2 de setembre del 2010

Un grup a Facebook reclama la planta de Chery per a les Terres de l'Ebre

Un grup creat ahir a la xarxa social de Facebook reclama que la planta del fabricant d'automòbils Chery que podria instal·lar-se a Catalunya ho faci a les Terres de l'Ebre. La causa té el lema "Volem la fàbrica de Chery a les Terres de l'Ebre" i argumenta que és la millor manera de frenar la despoblació del territori i compensar la pèrdua d'indústries com la planta Lear de Roquetes. El grup ja té aquest matí més de 30 membres. Amb tot, les primeres informacions indiquen que l'Espluga de Francolí o Vila-Rodona, al Camp de Tarragona, o bé Abrera, a l'àrea metropolitana de Barcelona, són les poblacions que estan més ben posicionades per atraure la important inversió del gegant xinès. Chery invertiria uns 1.000 milions d'euros i crearia uns 3.000 llocs de treball directes, però lluny del polígon industrial Catalunya Sud o de qualsevol altre polígon ebrenc.

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president de Chery van iniciar ahir els preparatius perquè el desembarcament del gegant automobilístic xinès a Europa es faci des de Catalunya. Montilla va viatjar fins a la Xina per donar un impuls a l’operació, que compta amb el suport del Govern de la província xinesa d’Anhui. Chery té pendent distribuir i fabricar els seus vehicles a la Unió Europea i les regions del mediterrani. La companyia figura entre els cinc primers fabricants xinesos de cotxes i ja té fàbriques a Rússia, l’Iran, Ucraïna, Xina, Indonèsia, Uruguai, Malàisia, Tailàndia i Egipte. Chery va tancar el 2009 superant els 500.000 vehicles produïts; des del 2006, creix a ritmes superiors al 30%.

Més informació:
-Vila-rodona podria tenir la gran fàbrica europea del gegant xinès de l'automòbil (El Punt)
-El president Montilla i el president de Chery inicien avui els preparatius perquè el desembarcament del gegant automobilístic xinès a Europa es faci des de Catalunya (Generalitat de Catalunya)


Foto: Generalitat de Catalunya

9 comentaris:

  1. Si fos una fàbrica amb molta merda com a subproducte, ja veurieu com tindriem tots els números per tenir-la natros...

    ResponElimina
  2. Más vale Q3 en mano, que Chery volando...

    ResponElimina
  3. Que no hi ha un partit que és diu PSOE, de subproducte PSC, que diuen que són "los nostres" (o deien que eren "els nostres") i que van entrar a governar en part gràcies a les Terres de l'Ebre i el seu moviment social? On està la seua força d'influència? Fets i no paraules, deien. Pos fa massa temps que els sento parlar però no fan massa per a n'estes Terres o potser sí.......merda d'ecoparcs al Pinell i a Riba Roja, cementeri nuclear, projecte Castor, foneria Gallardo,.....ah, sí!!! Sí que fan fets.

    ResponElimina
  4. Arjub, tu ja saps que els genuïnament "nostres" son els de Solidaritat catalana, Reagrupament i les Cup. Tots els demés son uns traïdors.
    Ves en compte però, en el cas de la Chery, no sigui cosa que la vinguda d'aquesta empresa comportes l'extinció d'algun bitxo, cuabarrat o no.
    Per cert, la Conselleria d'empresa i industria és responsabilitat d'un dels "nostres" també
    ( d'Esquerra ). Ho potser ja no ho son?

    ResponElimina
  5. Cucafera, no em prejutges abans de temps perquè els castells de fum no són del meu agrat i com ja va fer algú altre, et penses que sóc de Roquetes, i no ho sóc, per tant lo de la cuabarrada l'has pixada fora de test.
    Però pel que veig continuem volent comprar fàbriques de xocolate i de camises com la CHERY. Et recomano aquest article i llavors pensa el que vulgues del President i del Conseller: http://www.vilaweb.cat/editorial/3771019/coses-expliquen-chery.html

    Salut i bones eleccions plenes de mentides!

    ResponElimina
  6. Arjub, relaciones cuabarrada amb Roquetes? No entenc res.
    Al meu comentari he fet servir la ironia, com tu al teu.
    Del teu primer comentari havia entès que demanaves la vinguda d'aquesta empresa xinesa, i a més la novinguda et servia per criticar al PSC ( a ERC, no ) sinó és aixi, és que ho vaig entendre malament. Ets tu qui semblava contraposar els bons de Chery amb els dolents de Gallardo, cementiri, Castor etc
    He fet cas de la teva recomanació i he llegit l'article de Vicent Parpal i crec que potser et pot servir més a tu que a mi, per a sumar aquesta empresa a les altres nocives. Clar que l'article també podrà servir, en el cas llunyanissim que s'instal·les aquí, per a continuar dient que nomes ens envien "merda".

    ResponElimina
  7. Chery, perseguida per grans fabricants asiàtics per pirateria.
    http://www.vilaweb.cat/noticia/3771161/chery-perseguida-grans-fabricants-asiatics-pirateria.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta