14 de març del 2012

Bel viatja a Israel com a president de la Red de Juderías


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en la seua condició de president de la Red de Juderías-Caminos de Sefarad, visita aquesta setmana Israel amb un ampli programa d'activitats institucionals que té per objectiu enfortir les relacions bilaterals entre els dos països i, en particular, el de les ciutats amb patrimoni jueu que integren la xarxa. Aquest dimarts passat, el seguici ha participat en l'acte en record dels sis milions de víctimes de l'holocaust a Yad Vashem, el Museu Memorial de l'Holocaust, ubicat a Jerusalem. Posteriorment, la delegació de la Red de Juderías ha estat rebuda pel Cònsol General d'Espanya, Alfonso Portabales, a Jerusalem. Demà dijous, l'alcalde de Tortosa signarà un conveni de col·laboració amb la Union of Local Autorities (ULAI), la institució que representa als municipis israelians.

Junt a les activitats pròpies de la Red de Juderías, com aquesta missió a Israel, l'Ajuntament de Tortosa ha organitzat un programa d'activitats amb motiu de la presidència semestral de la institució. Les activitats, de caràcter cultural i turístic, estan destinades a difondre el patrimoni i la cultura jueves entre la ciutadania, entre les quals destaca un cicle de cinema jueu, conferències, exposicions, teatre o rutes turístiques pel call tortosí.

La Red de Juderías-Caminos de Sefarad és una associació constituïda per 23 municipis de l'Estat espanyol amb l'objectiu de defensar i promoure el patrimoni històric, artístic i cultural del llegat sefardita.

Imatge Ajuntament de Tortosa

6 comentaris:

  1. Allah al Akbar!
    Vinga Sionisme!
    Fa pena que pagant lo poble lo menda esta face vacances de la seva feina a la ciutat que no aixeca el cap.
    Anirà també a la Meca?

    ResponElimina
  2. M'oblidava, l'eix de la catedral, orientació, està dirigit a Jerusalem.
    Forces tel·lúriques ens guien.
    La Kabal·lah també, pel que es veu.
    Qui ho havia de dir!
    A Setmana Santa, potser?

    ResponElimina
  3. Mos agrade o no tenim la sort de tenir una herència jueva i àrab...són coses que mos enriqueixen, los temps canvien, abans potser eren cultures afins ara enemigues...tampoc existia el sionisme, però anar fotent política a lo que només hauria de ser cultura és molt trist...hem de buscar dinamitzar esta ciutat que en molts d'aspectes s'està morint, i si el passat mos pot servir per al futur benvingut sigue, vingue d'on vingue.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de "vingue d'on vingue" és molt eufèmic.
      Tres cultures, si senyor!
      Però només una és predominant i una altra és "convenient".
      I la tercera?
      Pos com sempre ha sigut, menystinguda!
      "Red de Juderias", una "xarxa" que si bé ens tenia en consideració, ells mateixos ens han humiliat com han volgut.
      Recordo que a la web de la "R. de J." abans es podia fer un passeig virtual per el que conformaria el call jueu. I, estranyament, desaparegué, no fa massa, del seu espai web. El "Mossad"?
      No és un bon tracte per a res.
      Remolins, desaparegut del mapa.
      Ui! Quin marró!
      Conec prou bé la cultura jueva i te tota una gran transcendència al planeta. Que menys que reconèixer-la i estudiar-la.
      El que per a ser tres, han de ser tres, no una i poc més, com passa ara.
      La tercera, la musulmana, no surt per enlloc, tot i que ens van deixar una petjada molt important. El que, ningú li fa, actualment, cap cas ni se la posa al mateix lloc que les altres dues.
      La famosa "Disputa de Tortosa" va ser tota una manipulació cristiana, ja que era la predominant. No se li podia encabir la tercera cultura. Pura propaganda.
      Igualment, la famosa "Conquesta de Tortosa" per R. Berenguer IV, va ser una vil acte de traduiria del Comte de Barcelona als seu pactes amb els almoràvits de no agressió (cobrats i oblidats). Igual que en la "Taifa de Lleida".
      I aquella "conquesta" perdura en la actualitat amb el mateix menysteniment de part dels comtats merovingis cap a les "marques" conquerides als musulmans(marquesats).
      Es pot escoltar el català occidental a TV3?
      Ara un "representant" dels comtats, l'alcalde de Tortosa, s'aprofita del pacte interessat entre els jueus totpoderosos i els cristians dominants.
      Que dic? Que rascant la crosta el que ens apareix és pura especulació econòmica sense gaire futur, los jueus conformen un estat que jo no podria classificar de res més que pedant, fanàtic i assassí.
      Hi ha algun jueu a Tortosa?
      No
      Hi han musulmans?
      Si
      Doncs, que és Tortosa?
      Un decrèpit testimoni dels predominis polítics des del segle XII?
      La equanimitat brilla per la seva absència.
      Tortosa no testimonia per a res els grans exponents de cultura islàmica que ha tingut.
      Tot ben tapat, el que fou des del 714 fins el 1148, més de quatre segles, ignorat.
      I volem seguir igual?
      Pos per aquest tub no passo, i critico.

      Elimina
    2. De vegades tens arguments de conspiració judeo-masònica...trobo acertat lo que dius de recuperar lo nostre llegat àrab, que és un dels grans desconeguts de la nostra història, també potser és el que ha estat més esborrat. Dubto que els musulmans de Tortosa los interesse lo seu llegat aquí, ja tenen prou en viure o sobreviure com poden, si la red de juderias fa que algú s'interesse per natros per la nostra història i se dixe los quartets en dormir i menjar a les nostres terres i afavorir una mica la nostra malmesa economia pos ja serà alguna cosa xeic...dixemos de parlar de bons i dolents, i acceptem el que som i el que tenim sigue catedral, mesquita o sinagoga.

      Elimina
  4. Aprofitant l'establiment de relacions que Bel va tindre amb Pilar Rahola per la qüestió dels correbous a la tele ( poc cordials, tot sigui dit ), ara, podria aprofitar i deixar-se assessorar per la periodista Cuniera ( de Cuní ), que en qüestions de jueus i sionisme és especialista

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta