3 de setembre del 2010

Tortosa legalitzarà les obres d'un magatzem fruiter fetes sense llicència


El PSC denuncia que una empresa de Bítem ha ampliat les naus abans d'una requalificació i ocupant un camí públic · L'Ajuntament no atura els treballs.

L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat el procés per legalitzar les obres d'una empresa fruitera del nucli de Bítem que ha ampliat les instal·lacions sense tenir llicència municipal, abans de la necessària requalificació urbanística i envaint un antic lligallo, el camí de la Montserrada. De fet, l'alcalde tortosí, Ferran Bel (CiU), va ordenar a l'abril l'inici d'un expedient de disciplina urbanística, però les obres no s'han aturat. Així ho va denunciar ahir el grup del PSC, en detectar que el tràmit arribava al ple amb les obres ja fetes, durant l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) en el pla de millora del Pinar.

[Àudio] Joan Sabaté acusa l'alcalde Ferran Bel de menysprear la legalitat i d'abús d'autoritat en el cas de les obres irregulars de Bítem. // La requalificació es va aprovar inicialment al juny, ja que l'empresa necessitava desviar el camí rural i ampliar la superfície d'usos industrials. “El PSC està a favor de la modificació i de l'ampliació de l'empresa, però és una irregularitat molt greu que les obres ja estiguen fetes”, va advertir ahir el socialista Joan Sabaté. “A més, s'ha ocupat un camí de domini públic”, va dir el portaveu del PSC. Segons Sabaté, “no es pot tolerar que Bel no actuï en defensa de la legalitat urbanística”, ja que podria haver aturat les obres o retirat els materials. Sobre aquest tema, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va confirmar que les obres tenen un requeriment municipal perquè van començar abans de la modificació del POUM, però va dir que són legalitzables.

LA DATA
07.06.10
El ple ordinari de l'Ajuntament va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM en el pla de millora del Pinar de Bítem

LA FRASE
"Amb aquesta actitud, Sabaté i el PSC van en contra del creixement de les empreses"
Meritxell Roigé
Regidora d'Urbanisme de Tortosa

Donar facilitats a les empreses que inverteixen

Meritxell Roigé va assegurar que la desviació del camí de la Montserrada està aprovada per junta de govern local, amb un informe favorable de Medi Ambient. “Urbanisme coneix el tema i no hi haurà enderrocaments”, va afegir-hi. “No volem ofegar les empreses que inverteixen a Bítem o Tortosa, sinó que tinguen facilitats”, va concloure.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-09-2010 Pàgina

14 comentaris:

  1. Un dia vaig baixar en bici pel cami del sementeri i me vaig dona conte que ja no era recte i tenies de voreixar l'obra,no me va pareixer massa raonable i, ara veig que sen parla.

    ResponElimina
  2. Que feia ahir el cotxe de Ferran Bel a l'empresa de Bítem? No serà que la seva empresa particular assessora a l'empresa bitemera en alguns assumptes?

    ResponElimina
  3. Nois, Tortosa ja fa uns dies que torna a ser el feu convergent de sempre, per a alegria de familiars, amics i coneguts. Però si fins el senyor Subirats Berenguer ha començat l'urbanització dels terrenys de l'entrada a Tortosa!!!

    Mentre, em trobo pel carrer un munt de gent aturada que bambola en recerca de feina. No n'hi ha de feina, sinó és a cal convergent!

    ResponElimina
  4. A mi em va passar el mateix que a l'"ignorant", baixava del molins i de cop, en arribar a Bitem, s'ha de fer una "ese" gens normal i ja em va semblar que s'invadia el camí.

    ResponElimina
  5. "The Nano's Empires"
    Més jutjat i menys titella!
    Si és ilegal... ja fan tard.

    ResponElimina
  6. Fa temps que Sabaté va de “flat” en l’amic Ferran Bel, la dreta tortosina sempre n’ha sabut de fer coses d’aquestes i de vegades la ma se’ns en va degut a la cobdícia.
    Aquest alcalde ja en porta unes quantes:
    • Perquè una empresa poc solvent accepta fer un pàrquing en temps de crisi. Busqueu davant de l’ institut i trobàreu la resposta
    • Qui i a canvi de que regala vora 60 milions de pessetes a la ciutat?
    • O al portal sud, entre Mayor i Anguera on hi ha una casa, que impedeix continuar el camí per la vora del canal.
    Segur que n’hi ha moltes més, però jo no ho se. Es qüestió de temps que a Ferran Bel l’enxampin.

    ResponElimina
  7. Pel que es dedueix de les declaracions del senyor Sabaté, ell hagués preferit invertir el procés: primer la tramitació i desprès l’execució ( com sembla lògic ). El que passa es que quan el senyor Sabaté era alcalde les coses no anaven sempre en aquest ordre...
    La biga o la palla al ull aliè te aquestes coses...O la mala memòria ! ves tu a saber...!

    ResponElimina
  8. Mc Calan, d'aixo que acabes de escriure s'en diu “difama que algo queda”. Estic segu que si el Govern de Sabaté n'hagues fet alguna de tan grosa tothom n'estaria asaventat. Esta vegada la proba es un magatzem enorme al mig d'un camí.

    ResponElimina
  9. No es per res,pero Mc Calan te rao.
    La prova es lo pavello firal.

    ResponElimina
  10. ignorant, aquí s'esta parlant de permisos i presumptes irregularitats, no de construccions de magatzems i pavellons.

    Mc Calan, aixo de la palla i la biga es veritat, jo ho dic moltes vegades, però tu te'n recordes de cap biga de Bel? O nomes te'n recordes de les palles? ( a l'ull, vull dir )

    ResponElimina
  11. Presumtes irregularitats a la ampliacio d'un magatzem de fruites.
    Lo del pavello era per donar un exemple de que Sabate tampoc se que curt,que lo va comensa a construir sense finansiacio.

    ResponElimina
  12. Insisteixo, ignorant, la discussió no va per aquí. Del pavelló pots criticar el que vulguis, que va costar més del previst, que no es tenien tots els diners, que és massa gran, que és massa menut, que és quadrat, que té massa vidres....
    però que jo sàpiga no és va construir en cap camí ni ocupant il·legalment cap finca etc.

    ResponElimina
  13. Que si et poso el dit a l'ull.
    Que si em torno....
    Ejem.
    Tots lluny de la vida real.
    Adonem-nos que anem de mal, en pitjor, no hi ha remei.
    Tenim una malaltia crònica: "L'estulticia dels gestors", o "estultitis".
    Benvinguts a les Terres de l'Ebre!

    ResponElimina
  14. Podeu dir tot el que volgueu, pero si la Meritxell diu que l'obra es legalitzabe no volrdir que ara per ara es il·legal? I si ells ho sabien, aixó no es prevaricar? I tenien que saber-ho perque esta a la bora de la carretera i es molt gran.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta