8 de juliol del 2011

Deltebre tira endavant la reforma del centre comercial i refarà el seu POUM

'L'Entrevista' amb l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, s'emet aquest divendres a les 22.00 hores a Canal 21 Ebre.

L’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha anunciat que dimarts de la setmana que ve s’aprovaran les contribucions especials de les obres del centre urbà i comercial de la Cava. Amb un pressupost d’1,7 milions d’euros, aquest va ser un dels projectes més controvertits del mandat anterior, ja que veïns i comerciants van arribar a presentar gairebé 1.600 al·legacions en contra. Les obres haurien de començar durant el mes de juliol, perquè estiguen acabades abans de la campanya de Nadal. Aspa ho ha explicat en una entrevista a Canal 21 Ebre. Segons l’alcalde de Deltebre, la polèmica per la reforma del centre de la Cava s’ha manipulat políticament; però els resultats electorals han avalat aquest projecte, que pretén reforçar l’atractiu comercial del centre urbà.

Al marge de la reordenació del centre comercial, Aspa ha assenyalat que Deltebre té altres projectes importants. Per exemple, la continuació del passeig fluvial fins a Riumar, el consorci turístic de la finca de Bombita, la reforma de la plaça de l’Ajuntament, el port esportiu, la nova biblioteca, l’escola de música, i l’auditori. Però, sens dubte, el principal repte que té el nou govern d’Esquerra i del PSC al damunt de la taula serà la redacció del nou pla d’ordenació urbana municipal. Segons Aspa, caldrà refer la proposta que es va redactar en el mandat anterior, tot i que es podrà aprofitar bona part de la planificació.

D’altra banda, Aspa també ha confirmat que el certamen Ebregourmet serà bianual. L’Ajuntament de Deltebre ha hagut d’assumir la major part de les despeses d’organització, tot i que Ebregourmet era una fira pensada per promocionar els productes de qualitat de tot el territori.

En la mateixa entrevista, Aspa ha explicat que l’Ajuntament està treballant intensament per atraure noves empreses a la població. De fet, fins i tot s’estan plantejant l’obertura d’una oficina a Andorra, per atraure possibles inversions. Segons l’alcalde, l’objectiu és que Deltebre deixe de ser un poble exportador de mà d’obra, i que puga esdevenir la capital del Delta.

2 comentaris:

  1. Les aspiracions del senyor alcalde Gervasi Aspa no son “moco de pavo”. Com no podia ésser d’una altra manera, la pretensió d’obrir una “ambaixada” a Andorra fa pensar amb els miratges d’En Carod Rovira.
    Senyor Aspa; em permeto suggerir-li que mes li valdria pensar en coses mes terrenals, com per exemple com pagarà proveïdors i nomines dels funcionaris del seu municipi.
    Cordialment

    ResponElimina
  2. I el Bel?
    Que liquidarà aquest cop?
    Que li queda del patrimoni ciutadà per subhastar?
    En quin tant per cent estem endeutats?
    Quants mils de pessetes per ciutadà?
    Els posem a la mateixa colla?
    Pos mira que no en hi ha de membres!
    "Aspirare, o, o....
    Pagare, o, o, o, o...
    nel blu ni pinto de blu..."
    (Si, lo Domenico Modugno)
    I recordo que a pagar, sempre els mateixos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta