15 de juliol del 2010

Tortosa proposa un centre històric amb menys cotxes

L'Ajuntament reurbanitzarà l'eixample del Rastre · Els carrers Doctor Ferran, Sant Pere i Travessia de la Parra passaran a ser zona de vianants.
El nucli històric de Tortosa guanyarà més zones de vianants en els propers mesos. A banda de les obres dels carrers Ciutat, Croera i Canvis, incloses en el pla integral del nucli antic (Pincat), l'Ajuntament ampliarà la zona de vianants de la catedral amb la reforma del carrer Doctor Ferran. La reurbanització d'aquest carrer té un pressupost de 138.000 euros i es farà amb el milió d'euros que Tortosa rebrà del govern de l'Estat, arran del conveni que van signar dimarts a Barcelona l'alcalde i la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor.

[Àudio] L'alcalde de Tortosa avança les obres a l'eixample del Rastre, al barri de Pescadors i al carrer Doctor Ferran

En aquest sentit, Ferran Bel va concretar ahir que les obres començaran després de l'estiu, ja que el conveni estableix que han d'estar enllestides el 15 de desembre. De fet, el projecte ja ha estat redactat per l'arquitecte Josep Lluís Guinovart, responsable també de la reforma de l'entorn de la catedral, i la previsió és que la comissió de Patrimoni el puga aprovar passat l'estiu. A banda d'això, també han d'estar acabades dins del 2010 les altres dues obres que l'Ajuntament ha inclòs en el conveni amb el Ministeri d'Habitatge. La primera és la rehabilitació integral dels carrers Ros de Medrano, Méndez Núñez, Callao, Consol i Topete, que configuren l'eixample urbanístic del barri del Rastre. En aquest cas, el projecte ha estat encarregat a l'arquitecte Carles Vergès, i tindrà un pressupost de 648.000 euros.

La reforma de l'eixample del barri del Rastre no suposarà una restricció del trànsit, però sí voreres més amples i menys places d'aparcament, tot i que l'Ajuntament mantindrà 40 places de pàrquing al carrer Ros de Medrano. Finalment, el consistori transformarà en zona de vianants els carrers Sant Pere i Travessia de la Parra, amb un pressupost de 214.000 euros. El projecte, redactat per Xavier Gilabert, inclou la reordenació de la plaça Ramon Cabrera i suposa un primer pas per restringir el trànsit de vehicles a tota la zona de l'ajuntament.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-07-2010 Pàgina 6

4 comentaris:

  1. I el carrer Canvis sense sortida?
    Treure l'accés de furgonetes a la Casa de la Cultura?
    I les exposicions?
    Torneu-m'ho a explicar perfa.

    ResponElimina
  2. Per viure a l casc antic no tenim dret a aparcar el cotxe baix de casa? I si hem treco la cama hem portaran a bracet els polítics??Això no es Girona ni Tarragona si no passeu pel St blai a les nou de la nit d'hivern avore si esteu tranquils!Arbres trencats agresions
    robatoris,carrers peatonals!!
    Flipant!!

    ResponElimina
  3. És que no pot ser tanta fotocòpia.
    Un avantatge porta un desavantatge.
    I un interès una hipoteca, o era a l'inrevés?
    Vos en recordeu de les Fabrades?
    Pos ara tenim la visió temporal.
    Que hem guanyat, que hem perdut, correccions?
    Estudis, projectes, consultes....
    I una visita a l'òptic

    ResponElimina
  4. No sabia que aparcar el cotxe baix de casa fos un dret. Quines coses!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta