1 de juliol del 2010

[Les imatges dels lectors] Lo Passador ja uneix Deltebre i Sant Jaume d'Enveja

Ahir va ser un dia històric per a Deltebre, per a Sant Jaume d'Enveja i també per a totes les poblacions del Delta. Les obres de construcció del Passador, el nou pont sobre l'Ebre que ha d'unir Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, van assolir una fita molt significativa, ja que es col·locava la part central del tauler. Aquest tram té una longitud de 63 metres i pesa unes 530 tones, i per això van haver d'hissar-lo amb gats des dels extrems dels dos trams de tauler, prèviament construït. Joaquín Barberà Gilí ens ha enviat una sèrie de fotografies espectaculars, amb algunes de les millors imatges de la maniobra, que va durar hores. Podeu veure totes les imatges en aquest àlbum de Flickr...




Quan estiga acabat, el pont tindrà una longitud de 250 metres i una amplada de 19,3 metres, i respon a un disseny singular i integrador amb l'entorn. La nova estructura, alternativa a l'actual pas de barca, permetrà millorar la mobilitat, potenciar els valors del Delta i afavorir el desenvolupament econòmic de la zona. Les obres conclouran a finals d'aquest estiu i compten amb una inversió de 17,9 milions d'euros. A banda, el pont s’insereix en la futura Anella del Delta, una anella amb una carretera i carrils bici concebuda per equilibrar la vialitat dels dos hemideltes, tot dotant-los d’una bona infraestructura de comunicació entre tots els seus nuclis urbans. A més, permetrà crear un itinerari en bicicleta que aproparà la natura als ciutadans i als turistes.

Pots enviar-nos les teues imatges a marfanta@marfanta.com i veure-les a la secció Comentaris, a Les imatges dels lectors i també totes aquí.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta