3 de setembre del 2010

L'Ebre tindrà 1.051 alumnes més, però 83 menys a P3


El nou curs escolar començarà dimarts amb 28.656 estudiants i uns 2.300 professors · Les principals novetats en centres són l'institut escola de Batea i l'embrió del tercer institut de Tortosa.

l curs escolar 2010-2011 començarà a les Terres de l'Ebre amb 28.656 alumnes, 1.051 més que el curs anterior. Així ho va anunciar ahir la directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, que va remarcar que els últims anys l'Ebre ha tingut un “creixement sostingut” en el nombre d'alumnes, tant per l'arribada de nouvinguts com per l'increment de la població autòctona. Tot i això, Rojas va advertir que s'ha detectat una davallada en el nombre de preinscripcions a P3, que caldrà veure com evoluciona en els anys a venir. De fet, si l'any passat va haver-hi 1.826 alumnes de P3, enguany seran 1.743 els alumnes nous en el primer concurs d'infantil.

Com a la resta del país, les classes s'iniciaran el 7 de setembre marcades pel nou calendari escolar. A més, en el cas de Tortosa els centres han acordat agafar-se com a dia de lliure disposició el 10 de setembre, que no serà lectiu perquè la ciutat celebra les festes de la Cinta. A més, un fet diferencial és que a l'Ebre la setmana de vacances del segon trimestre serà del 28 de febrer al 4 de març del 2011. Segons Rojas, Educació té un pressupost ampliable de 800.000 euros perquè els ajuntaments i les associacions de mares i pares puguen organitzar activitats extraescolars durant aquests dies. És a dir, uns 28 euros per alumne.

D'altra banda, una de les principals novetats al territori serà el nou cicle mitjà d'emergències sanitàries, que s'impartirà a l'Institut de l'Ebre de Tortosa. Aquest centre també experimentarà un dels canvis més importants del nou curs, ja que els alumnes dels batxillerats i el personal docent passaran a formar part de l'Institut de Tortosa, l'embrió del tercer institut que s'ha de construir al barri del Temple. Rojas va detallar que s'ha habilitat un nou accés diferenciat des del carrer Hernán Cortés, a més d'una consergeria, una administració i una sala de professors. Però, tot i així, la directora territorial d'Educació va assenyalar que el tercer institut de Tortosa és la “prioritat absoluta” del departament a l'Ebre, i que ara només falta que el govern aprovi un pressupost per al projecte.

L'altra novetat important, també en l'ensenyament secundari, és l'institut escola de Batea. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va inaugurar fa uns dies les instal·lacions, en què el departament ha invertit 603.225 euros. El centre té una línia i podrà escolaritzar els alumnes dels 3 als 16 anys.

LA XIFRA
1,15 milions d'euros
és el que ha invertit Educació per garantir la connexió a internet a tots els centres de les Terres de l'Ebre.

Ampliaran l'escola Cinta Curto

Les obres de reforma, ampliació i millora han tingut enguany un pressupost de 973.644 euros a l'Ebre. Destaquen el nou menjador de l'escola 21 d'Abril de l'Aldea o l'ascensor de l'escola Carles III de la Ràpita. Però, quant a obres d'ampliació o construcció de nous centres, les novetats són les ampliacions del col·legi Marcel·lí Domingo de Roquetes (6,7 milions) i del Daniel Mangrané de Jesús (1,8) o la segona fase del Consol Ferré d'Amposta (3,5). En canvi, queda pendent d'iniciar-se l'institut escola de la Ràpita (5,3), el centre de tecnificació d'Amposta (3,5) i l'escola de Sant Llàtzer a Tortosa (7,6). A Tortosa, però ja el curs que ve, s'ampliarà una línia l'escola Cinta Curto.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-09-2010 Pàgina 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta