19 de desembre del 2011

L'Ebre constitueix la seua Assemblea Nacional Catalana

Xerta, el primer municipi de l'Ebre que va organitzar una consulta popular per la independència, ha estat aquest dissabte l'escenari de la creació de l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana. Més de seixanta persones de diferents sectors de la societat civil van omplir la sala polivalent de l'Ajuntament de Xerta. Així, tot i que les assemblees estan més orientades als municipis, per l'extensió geogràfica s'ha optat per crear una assemblea territorial que agrupés les locals. Al mateix temps, l'assemblea territorial serveix per potenciar la creació de noves assemblees locals.

D'altra banda, quant a l'elecció dels càrrecs, els membres de l'Assemblea Nacional Catalana van acordar que el coordinador territorial siga l'ampostí Ramon Bel. El secretari territorial serà Guillem Argelich i el tresorer, Joan Maria Torres. Els acompanyen més d'una vintena de vocals que donen representació a diferents municipis de les quatre comarques i també del Matarranya. L'acte va comptar amb la intervenció de Carme Forcadell, membre del secretariat de l'Assemblea, qui va explicar el full de ruta a seguir durant els propers mesos, fins a la constitució definitiva de l'Assemblea Nacional Catalana. En el seu discurs, Forcadell va remarcar la importància de treballar plegats per aconseguir l'objectiu comú d'assolir un estat propi per a Catalunya. Un dels punts d'aquest full de ruta exposa que les assemblees locals han d'instar els seus respectius ajuntaments a aprovar la moció de l'Associació de Municipis per la Independència. En aquest sentit, d'entre els més de cent cinquanta què ja ho han fet, s'hi troben Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Deltebre; i s'espera que aviat també ho facen Roquetes, Miravet i Xerta. Finalment, l'Assemblea ha habilitat el correu electrònic terresdelebre@assemblea.cat a disposició de qualsevol ciutadà que desitge adherir-se o rebre més informació.

19 comentaris:

  1. Com es comentava fa uns dies per aquí, això ja és un treball unitari i no acords a correcuita 6 mesos abans de les eleccions.
    He llegit que ja hi ha 7 municipis a les TE que s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (Tortosa, Amposta, La Ràpita, Deltebre, Arnes, Alcanar i l'Ampolla) i veig que n'hi ha 3 més a punt per aprovar-ho. Serà que alguna cosa mou a n'estes Terres?

    ResponElimina
  2. El co-pagament es mou Arjub, segur.
    Per a que veiem tots la brossa dels ulls, cal dir que aquests ajuntaments son de majoria de CiU, gairebé tots.
    Ara, al encetar els mateixos de CiU una de les lleis més injustes que es puguen fer, el co-pagament sanitari per recepta, ens demostren cap on van els "Ajuntaments independentistes aquests"... a treure més vots per a CiU i escurar més les butxaques dels més necessitats.
    Que no ens venguin més baldufes.
    Això és justícia, "una recepta, un euro"? I ells especulant i cobrant sous als que pocs arriben, per elevats, amb un atur del 25%.
    A un altre gos amb aquestes llaunes!
    El que m'estranya és que els independentistes que no son de CiU els hi donin cap mena de suport, francament.
    Si per això ha de servir la independència... res no canviarà, segur.

    ResponElimina
  3. M.d.A, n'hi ha que podem fer més d'una cosa a l'hora. I per tant, tinc claríssim qui són esta gent i què estan fent. Espanya mos roba i els rics de Catalunya també amb l'evasió d'impostos. la mitjana europea és del 13% i la catalana del 23%. Això serien uns 7.000 milions d'euros. L'espoli fiscal, 20.000 més. Ho tinc claríssim però tamé tinc clar que l'opressió nacional fa 300 anys que la patim. O ara sortirem amb "l'ara no toca" en la versió social. N'hi ha que n'estem fins al capdemunt dels uns i dels altres. I tingues clar que una ruptura és una ruptura i mentrestant la gent també es mou a nivell nacional.
    I per cert, a nivell social, de què m'ha servit ZP i el tripartit?

    ResponElimina
  4. ¿ Y de que nos sirvieron más de 20 años de gobierno unicolor nacionalista ?.

    ¿ Ahora los de CiU se han decidido por la independència, aunque sea de boquilla ?.

    Vamos, hombre, Arjub, que no nos hagan comulgar con piedras de molino ... Ellos solamente creen en "su Catalunya" y en sus "catalanes", que solamente son los convergentes y alguno de Unió ...

    Cuando tengamos que hablar en serio de un estado federal ibérico, me encontrarán... y si conviene volveré a sacar mi vieja espada... como hice en pleno siglo XV...

    Ah, y Felices Navidades y un año 2012 sin muchos sobresaltos deseo a todo el mundo !!!

    ResponElimina
  5. Guerrerodelantifaz27, el que dius no és improbable,és impossible!! Els confederals fora dels Paísos Catalans i d'Euskal Herria deuen tenir el mateix cens que Tortosa isent generós. Per tant ves traient-li brillo a la teua espasa i torna a mirar l'Estado federal ibérico del 14 d'abril del 1931...i plora, si vols.
    Tot el que dius ho tinc clar i de què m'han servit 30 anys d'esquerres i dretes espanyoles?
    I per cert, Deltebre, Alcanar, Roquetes i Miravet, què tenen de convergent?

    ResponElimina
  6. Arjub, jo no soc partidista.
    Per lo dels ajuntaments, desconec com han quedat els resultats a molts pobles, però, amb els pesos pesants d'Amposta i Tortosa en tinc prou.
    Tu no se si te'n recordes que li va passar a ERC després de pactar amb CiU als primers governs de la Generalitat, però van desaparèixer del mapa, fagocitats els seus vots per CiU.
    Igualment amb el tripartit.
    Parlo d'ERC com únic representant al parlament de l'independentisme en aquella època i amb el tripartit.
    Si es vol repetir la jugada, cal memòria històrica.
    Lo que avisa no es traïdor.
    D'altra banda, a mi em preocupa infinitament més el tema social que estar a un estat o en un altre. Si visques a França o a Euskadi pensaria el mateix. Al final els que ens roben, i robaran, son els mateixos, cara més, cara menys.

    CC&R forever, guerrero. ;-)

    ResponElimina
  7. M.d.A, parlem massa dels partits i no de les persones organitzades o no que és del que crec que va este tema. Si no tinc mal entés, en aquesta assemblea no hi ha partits polítics representats i pel que sembla, tornem a cometre l'error dels propis partits que és el de parlar sempre dels partits i no de les entitats o les persones. Recordo la cara de preocupació, que no d'alegria, d'Oriol Pujol amb les Consultes. Tenia por que CiU no controlés la seua pròpia militància? Pos això ve a ser una continuadora de les Consultes i de la manifestació del 10 de juliol amb l'esperit de l'Assembleade Catalunya.
    Per cert, això que acabes dient és un argument força fluix. No és el mateix viure a Valladolid o Ciudad Real que viure a Lleida o Donosti i tant a un lloc com a un altre hi ha gent lluitant socialment i nacionalment. No voler veure l'opressió nacional a casa teua però defensar-la a casa dels altres és força comú en segons quins sectors. Com deia aquell: "defenso l'autodeterminació de tots els pobles excepte els de l'Estat Espanyol". Molt comuna aquesta postura, molt.

    ResponElimina
  8. Ens posem transcendentals Arjub ?
    Hi ha alguna cosa més important per la que lluitar al mon, que la fam, la misèria, les mils de morts diàries ? Penso que, de moment, encara podem resistir i continuar vivim amb aquesta " opressió nacional" que tu dius.
    És més, desdramatitzant una mica, i segons Mas, de moment de Pacte Fiscal res de res: " A Madrid no hi han diners" Textual.

    Ah, i no representaran a partits ( els de la foto ) però en veig algun que es membre destacat d'un partit concret.

    ResponElimina
  9. Arjub, no le parece extraño que se hayan adherido Tortosa y Amposta antes que Roquetas y Deltebre ???.

    Y yo no me dejo engañar por las mociones aprobadas en cada ayuntamiento, que no representan el sentir de la mayoría de ciudadanos.

    Cuando se convoque un "verdadero" referèndum ( que sea vinculante ), ya hablaremos del tema...
    Mientras, a "hacer volar palomas" y nada más ...

    Y mantengo todo lo escrito sobre CiU ...

    Y cuando hablo de un estado federal ibérico, no me estoy refiriendo a España, Cataluña y el País Vasco, entre otras cosas porque no tengo aún claro qué es España ...

    ResponElimina
  10. Arjub, t'equivoques, si et dirigeixes a mi, quan dius això: "No voler veure l'opressió nacional a casa teua però defensar-la a casa dels altres és força comú en segons quins sectors. Com deia aquell: "defenso l'autodeterminació de tots els pobles excepte els de l'Estat Espanyol". Molt comuna aquesta postura, molt. "
    Per a tu l'autodeterminació cobra significat en quan a l'estat català, per a mi és filosofia de vida a tots nivells.
    Ja pots tindre ideologies que al final els partits es fan el lloc i esmenen tot per a que els especuladors i corruptes siguen els que ho munten a la seua conveniència.
    Aquest aspecte és al que em refereixo.
    Estar en un estat o en un altre pot fer canviar quelcom, però no el principal, l'estat ens xucla la sang contínuament.
    Aviam si parim alternatives ja que mani CiU des de l'estat català o des de l'autonomia espanyola no crec que ens porti a cap lloc de llibertat, ni de respecte i atenció al ciutadà.
    Lo que jo estic amb la "depre" nadalenca, mira sinó les noticies d'avui de "l'estat veí".
    Per cert, torna Cañete, preparem-nos.

    ResponElimina
  11. Esteu pressuposant coses de la meua persona sense saber qui sóc i com penso. Pressuposeu que només penso en la independència i que em crec els cants de sirena de CiU, i ja us dic que aneu ben errats. Hi ha gent que tenim consciència social i nacional, és això tant estrany? És el país Convergència? Jo crec que no però sembla que els hi volgueu donar la raó quan habilment plantegen problemes de partit com si fossen de país i així tots contents.
    Aquí simplement es planteja anar els més units possible per la independència però ja veig que derivant-ho a CiU, us sembla més criticable, quan potser és que si CiU no hi estés, s'hauria trobat alguna altra excusa.
    I si Guerrero no saps el que és España, quan ho sàpigues mos ho dius, però hi ha força gent que et pot donar força pistes.

    ResponElimina
  12. Doncs estrany si que és, nacional i social per a mi es barallen molt.
    Tu també pressuposes quan generalitzes.
    Una dita: "Dis-me en qui vas i et diré de quin peu coixeges".
    Francament, lo social a CiU li importa poc, com s'està demostrant, i lo nacional, ho gasta com a etiqueta de màrqueting.
    Pressuposo, que tens les millors intencions, però del pensar-voler al "posar en solfa"-aconseguir hi ha un bon tros.
    Espero que el que hagis jugat a la loteria nacional t'acabe en vuit, al menys.
    I bones festes a tothom! Que tots som humans.

    ResponElimina
  13. ERC no es declara independentista fins als 90, amb l'entrada de la gent de la Crida (Colom), de Nacionalistes d'Esquerrres (Carod, Benach), i del MDT (Xavier Vendrell, Anna Simó, Huguet, ...)

    Sobre CiU hi ha de tot, a mi m'estranya que CiU-Tortosa sigue independentista i no estigue a favor de traure el monument franquista. A l'Ampolla van ser dels primers ajuntaments que a finals dels 90 es van sumar a un país una bandera.

    ResponElimina
  14. Pos a mi m'estranya que penses que CiU de Tortosa sigui independentista. Ho serà -si de cas- quan el PP torni a tindre 6 regidors.
    I si ho és, per què no han plantejat o recolzat cap consulta per la independència ?
    Massa Fernandos, Pedros, Joaquins i Beatriz al si dels 12 regidors, per pensar que volen la independència. Pot semblat una caricatura, però no tant.

    ResponElimina
  15. L'independentisme s'està convertint en una moda, una franquicia a la que s´apunta molta gent, sobretot de CiU que els serveix per justificar l'espoli que estan fent, ERC per capitalitzar un segment important de l`opinió publica i ser el seu representant (propòsit molt lloable però que es perverteix al subordinarse a interessos de partits espanyolistes o falsament sobiranistes com CiU o PSC) i finalment tenim elements folklòrics i d'una considerable demagogia i caradura com el senyor Laporta, Sala Martin, Lopez Tena i Co que l'utilitzen per poder xuclar de la mamella...en resum que un dret històric molt respectable i legítim se veu desprestigiat per un conjunt d'interessos i persones que l'utilitzen per al seu propi profit i no per al del pais...estem farts de pallassades com les de l'Estatut o la supermani de fa uns anyets o referendums mes falsos que un duro sevillano...fan falta fets i valentia, perquè poca gent te els collons d'anar a Madrid i cridar fort a favor de Catalunya, començant pel calvo (i no parlo pel de la loteria)

    ResponElimina
  16. adeosdad, Macià no va proclamar l'Estat Català?
    Tu parles de l'època d'Hortalà, lo que va pactar amb CiU i destruir la presència d'ERC al parlament amb aquest pactisme. Parlo de memòria, evidentment no em se ni sabia els estatuts d'ERC ni llavors ni ara, per lo que ni et trec ni et dono raó. Si que durant molt de temps era federalista, no com Macià que es va proclamar confederal.
    L'independentisme també te una història i les seues aproximacions.
    De fet, mai històricament hi ha hagut un moviment independentista com el que hi ha ara.
    Per dir que el terme Catalunya l'emplea per primer cop el rei d'Aragó Alfons, fill de Ramon Barenguer IV i Peronel·la
    Seguiriem....
    Bon apunt!

    ResponElimina
  17. Vinga a parlar de les cúpules dels partits polítics!!! M.d.A. pos d'exemples de partits i d'entitats que reivindiquen tant lo social com lo nacional n'hi ha uns quants. A nivell de partits actuals mira les CUP i en menor mesura, molt menor mesura ERC i ICV. A nivell d'entitats, la majoria de Casals Populars del país són així. Així, que té d'estrany? Ara, si hem de continuar parlant de CiU, ja ho podem deixar estar.
    El que veig més important és hi haigue gent q vulgue tornar-ho aprovar després de les desenes de desil·lusions. Serà que no és tant una moda i que hi ha alguna cosa més de fons. Però vatros al vostre rollo, eh!

    ResponElimina
  18. Vatros? Mira, individualment, conec les CUP des de que es van fundar, inclús aquest debat és repetit d'altres amb altra gent d'aquest moviment. No em cal dir-te que fins hi tot tinc amics que hi son dintre i hem treballat junts molts cops.
    El que, encara que coincidim a l'hora de les accions determinades, tots tenim les nostres idees i cadascú defensa, o expressa les seues.
    De totes maneres veig més treballar les CUP en l'àmbit nacionalista independentista que en el social. Potser defecte meu per manca d'informació.
    De fet, la meva intervenció comença per un advertiment. Un cop fet, i massa, només em queda esperar i valorar iniciatives i resultats.
    No et pots queixar de l'increment de l'independentisme, tant de bo si esdevé una nova realitat política vagi a favor de les millores socials i la llibertat.
    I no poso més dubtes, ja m'he explanat prou i explicat suficient.
    Sense cap mal ànim, val?
    (...i no em tornes a incloure en cap grup, per favor)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta