2 de setembre del 2010

Ràdio Tortosa estrena els nous estudis obrint-se al nucli antic i al territori

L'emissora municipal renova la imatge i prepara una programació que arrencarà l'1 d'octubre amb més informatius, tertúlies, magazins i entrevistes.

Ràdio Tortosa es renova per dins i per fora. L'emissora municipal de Tortosa inaugurarà les instal·lacions noves demà divendres al vespre, amb una festa i una jornada de portes obertes. De fet, l'estrena dels nous estudis coincidirà amb el començament de les festes de la Cinta i amb el lliurament dels mocadors a les penyes, que enguany es farà a la plaça dels Dolors. Ràdio Tortosa s'ha instal·lat als baixos de l'edifici municipal Montcada 27, amb un estudi principal en què la finestra dóna directament a la plaça dels Dolors i al carrer Montcada, al nucli històric.

 En aquest sentit, l'alcalde, Ferran Bel, va destacar ahir que les instal·lacions noves de Ràdio Tortosa són també una aposta per a la dinamització del nucli antic. “Són uns estudis oberts al barri i a la ciutat”, va assenyalar. Segons Bel, Ràdio Tortosa serà “líder al municipi” i “un referent a les Terres de l'Ebre i a la resta del país”. La nova Ràdio Tortosa té dos estudis principals per fer els directes, en què s'ha fet una aposta per les últimes tecnologies. L'estudi 1 o de continuïtat té una sala de control i un locutori amb capacitat per a set persones. L'estudi 2 està pensat per fer autocontrol, i hi caben quatre convidats. A banda, hi ha una cabina de gravació. Les dependències noves tenen una redacció, despatxos, un arxiu, una sala d'espera i un pati interior.




Ràdio Tortosa estrenarà la imatge nova, més les sintonies noves i les falques dels programes nous a partir del 3 de setembre, tot i que la programació nova no arribarà al 103.3 del dial fins a l'1 d'octubre. També aquest dia es posarà en marxa el web nou de Ràdio Tortosa, que permetrà escoltar l'emissió en directe i recuperar programes ja emesos. Per potenciar la interacció amb els oients, Ràdio Tortosa vol estar present en les principals xarxes socials, com Facebook o Twitter. Fins i tot es podran visionar vídeos, ja que a l'estudi 1 s'ha instal·lat una càmera que enregistrarà els programes o les entrevistes més interessants.

Informació de proximitat i col·laboradors

La inauguració de les instal·lacions noves arriba més d'onze anys després de la creació de Ràdio Tortosa, que fins ara havia tingut els estudis al primer pis del mateix edifici Montcada 27. La rehabilitació d'aquest equipament municipal, dins del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), ha estat l'oportunitat perfecta per rellançar l'emissora, amb un concepte més modern i obert a la participació ciutadana, i també amb una vocació territorial més gran. De fet, l'objectiu és consolidar una programació estable, molt centrada en la informació de proximitat i en la potenciació de la identitat cultural i social de Tortosa i de les Terres de l'Ebre.

Tot i que encara no s'han donat a conèixer els programes de la nova etapa, ha transcendit que hi haurà almenys dos informatius diaris i un magazín matinal de dues hores de durada, que conduirà la directora de Ràdio Tortosa, Núria Mora. A més, gràcies a un equip de col·laboradors, hi haurà entrevistes en profunditat, una sèrie sobre els 52 municipis ebrencs i una tertúlia periodística, amb el títol Montcada 27.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-09-2010 Pàgina 44

1 comentari:

  1. Estaria be,que tornesen els domenges en roig i blanc com a minim i retrasmetresen tambe los partits tambe del Bitem,Catalonia,Campredo i del Roquetenc com a bons veins que som.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta