20 de gener del 2012

Intercepten a la Ràpita 28 quilos de tonyina vermella sense documentar

Inspectors de pesca i afers marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb efectius del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa, van interceptar la setmana passada 28 quilos de tonyina vermella sense documentar a l'interior d'un camió que procedia de Vinaròs.

L'actuació va tenir lloc durant la descàrrega que el vehicle interceptat feia a la llotja de Sant Carles de la Ràpita, i es va intervenir de manera cautelar la partida sospitosa durant un període de 24 hores. Transcorregut aquest termini sense que el propietari acredités l'origen legal de la tonyina, es va decidir comissar-la.

La tonyina vermella és una espècie molt preuada, objecte d'especial protecció a través de les normes de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT). Per aquesta raó, la flota comunitària està sotmesa a quotes de captures i hi ha documentacions d'empara específiques com és el document de captura de la tonyina. Totes les captures de tonyina vermella han de poder acreditar en tot moment la seua procedència legal. Per tant, els serveis d'inspecció verifiquen de forma acurada la documentació que ha d'acompanyar les captures, a fi d'assegurar el compliment de les normes de protecció d'aquesta espècie.

La falta de documentació suposa que les captures provenen de la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada. Sovint, aquestes tonyines vermelles són descarregades en ports no autoritzats i són comercialitzades de forma il·legal, sense l'empara de la documentació establerta. Per tot això, l'inspector actuant i els agents de la Guàrdia Civil van estendre una acta de denúncia contra el propietari de la partida intervinguda. Aquesta denúncia serà tramitada pels serveis jurídics del Departament d'Agricultura de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta