21 de gener del 2010

Tortosa estrena Lo Carrilet, un centre d'atenció integral a menors de 3 a 18 anys


La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va inaugurar ahir el centre residencial d'acció educativa (CRAE) Lo Carrilet, un edifici de nova planta que s'ha construït al número 83 de la rambla de Catalunya de Tortosa. Lo Carrilet respon al canvi d'emplaçament del CRAE de Tortosa, i tindrà quatre places més que l'espai anterior, ja que el deteriorament del centre Llar Ponent n'aconsellava el tancament. Per això, Acció Social i la Fundació Resilis, que gestiona el centre, van optar pel trasllat a un equipament nou, amb una capacitat de 24 places per a menors d'entre 3 i 18 anys. Els CRAE ofereixen acolliment als menors quan el seu medi familiar és inexistent, s'ha deteriorat o bé té greus dificultats per cobrir les seues necessitats bàsiques. Capdevila va recordar que a les Terres de l'Ebre hi ha 253 menors que necessiten algun tipus de protecció, i que estan tutelats per la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. La consellera va detallar que la majoria d'aquests menors estan amb una vintena de famílies acollidores, però que 51 es troben en centres residencials, i va destacar que Lo Carrilet permetrà oferir una atenció més individualitzada. El nou CRAE té tres unitats petites amb vuit places cadascuna, per atendre millor els menors en situació de desemparament. En aquest sentit, Capdevila va destacar que centres com Lo Carrilet ajuden a dignificar els recursos destinats a la infància, i va agrair la celeritat amb què l'Ajuntament ha fet els tràmits per facilitar la construcció de l'edifici. A més, la consellera d'Acció Social va remarcar que el nou CRAE de Tortosa respon al nou model de protecció dels menors, amb centres integrats a les ciutats, i que per exemple facilitarà que els xiquets puguen anar a peu a l'escola, «com qualsevol altre xiquet del barri».



Integrat al barri

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va afirmar que Lo Carrilet és un centre d'atenció als menors «del segle XXI, que és el que es mereixen els nens catalans i els que avui estan entre nosaltres». Com la consellera, l'alcalde també va remarcar que és un centre integrat a la ciutat, i que ha estat acceptat per l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent. «Tot el que no fos acceptar amb normalitat un centre com aquest, seria una errada molt greu», va advertir Bel. A banda, a més del CRAE Lo Carrilet, les instal·lacions inaugurades ahir també inclouran un servei d'atenció a les famílies, que serà un espai d'assessorament i consulta per a les famílies que tinguen algun tipus de problema que puga afectar els fills. El personal del CRAE Lo Carrilet estarà format per un director, un sotsdirector, 15 educadors i dues mestresses de casa.

[Àudio] La consellera d'Acció Social explica el projecte de la residència per a discapacitats psíquics de Deltebre i inaugura el Centre Residencial d'Acció Educativa Lo Carrilet de Tortosa
[Àudio] La consellera Capdevila afirma que ara no hi ha cap menor a Catalunya que haja quedat exclòs d'un internament urgent

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-01-2010 Pàgina 9

2 comentaris:

  1. Hola, sóc nomenat MORAIDA LUNA. Vull utilitzar aquest mitjà per alertar a tots els sol·licitants de préstecs de tenir molta cura perquè hi ha frau a tot arreu. Fa uns mesos jo era financerament tenses, ia causa de la desesperació, he estat estafat per alguns prestadors en línia. Gairebé perdo l'esperança fins que un amic meu em va referir a un prestador molt fiable anomenat la senyora Amanda que em presta un préstec sense garantia de 53.000 euro en menys de 24 hores sense cap tipus de pressió o l'estrès amb una taxa d'interès de només el 2%. Em vaig quedar molt sorprès quan em vaig registrar el meu saldo del compte bancari i es va assabentar que la quantitat que vaig sol·licitar ser enviat directament al meu compte sense demora. Jo, per tant, li vaig prometre que anava a compartir les bones noves que la gent pugui obtenir préstecs amb facilitat i sense cap tipus d'estrès. Així que si vostè està en necessitat d'un préstec de qualsevol tipus, poseu-vos en contacte amb ella a través dels seus missatges de correu electrònic: amandarichardsonloanfirm@gmail.com.
    També pot posar-se en contacte amb mi en el meu correu electrònic moraidaluna@gmail.com.
    Ara, tot el que faig és intentar complir amb el meu reemborsament dels préstecs, que m'enviï directament al seu compte mensual.

    ResponElimina
  2. ...me parece muy bien lo que dice, pero esto aqui, en ese articulo, no pega, y es mas, tenga presente que lo investigaran, lo que dice suena a cuento chino (con perdon de los señores chinos)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta