24 d’agost del 2010

La nuclear Ascó II soluciona el tap d'algues i ja opera al 100%

La central nuclear Ascó II va tornar a operar al 100% de la seua potència a partir de la una del migdia d'ahir, segons va informar l'Associació Nuclear Ascó i Vandellòs (ANAV). Així, la central va poder solucionar la incidència que va registrar diumenge per l'entrada d'algues en el canal de la presa d'aigua de la planta, un problema que va provocar que la nuclear riberenca reduís la seua potència fins al 55%. En aquest sentit, les algues van taponar les reixes mòbils situades a l'aspiració de les bombes de circulació d'aigua, fet que va provocar l'aturada automàtica de dues de les quatre bombes del sistema de refrigeració. L'incident va ser classificat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) amb el nivell zero en l'escala internacional, ja que no va suposar cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient. Amb tot, és el segon problema del sistema de refrigeració en menys d'una setmana.

Els problemes de la nuclear d'Ascó amb les algues han tingut lloc només uns dies després del desembassament d'aigua que Endesa va fer al pantà de Flix, per netejar el meandre de plantes aquàtiques, millorar el seu estat ambiental, i facilitar els actes de la festa major al riu. Un cop comprovats l'absència d'algues i el bon funcionament de tots els sistemes, la central va poder iniciar la pujada de la potència diumenge al vespre.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-08-2010 Pàgina 9

Foto: ANAV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta