22 de gener del 2010

L'Ajuntament d'Ascó vol aprovar dimarts la candidatura per rebre els residus nuclears de tot l'Estat


L'Ajuntament d'Ascó ja ha pres la decisió de presentar la seua candidatura per rebre el magatzem temporal centralitzat (MTC), una instal·lació en què es dipositaran els residus radioactius de totes les centrals nuclears de l'Estat. L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal (CiU), ha convocat aquest vespre un ple extraordinari que se celebrarà el 26 de gener a les onze del matí, i en què se sotmetrà a aprovació la proposta de presentar la candidatura. Per tant, tot indica que l'equip de govern, format per quatre regidors de CiU i un del PSC, hi votarà a favor. Per la seua banda, els quatre regidors independents (IA-FIC) tenen llibertat de vot, però tot apunta que s'abstindran perquè no estan d'acord amb el fet que no s'haja consultat els veïns d'Ascó abans de presentar la candidatura.

29 comentaris:

  1. Sembla mentida que hi hagin tants d'alcaldes carajilleros per estos pobles que se vendrien a sa mare per 4 pessetes (dir 4 euros seria dir massa...). Demanaria que los que volen entrar a formar part d'un consistori superessin primer alguna prova de nivell, psicotècnic, o similar. Faria falta vere quants la superen.
    Només mos faltava això, basurero nuclear a dos minuts de casa i al costat del riu.

    ResponElimina
  2. Sort tenim que CiU i PSC estan en contra ...
    per cert, de quins partits son els regidors que volen aprovar-ho?

    ResponElimina
  3. RAFAEL VIDAL IBARS
    ALCALDE-PRESIDENT
    CIU

    JOSEP MARTÍNEZ COSTA
    Àrea de gestió: Servei al territori
    1r. TINENT D’ALCALDE
    Obres, urbanisme i habitatge
    Infrastructures
    Serveis i Brigada Municipal
    Protecció Civil
    PSC-PM

    PAU DANIEL SERRANO DE YZAGUIRRE
    Àrea de gestió: Organització i economia
    2n. TINENT D’ALCALDE
    Promoció econòmica i Hisenda
    Treball, Indústria, Comerç i Turisme
    Governació
    CIU

    ANGELINES GIRONÉS SANZ
    Àrea de gestió: Serveis a les persones
    3r. TINENT D’ALCALDE
    Benestar i Família
    Cultura i Joventut
    Sanitat i Salubritat pública
    Ensenyament
    CIU

    SERAFÍ DAURA FAIGET
    Àrea de gestió. Serveis generals
    REGIDOR
    Agricultura i Ramaderia
    Camins municipals i medi ambient
    Esports i lleure
    CIU

    ResponElimina
  4. Vaya tela... després diem que les Terres de l'Ebre estan marginades, i resulta que són els nostres propis governents qui enterren el territori. I lo pitjor és que som natros qui els hem triat!! Krupp, estic d'acord al 100% amb tu: si féssim un examen de nivell als polítics, sabríem a què atenir-mos després.

    ResponElimina
  5. Com pot ser que 4 o 5 persones puguen decidir el futur de les nostres terres? Encara que no hi hagi cap accident, algú ha valorat el ma l que fa aquesta instal·lació a la marca a turística TE?

    ResponElimina
  6. Imagineu!

    Hacer (o no) negocios al lado de la central nuclear de Ascó

    Un bodeguero implantado en Ascó, que no quiere citar su nombre, perdió hace años un contrato para vender 6.000 botellas de vino de crianza con una distribuidora de Boston (EEUU). Cuando supieron que era de Ascó .....(+)

    ResponElimina
  7. Fa 30 anys de la Marxa Antinuclear. Un grup de gent d'aquí, d'altres llocs de Catalunya i també del País Basc, vam fer el camí a peu des de Camarles fins a Ascó. Es pretenia conscienciar a la gent dels pobles per on passàvem del que suposaria la instal·lació de les Nuclears: una hipoteca de perill de per vida, deiem.
    Un cementeri nuclear ara, quan s'està en portes de poder obtindre l'energia per altres vies, vol dir apostar, per sempre més, per un futur radioctiu per a Ascó i per més enllà d'Ascó (que els núvols tòxics no coneixen límits municipals).

    ResponElimina
  8. Super-Puig ens salvarà!!

    ResponElimina
  9. No vos equivoquesseu. Estos dirigents representen a la majoria del poble d'Asco. Los de Flix també hi estan a favor. O és que ningú sap que a Flix, com a Ascò los importa tres pitos lo territori i contaminar el riu si a canvi obtenent treball? Què van fer durant dècades i dècades amb la porqueria que l'empresa que els hi donava treball tirava al riu? Pos callar i parar la mà. Són tots uns egoistes que no veuen més allà dels seus nassos.

    ResponElimina
  10. el que diu la comedianta pot ser discutible, el que crec que no ho és és la seva valentia en dir el que diu. Alguns fins i tot ho qualificaran d'insensatesa, però una cosa no exclou l'altra.

    ResponElimina
  11. Avui,a ElPais Ramon Mendez explicava que, per si de cas, els independents, o algun d'ells, podien votar a favor.
    També explicava que alguna gent d'Ascó el donava per fet i indicaven on es faria. Com la maledicció caiguda del cel d'Enresa.
    Però un dels entrevistats explicava que en una votació secreta, i sense manipulació, el poble podia votar que no al cementiri.
    Que moltes empreses perdien capacitat econòmica al ser d'Ascó.
    I d'altres esperaven les recarregues de combustible per tenir faena.
    Sembla doncs que aquest ajuntament al complert dubta de la capacitat del poble d'auto-sostenir-se com feia abans de la nuclear.
    En que s'han gastat els diners de la nuclear?
    Han apostat per la creació de treball amb activitats locals i que impliquen les qualitats del territori de l'olivera més antiga de Catalunya?
    Les empreses que controlen el treball del poble fan continuament el exercici de superar els fàstics a l'incomplrensible. La por a l'abisme de la perdua de recursos, del treball. D'aquí el fanatisme nuclear.
    Han identificat feina i nuclear.
    Una ratllada de quilats.
    Cal que les poblacions, estacionades, i manipulades pel destí advers, puguen auto-transformar-se per recuperar la pròpia capacitat individual de ser un mateix, i no l'esclau d'una empresa. De la unió en projectes que no depenguin d'una sola empresa que al final acabi decidint per nosaltres, per tots els ebrencs, amb els polítics pressionats d'Ascó i pobles veins.
    No ha de ser possible que aquí vingue lo pitjor residu que es pugue generar al planeta.
    Justicia!

    ResponElimina
  12. Tots a Ascó aquest matí, per manifestar la nostra oposició a aquest projecte, que compromet seriosament el nostre futur.

    No al monocultiu nuclear per als pobles de la Ribera Nord.

    Que els nostres dirigents els ofereixin altres vies, per no tenir que associar Ebre a nuclears.

    No al cementiri. No a l'energia nuclear.

    ResponElimina
  13. Us deixo una notícia, per recordar quines coses passen a Ascó.

    Ascó dejó salir a un camión con chatarra radiactiva que recorrió 60 kilómetros (23/4/2008)

    www.elpais.com/articulo/sociedad/Asco/dejo/salir/camion/chatarra/radiactiva/recorrio/kilometros/elpepisoc/20080423elpepisoc_4/Tes

    ResponElimina
  14. I des de la "capital" no diuen res,
    Srs. Delegats de la Generalitat, Sabatés de Tortosa i Flix i companyia ??????

    ResponElimina
  15. No cal que siguin de la Capital ( sense cometes )home, també poden ser de la "cocapital" per exemple el director territorial d'Agricultura, d'Amposta, o el de Medi Ambient, de la Sénia. Tots dos, sectors prou relacionats amb el tema.

    ResponElimina
  16. En una població de uns 2.000 habitants quants parats deuen haver? I la creació d'entre 300 i 500 llocs de treball no los importa a ningú d'ells? Quants deuen viure de la central nuclear? Una inversió de 700 milions no és cap tonteria...

    Quant les coses es fiquin més negres del que están plorarán i plorarán. No sé si és ignorància però la veritat és que pareix que a Espanya la gent disfruti vivint en crisis.

    ResponElimina
  17. Gutijaume, tú com sempre a la última, te creus tot el que et diuen, no veus que si fossin 100 (no 300) llocs de treballs "bons" ja estarien fa temps a Barcelona o Madrid?. Si no fos perque estic aprop et diria que t'els quedessis tu aquests "llocs de treball", tú els voldries a casa teva? Si tan bona inversió es, perque nomès es presenten 2 pobles i de menys de 2000 habitants a tot Espanya????? Contesta't tu mateix...

    ResponElimina
  18. Molt bé, Guti. T'ho han explicat als cursets d'estiu de la FAES tot això? Pobre noi...

    ResponElimina
  19. Mireu si els d'Ascó tenen vergonya pròpia del seu cas que es ven un vi negre dolç embotellat fet a la població on només hi consta el codi postal, no la població on està fet...

    ResponElimina
  20. Potser volen que fem el mateix amb tots els productes agroalimentaris de la nostra terra. Amb la potencialitat que tenim. No som la Provença, ni la Toscana, però a molts nivells, ens hi assemblem. Algú concebria una Toscana o una Provença amb cementiris nuclears. Això és més propi de Nàpols i la màfia, electromàfia, també.

    ResponElimina
  21. Krupp a tu teu ensenyen al bar tot això?

    ResponElimina
  22. Guti, al bar sóc jo lo que ensenyo, i los altres los que aprenen. Vale?

    ResponElimina
  23. Que modest. A mi m'ensenyen llicenciats i catedràtics en economía, ciència política, dret administratiu, dret públic, sociologia, polítiques públiques, estadística política...

    De moment m'ensenyen els professors a mi, espero no tindre que escolta ensenyançes d'algú que es creu saber-ho tot mentres me prenc una canya.

    ResponElimina
  24. Gu
    Que t'afaites el bigot darrerament?
    O encara portes la professo de formigues?
    No se sap mai qui et pot proporcionar la veritat que no tenies als llibres.
    Tant de bo trobis una novia restauradora!
    O un sogre anarquista!

    ResponElimina
  25. No et preocupis, de novia en tinc des fa 3 anys i el sogre me va vindre dins del pack. I si jo fos de dretes i ella d’esquerres passa alguna cosa? Realment lo teu comentari brilla per la seva falta de coherència, potser hauries de pensar en agafar algun llibre de quant en quant i pegar una fullejada.

    De persones anarquistes estic segur que en conec moltes més que tu, inclús estic segur que tinc més amistats anarquistes i d'extrema esquerra (basca i catalana) que vostè.

    I perdona la meva ignorància però considero més important el que diuen els llibres i els professors, que el que em pugi ensenyar Krupp a la barra del bar entre pistatxos i cerveses. I per ampliar informació ja tinc els meus mètodes, com són els cursos de FAES que comenta el teu company. A Casa Maso quan vaig a fer el cafè sempre faig la xerradeta en la gent del bar però mai m’han intentat ensenyar res, ni jo a ells.

    Per cert lo del bigoti ho podries explicar millor?

    ResponElimina
  26. De casa Maso ja en tens prou en no sortir marejat.

    ResponElimina
  27. Guti, jugar en tú és com jugar a la gallineta cega.
    Per cert, ets un narcissista de cuidado.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta