La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va presentar ahir, en el marc d'una reunió tècnica del pla integral de protecció del delta de l'Ebre (PIPDE), les primeres conclusions del seu estudi sobre la dinàmica dels sediments a l'embassament de Riba-roja d'Ebre. L'informe va ser encarregat per la CHE per completar els treballs tècnics del PIPDE, que preveu la recuperació dels sediments retinguts als embassaments per millorar les condicions ambientals del tram final de l'Ebre, i especialment del Delta. En e document es recullen les conclusions de dos anys de treballs al pantà del grup Flumen, que van formar experts de la UPC i de la Universitat de Barcelona. La principal conclusió és que els volums de sediments detectats es troben per sota dels 16 hectòmetres cúbics, una dada que serà presentada a la taula tècnica del PIPDE. A més, amb l'anàlisi de les dades que es van obtenir abans de la construcció del pantà i les noves, han detectat els principals punts d'acumulació. Així, el punt on s'acumulen fins a cinc hectòmetres cúbics de sediments és lluny de la presa, a la cua de l'embassament i ja al terme de Mequinensa. A més a més, la major aportació de sediments prové dels rius Cinca i Segre. D'altra banda, Endesa va informar ahir que faria un petit desembassament de 150 metres cúbics per segon, per netejar les plantes aquàtiques i renovar l'aigua del meandre de Flix.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 11-11-2009 Pàgina 9
Foto: Pantà de Riba-roja a la Viquipèdia
Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera
11 de novembre del 2009
La major part dels sediments retinguts a Riba-roja es troben a la cua del pantà
4 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
espero que no triguen a ficar a l'abast del públic aquest treball que portava tan de temps "en la sombra" d'algun calaix d'algun "funcionari"
ResponEliminaOn han d'estar sinó a la cua?
ResponEliminaLos sediments de l'Ebre son a Mequinensa. Aquests son tots del Segre-Cinca després de tots els embassaments.
A mi el que "La major part dels sediments retinguts a Riba-roja es troben a la cua del pantà" em sembla una perogrullada...
ResponEliminaOn han d'estar sino?
Jo també ho vaig pensar, eh! Sembla mentida que face falta fer un estudi durant dos anys per arribar a aquesta conclusió...
ResponElimina