14 de març del 2012

Tortosa no preveu més ampliacions de la zona blava



L’Ajuntament de Tortosa no preveu noves ampliacions de la zona blava al barri del Temple o Ferreries, al marge dels nous parquímetres que entraran en funcionament el proper 19 de març. Així ho ha explicat el cinquè tinent d’alcalde i regidor de Serveis, Domingo Tomàs, que ha defensat aquest dimecres l’ampliació de la zona blava al barri del Temple, així com l’obertura dels parquímetres del barri de Ferreries a les tardes i en dissabte. Tomàs ha recordat que la mesura forma part del pla de mobilitat sostenible de Tortosa i que servirà per afavorir el comerç, ja que amb la rotació de vehicles serà més fàcil trobar aparcament disponible. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, el regidor ha afirmat que entén els recels que la mesura pot provocar en els veïns del Temple i de Ferreries, però ha afirmat que explicaran els motius de l’Ajuntament les vegades que face falta. En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat dels partits de l’oposició que han criticat l’ampliació de la zona blava.

A través de la xarxa social de Facebook ja s’ha convocat una concentració de protesta el proper 31 de març a les onze del matí, a la plaça del Carrilet. En la mateixa entrevista, Tomàs ha explicat per què finalment s’ha ampliat la zona blava en 235 noves places, si quan es va adjudicar la gestió dels parquímetres a la concessionària Quatuor es va anunciar una ampliació de només 169 places. Segons el regidor de Serveis, l’Ajuntament ha renegociat amb l’empresa, a peu de carrer, les places disponibles, i ha hagut de reajustar els càlculs inicials.

D’altra banda, el regidor de Serveis també ha justificat l’ampliació d’horaris en el cas de la zona blava del barri de Ferreries. Segons Tomàs, l’increment de la zona d’aparcaments de rotació a Tortosa es fa amb la voluntat de millorar, i no amb una finalitat recaptatòria. El cinquè tinent d’alcalde i regidor de Serveis ha conclòs que no hi haurà més ampliacions de la zona blava, tot i que el pla de mobilitat sostenible de Tortosa preveia la instal·lació de parquímetres en tot el barri del Temple, fins arribar a la rotonda del pla del Bimil·lenari. Tomàs, que també és regidor de barri de Remolins, ha deixat clar que de moment aquesta zona de la ciutat també queda fora de la zona blava. Tot i que, ha assegurat Tomàs, si algun dia també tingués zona blava, seria una bon símptoma per al comerç de Remolins.

9 comentaris:

  1. No si encara damunt no serà pa tant, i espereu-vos a que arribe el dia que la tornin a ampliar que per a les proximes municipals encara falta

    ResponElimina
  2. No ho ha defensar? Si jo tragués partit també ho defensaria

    ResponElimina
  3. crec que haurem de tornar-mos a sentar al mig d'una plaça... això és indigant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. indignant, perdó que m'he menjat alguna lletra...

      Elimina
    2. Pecadora, ara si no hi ha gent a la plaça, i suposo que parles de Plaça Alfons, és perquè fa fred, però d'assemblees s'han fet sense interrupció només que a cobert. I aviat amb la primavera, s'hi tornarà.

      Elimina
  4. I sobre la entrevista, bueno, reconec que només he aguantat la meitat. Aquest paternalisme que el regidor exhibeix, dient que la gent ha de saber que les coses no es fan perquè sí, que hi ha gent molt bona (el govern dels "millors") invertint moltes hores en estudis i blablabla, ja no funciona. Ell precisament és un nouvingut al circ polític amb no gaire formació acadèmica, i aquesta idea de "deixeu els temes complicats als que sabem i esteu tranquilets, si pot ser a casa i sense molestar" ens ha portat a un mon potes a munt gràcies precisament a aquella èlit tan bona i preparada en el mon polític i financer dels darrers anys.

    ResponElimina
  5. A veure, Domingo Tomàs, si no ho he entès malament.
    La feina de l'oposició és donar suport al govern i callar. Sí ?
    És evident, escoltant les paraules del regidor, que si el deute no és de 70 milions, com va dir Sabaté, poquet farà falta. Si el deute fos, per exemple, de la meitat, el mateix regidor, que ara no pot parlar del tema ( perquè " ho porten directament l'alcalde i la regidora d'Hisenda" ), no ho hauria dit ? Ergo, lo dels 70 milions, no deu ser molt exagerat. I home, Sr. Tomàs, no es faci el víctima, quin mal fa i a qui que es sàpiga l'endeutament de l'ajuntament. Que no tenim dret a saber-ho la ciutadania ?
    Diu que les forces de l'oposició encara no se'n han enterat de que CIU és la responsable de la governabilitat de la ciutat" que no fan "...aportacions, a treballar i a sumar" . Home, treballar, treballar, que vol dir temps, segurament que al mateix nivell que vostè ( amb 50.000 € ) és difícil. La qual cosa no vol dir que no és puguin fer aportacions.
    Aixó sí, tot i reconèixer implícitament el deute astronòmic, si de places d'aparcament parlem, és capaç de presumir del dibuix futur per a la ciutat amb un pàrquing a Ferreries, un al Rastre i al C/. Moncada que, tret d'este darrer -que el fa la Generalitat- posaria les mans al foc que els altres estaran enllestits abans d'acabar el mandat ? Que no s'hagi de conformar en que funcioni el del Temple.
    Finalment, l'"oposició ha de treballar en la línia que està treballant el govern de la ciutat". I el govern ? Quantes mocions ha aprovat de les que ha presentat l'aposició ? Totes han estat polítiques, electoralistes, desgastadores ?. FALS. Una mica insultant, tot plegat.

    ResponElimina
  6. Molta barra teniu, heu fet tots els carrers al voltant de casa meva zona blava i encara més tota l'avinguda de la generalitat. Ara on he d'anar a aparcar als mossos.
    Què passa que m'haig de comprar un parking. A veure si feu quelcom com a Barcelona per a que els veins puguin aparcar a un preu més econòmic i no a preu de zona blava. Mesura recaptatòria, poques vergonyes¡¡¡¡

    ResponElimina
  7. "Sumar", diu Tomàs, respecte a l'oposició. Oblida que per a sumar, l'altre sumand s'hi ha d'avenir. I el sumand major no accepta res que no sigui parit al laboratori de CIU. Llavors, difícilment pot haver-hi suma.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta