remarcar que també han variat les precipitacions, amb més pluges a Amèrica del Sud i les regions tropicals, i menys pluges a la Mediterrània, Àsia i Àfrica. A banda, va pronosticar que, encara que hi hagi acord en la reducció de les emissions a la propera conferència de Copenhaguen, serà pràcticament «impossible» aturar la pujada del nivell del mar. «Els propers anys estan predeterminats; el 2080, a Anglaterra tindrem més de 100 dies a l'any amb més de 25 graus, i el nostre clima serà com el que teniu a Catalunya», va dir Jones.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-10-2009 Pàgina 3

1 comentari:

  1. Es habitual veure en ple hivern als anglesos al nostre territori amb bermudes. Com afirma Mr Phil Jones aviat formarà part de la indumentària de la City.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta