26 de febrer del 2010

Esquerra confia en Monclús per millorar els resultats electorals a Tortosa

Josep Felip Monclús ja és oficialment el candidat d'ERC de Tortosa per a les eleccions municipals del 2011. Esquerra ha estat el partit més matiner de Tortosa a l'hora de proclamar el seu alcaldable, tot i que la candidatura de Monclús –una aposta del partit per millorar els resultats i superar el sostre dels dos regidors a l'Ajuntament– arriba amb quatre anys de retard. En el procés de primàries per designar el candidat d'ERC a les eleccions del 2007, l'actual director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa va perdre davant de Ricard Forés per un estret marge de vots. Aquesta vegada, pocs dies després que l'executiva local d'ERC proposés Monclús com a candidat, Forés va al·legar motius personals i va anunciar que deixarà la política municipal al final del mandat. Per tant, Forés renunciava a repetir com a a alcaldable.

Monclús va dir ahir que, tot i la renúncia de Forés, no hi ha hagut polèmica interna per la designació del candidat. De fet, Monclús va rebre un suport unànime de l'assemblea de militants, amb un 91% de vots favorables i un 9% de vots en blanc. En l'assemblea de dimecres a la nit, hi van participar un 72% dels més de setanta militants que ERC té a Tortosa. A més, tot i que no li calia aportar un 20% de signatures perquè ja tenia el suport de l'executiva local, Monclús va reforçar la seua candidatura amb l'aval del 70% de les signatures dels militants. En la mateixa assemblea també es van nomenar les persones que acompanyaran Monclús en el disseny de la llista i de l'estratègia electoral: el seu fill i president d'ERC a Tortosa, Felip Monclús, i Alícia Gamundi, Emili Nieto i Joan Mulet.

«Recuperar l'orgull de ciutat»

Monclús va avançar que la seua estratègia i el futur projecte electoral d'ERC a Tortosa aniran encaminats a «recuperar l'orgull de la ciutat». «Això només serà possible si ens guanyem el paper de líder dia a dia, amb esforç, creant xarxa amb el territori i fomentant la identitat ebrenca», va precisar. El candidat d'ERC va afirmar que ha demanat la implicació de tots els militants en el nou projecte, amb l'objectiu d'impulsar un model de ciutat «compacta i complexa», tot reduint «el creixement radial innecessari» i amb una aposta clara pel nucli històric, el comerç local i els serveis. Monclús també va parlar d'una ciutat «cohesionada socialment», amb uns barris i pobles «reequilibrats», i d'una Tortosa «segura», «neta», «implicada en el desenvolupament econòmic dels seus ciutadans» i que aposte per la nova cultura de l'aigua i les energies renovables.


«Volem que ens caigui la bava de veure Tortosa, i per això ara ens toca treballar molt», va remarcar.Quant a la confecció de la resta de la candidatura, Monclús va assenyalar que primer caldrà escoltar tots els militants i implicar-los en el nou projecte. «Després, tenint en compte les polítiques de paritat, farem una llista amb gent que cobreixi els sectors més amplis de la societat tortosina, per explicar millor el nostre projecte i atraure més vots», va afegir-hi. Finalment, Monclús va afirmar que no descarta cap pacte després de les municipals, però que tot dependrà de la força que tinga ERC l'endemà de les eleccions. En aquesta línia, el candidat d'Esquerra va fer una valoració molt positiva de l'actual pacte de govern amb CiU. «El programa de govern s'està complint en un percentatge molt alt», va remarcar Monclús.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-02-2010 Pàgina 9

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta