28 d’octubre del 2010

Greenpeace creu que l'Estat enviarà l'MTC cap a Zarra aquest divendres

La Plataforma contra el cementiri nuclear a Zarra ha conegut, a través de fonts properes a Indústria, que demà divendres el Consell de Ministres decidirà ubicar el cementiri nuclear centralitzat (MTC) a Zarra. Davant d'aquest anunci, la plataforma ha demostrat, amb un informe fet públic avui, la "manipulació tècnica" per part de la Comissió lnterministerial sobre l'MTC de les dades relatives als emplaçaments candidats, amb la finalitat de situar Zarra com l'opció preferent. Segons el grup ecologista Greenpeace, l'anàlisi realitzada per la plataforma sobre l'informe demostraria que, aplicant els mateixos criteris que la comissió, aquesta va assignar incorrectament una sèrie de valors a l'opció Zarra en diversos paràmetres. A més, també conclou que es van ometre una sèrie d'aspectes tècnics fonamentals per a la correcta valoració d'aquesta opció.

Així, la conclusió final de la plataforma és que la comissió interministerial va sobrevalorar en poc més de 100 punts l'opció de Zarra, la qual, d'haver-se fet correctament els càlculs quedaria en realitat situada a la cinquena posició entre els vuit candidats. "La manipulació tècnica per part del Ministeri d'Indústria de les seves pròpies dades per condicionar l'opció que políticament li convenia més al ministre Sebastián en aquest moment, demostra que el procés de l'MTC és un mer paperot sense rigor tècnic ni respecte a la legalitat vigent" , ha afirmat Carlos Bravo, responsable de la campanya de Nuclears de Greenpeace. Per tant, davant el cúmul de defectes formals i legals que acumularia el procés, Greenpeace i la plataforma contra el cementiri nuclear a Zarra demanen al Consell de Ministres que le el procés de l'MTC. D'altra banda, Greenpeace també ha advertit que Ascó queda qualificada per la comissió com "àrea semi-industrial", mentre Zarra queda descrita com "entorn rural amb teixit industrial feble".

Foto: Greenpeace

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta