8 de març del 2012

És encertat que Rasquera haja convocat una consulta popular vinculant sobre la plantació de marihuana? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dijous de Primera Columna, volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si troben encertat que l’Ajuntament de Rasquera convoque una consulta popular vinculant sobre la plantació de marihuana. El ple del consistori ja va aprovar el passat 29 de febrer el conveni amb l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum, però el projecte ha dividit l’opinió pública del poble, de la comarca i del país. De fet, la polèmica ha traspassat les fronteres de Catalunya i ha posat Rasquera al mapa del món. A més, tant el conseller d’Interior com el delegat del Plan Nacional Sobre Drogas han manifestat els seus dubtes sobre la legalitat del projecte. I just quan l’Estat ha amenaçat d’impugnar l’acord de ple de Rasquera, s’ha anunciat la celebració del referèndum per al 10 d’abril. Per tant, es pot interpretar la convocatòria d’una consulta popular com una demostració de força de l’Ajuntament de Rasquera cap a les administracions superiors. Així doncs, és encertat que Rasquera haja convocat una consulta popular vinculant sobre la plantació de marihuana?

3 comentaris:

  1. "En cas de guanyar el si es durà a terme el projecte aprovat", això diu l' alcalde. Em sembla que aquest alcalde no sap per on trepitja. Aquest referèndum no pot ser mai vinculant, quan hi ha una investigació a la conselleria d' interior, de la Delegació Nacional sobre drogues i alguna administració més de l' Estat Espanyol, totes pendents de resolució.

    ResponElimina
  2. Els municipis han de ser més autònoms en coses com ara aquesta, i sobretot han de ser els rasquerans i rasqueranes que han de decidir que volen al poble.
    Alguns partits això els molesta perquè atempta contra els interessos personals, però a cap demòcrata de debò li pot molestar el que decideixi el poble de Rasquera.

    ResponElimina
  3. Ens han preguntat per la reforma de les piscines?
    Ens han preguntat per la venda de l'empresa d'aigues?
    Aquí no ens pregunta ningú res.
    A Rasquera hi ha més dignitat i democràcia.
    Si no ho enteneu, feu-vos ho mirar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta