4 de setembre del 2010

Desaproven els talls al carrer Molí de Flix

L'Ajuntament lamenta que els veïns afectats per les obres al pantà tornin a tallar l'accés al polígon d'Ercros.

Els veïns del carrer Molí van tallar ahir per segona vegada el principal accés al polígon industrial d'Ercros, a Flix, per protestar contra la falta de seguretat en les obres prèvies a la descontaminació del pantà. El 20 d'agost passat, els veïns ja van fer un primer tall, tot reclamant la construcció d'una rotonda a l'entrada del polígon; però també que l'empresa que executa els treballs, FCC, assumeixi els desperfectes que el pas dels camions ha provocat en les façanes de les cases, i les esquerdes que les obres al riu haurien ocasionat en els habitatges. El tall d'ahir va començar a les set del matí i va durar només una hora, no pas les quatre que s'havien previst per a l'acció. De fet, els veïns només van aturar l'entrada de sis camions, ja que l'empresa estava al cas de la protesta i, com el 20 d'agost, també va poder variar els horaris.

Per la seua banda, l'alcalde de Flix, Òscar Bosch, va recordar que fa més d'un any que l'Ajuntament reclama la construcció de dos giratoris i d'una passera de vianants al pont per millorar la seguretat i la circulació. Però tot i el compromís, encara ho hi ha data d'inici. En declaracions fetes a l'ACN, Bosch va lamentar l'actitud dels veïns, i va dir que no compartia el segon tall del carrer Molí (durant la protesta del 20 d'agost era de vacances, però l'alcalde accidental, Pere Muñoz, va fer costat als veïns). A més, va reiterar que l'Ajuntament només és un mitjancer.

De fet, l'Ajuntament flixenc va emetre ahir un comunicat en què detallava les reunions que ha mantingut amb els veïns, amb Ercros i amb FCC. El consistori explica que ja hi ha testimonis i mesures topogràfiques per determinar si continuen els desperfectes. Finalment, tot i que reconeix que les reivindicacions veïnals són “lícites”, el consistori desaprova les mesures adoptades i considera “totalment fora del lloc” els futurs talls del carrer.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-09-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta