19 de gener del 2012

El PSC esmena el pressupost de la Generalitat per atraure obres a Tortosa

El grup municipal del PSC de Tortosa vol que el pressupost del govern català reserve partides per al futur museu de la ciutat; per al desdoblament de l’eix de l’Ebre; i per al nou institut Cristòfol Despuig. Un centre educatiu que Educació ha de construir en uns terrenys cedits per l’Ajuntament a la Generalitat, en el nou pla parcial Temple Sud. Els socialistes temen que l’executiu d’Artur Mas tinga la temptació de convertir l'edifici Betània en una solució definitiva per al tercer institut. És per això que han decidit presentar una esmena al pressupost a través del grup parlamentari del PSC.

El portaveu del grup el PSC, Antoni Sabaté, va lamentar ahir el "poc esforç inversor del govern de la Generalitat amb Tortosa". “Hem reculat de forma clara respecte al suport que la nostra ciutat tenia per part dels governs d'esquerres”, va afirmar. En aquest sentit, també va titllar de "molt minsa" la quantitat que es destinarà per a la construcció del nou col·legi de Sant Llàtzer. Els socialistes també consideren clau per a la reactivació econòmica del municipi posar en marxa dues obres de vital importància per a Tortosa, així com per a la resta del territori. ”Cal garantir que Tortosa no quedi enrere amb l'aposta europea pel corredor del Mediterrani”, va assenyalar Sabaté, que considera que cal avançar en la redacció del projecte executiu del tram Vinallop-port dels Alfacs. En aquest sentit, també va emfatitzar la necessitat de tenir ja l'estudi informatiu sobre la connexió ferroviària del polígon Catalunya Sud, “que està contemplada al pla territorial i amb la que tots els partits polítics estan d'acord”.

Finalment, Sabaté va celebrar el "canvi de criteri" de CiU sobre la necessitat de suprimir els consells comarcals. “Aquesta ha estat sempre la nostra posició, ja que vindria a simplificar l'administració, no només per donar solució al context econòmic actual, sinó per qüestions d'eficàcia”, va concloure Sabaté: “Al nou estatut ja vam intenar que fos així i CiU s'hi va negar. Celebrem que hagin rectificat, perquè en aquest tema ens tindran al costat”.

Imatge PSC de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta