14 de març del 2012

Rasquera posa en marxa l'Àgora cannàbica aquest dijous

Àgora cannàbica. Aquest és el nom que l’Ajuntament de Rasquera ha donat a les jornades que comencen aquest dijous a la població, amb l’objectiu de donar als veïns i veïnes tota la informació sobre el projecte de la plantació de marihuana que promou l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum en set hectàrees del municipi. L’alcalde de Rasquera, el republicà Bernat Pellisa, ha explicat aquest dimecres al Canal 21 Ebre que són unes jornades a porta tancada, sense periodistes ni càmeres de televisió, perquè els ciutadans de Rasquera puguen preguntar i resoldre els seus dubtes sobre el projecte sense cap tipus de condicionant ni pressió externa. Pellisa també ha revelat que durant els darrers tres dies ha estat de viatge a Holanda, amb l'objectiu de completar l'assessorament legal sobre el projecte de la plantació de marihuana.

Mentrestant, l’entitat que promou la plantació de marihuana ha afirmat que està disposada a esperar el pronunciament de les autoritats estatals, i que per tant ajornarà la sembra del cànnabis, que tenia previst per aquesta setmana. Amb tot, l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum ha deixat clar que això no suposarà, en cap cas, fer marxa enrere amb el seu projecte. De fet, han reiterat que la plantació de marihuana és una "oportunitat d'or" per resoldre els problemes financers de l’Ajuntament i a la vegada contribuir a ordenar del consum de cànnabis i regular l’autocultiu.

"Si és necessari, esperarem que responguin. No farem res per precipitar les coses", ha declarat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) la portaveu de l'entitat, Marta Suárez. Segon aquesta associació proconsum, la solidesa de les bases del projecte i l'Àgora cannàbica que comença aquest dijous permetrà els veïns resoldre els dubtes sobre el projecte, i aconseguir el uport majoritari dels rasquerans -farà falta un mínim del 75%- en la consulta vinculant prevista per al proper 10 d'abril. "Ara toca l'Àgora, després la consulta i, probablement, Fiscalia. Anirem donant els passos que puguem donar a cada moment", ha apuntat la portaveu de l'entitat. Suárez ha recordat que l'actuació s'emmarca en el pla anticrisi municipal que, amb l'aportació inicial de 30.000 euros de l'associació -que preveu pagar 1,3 milions en dos anys-, ha permès generar cinc llocs de treball en el pla de regeneració forestal, entre d'altres iniciatives. "La plantació de marihuana és només una peça en el marc d'un projecte més ampli", ha conclòs.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta