Més de 4.000 persones ja han vist el documental 'Un país dempeus', després de les més de 40 projeccions a tot el territori català. A més, també es pot veure per internet, just després d'aquestes línies i clicant aquí. Dirigida per Mariela Acija i Jordi Oriola, la pel·lícula explica les mobilitzacions de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), de Salvem Les Valls, de Salvem l'Empordà i dels veïns del Poblenou contraris al pla 22@ de Barcelona. En aquest sentit, el documental pretén analitzar els nombrosos conflictes i mobilitzacions que hi ha hagut a Catalunya al voltant de les polítiques territorials i determinades obres publiques, uns moviment que sovint són titllats com a "cultura del no" pels governants, mentre que d'altres veus els defineixen com a "nova cultura" del territori, de l'aigua o de l'energia. A les Terres de l'Ebre, el documental s'ha pogut veure a Alcanar. A més dels portaveus de la PDE, Manolo Tomàs i Susanna Abella, el documental també compta amb declaracions de Raül Valls (Salvem Les Valls), de Manel Andreu (Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou), de Lluís Benejam (Salvem l'Empordà), d'Oriol Pujol (CiU), Salvador Milà (ICV), el politòleg Joan Subirats, el sociòleg Ramon Folch, el professor Joaquim Sempere, o el tinent d'alcalde de Barcelona Ramon García-Bragado.
Un país dempeus from TransformaFilms on Vimeo.
17 de gener del 2011
La lluita de l'Ebre i la 'cultura del no', en el documental 'Un país dempeus'
1 comentari:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Un bon documental!
ResponEliminaEls Pujol no estimen les terres de l'Ebre, per a n'ells només som el lloc d'on treuen l'energia, empleats i menjar per a les urbs del nord.
Em recorda la imatge de les ames de cria, les serves que alletaven els fills del "nobles", els hi feien de mares i després havien de desaparèixer per la porta del darrera.
Quines penes de de família!