5 de novembre del 2010

[Tribuna] 'Només cal que ho comparem', article de Manel de la Vega


Al llarg d'aquests últims anys, la regeneració democràtica a les Terres de l'Ebre ha comportat tot un seguit de debats i reflexions en els mitjans de comunicació d'àmbit territorial, mitjans que han contribuït a apropar la nostra realitat i a la vegada a vertebrar les Terres de l'Ebre. Això no només referma una consciència més pròpia, ebrenca i col·lectiva, sinó que també ajudarà a contraposar quin model polític volem, amb quins recursos comptem, quines dificultats hem d'afrontar.


En aquest sentit, vull recordar els anys d'abandonament als quals la Generalitat, amb CiU al capdavant, va sotmetre a les Terres de l'Ebre. Els anys 80 i 90, en que va transcórrer la meva infància i adolescència a la ciutat de Tortosa, em porten el record d'un paisatge urbà immòbil, invariable i sense cap novetat perceptiva. En definitiva una ciutat privada del seu somni de capitalitat, abandonada, on semblava que no canviava res. Suposo que molts tortosins poden identificar-se amb aquest record passat, aleshores va començar el canvi i això va ser possible gràcies a una voluntat de millorar i de fer el necessari per capgirar aquesta situació per part de molta gent, els socialistes vam assumir el repte amb diverses mesures i propostes. Entre aquestes el Pla de Barris, que va suposar la primera intervenció seriosa al nucli antic, la universitat, que va esdevenir pública, i ara són a punt d'acabar les obres del nou campus. Personalment assenyalaria els nous polígons industrials més importants per al nostre territori com són el Catalunya Sud, entre Tortosa i l'Aldea, el de Molló a Móra la Nova, i el de Camposines a la Fatarella. Com es sol dir: No hi ha color!


Però això no és suficient! La crisi econòmica ha portat a molta gent a les cues de les oficines de treball, fet que produeix molta angoixa no només als treballadors, sinó també a molts d'autònoms que lluiten cada dia per aguantar el seu negoci i el seu “modus vivendi”. És possible sortir de la crisi? És possible crear ocupació? Els socialistes diem que sí, que hem començat la recuperació, el pròxim any començarem a recuperar ocupació, segurament tot el procés no serà curt, però estem segurs que les potencialitats de les Terres de l'Ebre ens poden ajudar en aquest objectiu.

És important assenyalar que amb el PSC al capdavant, el govern de la Generalitat ha invertit més de 700 milions d'euros aquesta legislatura (el triple que l'última de CIU). Continuar amb aquest nivell d'inversió ens ajudarà a sortir-nos-en més ràpidament, però per això necessitem la confiança renovada de la ciutadania.

Manel de la Vega
és Secretari de Política Municipal del PSC a les Terres de l'Ebre.

1 comentari:

  1. Manel; moltes de les preguntes que et fas, jo també me les faig. Ara bé; tu parteixes (per qüestió biològica) d’un escenari “supercalifristicoespialidoso” a pesar de que et recomanaria no creure’t les previsions d’ocupació que fa teu partit.. I afegiria que no te’n creguessis cap ! Hi han raons massa objectives .

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta