14 de març del 2012

L'Agrupació de Penyes Taurines defensa els correbous amb la seua pròpia enquesta

Un total de 758 persones de les Terres de l'Ebre han respost una enquesta que l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha organitzat durant els últims dies a la xarxa social de Facebook, amb la pregunta S’han de seguir fent festes amb bous als pobles de les Terres de l’Ebre? L’enquesta que l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines era la resposta als resultats del sondeig encarregat per una associació animalista, el qual va determinar que el 68 per cent dels catalans suprimiria els correbous de les Terres de l’Ebre. Així, segons l’enquesta dels protaurins, el 96,6 per cent de les respostes està a favor de mantenir les festes amb bous als territoris. En canvi, només el 2,9 per cent de les opinions creu que caldria abolir els correbous i les altres festes amb bous dels pobles ebrencs. Finalment, un 0,5 per cent de les respostes no sap o no contesta. Segons l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, "són els homes i les dones que viuen al territori els que saben el que significa la festa dels bous".

Imatge ACN

29 comentaris:

  1. Si l'altra enquesta podia estar falsejada d'esta no ne parlessem...però que descarat!!a qui han preguntat?als socis?si aquella podia ser poc representativa esta és un cachondeo...si volen defensar els bous que ho fassen de una manera seria, no en estes charlotades...

    ResponElimina
    Respostes
    1. clar que si que ho han preguntat als socis...i damunt algu va tenir la barra de dir-me q l'enquesta era publica a través de facebook! clar, tenies que dir "m'agrada" al seu grupet per poder-hi participar!!!!

      Elimina
  2. Aixo d'autoenganyar-se nomes ho fan los fantasmes.

    ResponElimina
  3. Bous? sí ... però feu públic el que costa una tarde (ramaderia, assegurança, brigada, guàrdia urbana, llum, veterinari, ambulància, ...)

    A mi no em molesta que facen bous, a mi em molesta que només es facen bous. Per què no fan una tarde de jotes, una tarde de teatre, una tarde de campionat de guinyot, ...

    sóc de Deltebre, i entre los de l'ajuntament i los que organitza lo cd la cava (pagats per l'ajuntament) ... se'n van als 20 tardes de bous, 6 capllaçats, 4 embolats ... massa, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. sòc bastant de la teva opinio.De ben segur que si surtissin els diners que costen els bous comparats en altres actes de festes majors,molta gent es posaria les mans al cap.I per quantitat ecxessiva i abusiva els d'Amposta,q si no t'agraden els bous per festes ja et pots fer la ma aquells dies

      Elimina
  4. Abans de parlar, estaría bé que de ves en quant us informessiu bé abans d'afirmar coses que no en teniu ni idea. Efectivament aquesta enquesta es va realitzar pel facebook, la va crear la mateixa Agrupació, però l'enllaç es va anar compartin, ademés us diré, que aquesta Agrupació té més de 2000 persones agregades i només, aproximadamente un 20% de votants estaven agregats, o sigui, que no calia agregar-te per a poder votar. Aquí els únics pallassos que fan xarlotades, són els animalistes, ho van demostrar clarament en el circo que van montar amb la perfomance a la Ràpita. Per a Adeosdad, dir-te, que em sembla molt bé el que dius sobre el que val fer bous, però només mireu el cost i no penseu en quant es treu de la muntada dels carros, potser si fesseu comptes, el cost no us preocuparia tan. I per les activitats que dius, pel que tinc entés, actes com els que tu dius ja se'n fan, encara que no hi dediquen tota una tarde, pels quals, és important que et fixes amb el nivell d'assistencia. Jo he estat als bous de Deltebre, i l'assistència és excesivament abrumadora, cosa que no és pot dir el mateix d'altres actes, i en això ja s'entén el que la majoría de gent vol, i es que realment compta.Sort i al Bou!!!

    ResponElimina
  5. Pa, i circ!
    En llatí: "Panem circenses romanum"
    A molt pobles no han sortit encara del segle III.
    Mentrestant, al port continua estenent-se la tuberculosi provocada per la poca professionalitat d'un ramader.
    Si sumes les conseqüències d'aquestes pràctiques al cost dels correbous, el seu preu és incalculable, Adeosdad.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, per a un romà d'aquella època veure dos persones matant-se mutuament a cop d'espasa, trident o destral era el més normal del mon, com ara ho és pels taurins veure torturar un animal per plaer.

      Elimina
    2. La gent necessita treure la bestia que porta dins a causa de l'estres del dia dia. Qui millor víctima que un animal, si les persones no poguéssem defensar-mos, ho farien en natros.

      Elimina
    3. Encara que me faigue pesat ho repetiré una i altra vegada fins que ho entengueu, tan burros no crec que sigueu:

      Els que anem a veure bous o una corrida no anem a veure a un animal sofrir, abans que pagar 60€ me’n vaig a un escorxador i calmo la meua set de sang i fetges gratuïtament. Jo quan pago 60€ per veure torejar a José Tomás ho faig per disfrutar d’un gran artista i d’un art que és la tauromàquia.

      Elimina
    4. Home gràcies estàs descomptant que som burros. Jo tampoc crec que els taurins sigueu tan sàdics com sembla.

      Elimina
    5. A veure Gutijaume ara dic la meva, que la tauromàquia és una brutalitat i considerar ART a maltractar un animal que vols que et digue...
      sinó posat tu de quatre potes i buscat algú que et toreigi bé que et fa falta... i potser llavors aniràs a veure altres corrides que no siguen de bous...

      per cert no sóc un troll, encara que comenti poc us llegeixo amb silenci.

      Elimina
    6. Un art violent, denigrant, etc...
      S'ha de ser burro per a no veure-ho. I et torno la patata Gutijaume! Tu has començat.
      Primer mareja el bou que era feliç a la seva devesa. Prèviament enrabiat als "chiqueros" per a que surti a "tota merda" a la plaça fugint dels torturadors de corral.
      Segon, se'l castiga, amb un art de "caga-t'hi lorito", la llança del picador. Et recordo que abans els cavalls no portaven peto i als que el bou esbudellava, els hi tornaven a posar a la panxa i el cosien a la plaça mateix. Apa i a tornar-hi.
      Tota la musculatura del coll destrossada per a que humilie el cap. Violència gratuïta? Noooo, humiliació sanguinolenta.
      Més encara, les banderilles, que son arpons com els de caçar balenes, proporcionalment. Sang per tot arreu.I el bou més humiliat encara, més destrossat per la "cuadrilla".
      Se l'acaba de marejar, i quan està a punt de dinyar-la, se'l remata amb una espasa. Ooooooooo! L'art de l'estocada!
      Clar, art és la dansa dels banderillers menejant lo cul, com la clava el picador o com fa el xulo el matador, per naturals, passis de pit i desplants, ensenyant la collonera al públic que flipa amb la reomplida de coto-fluix dels òrgans sexuals del "mestre".
      Al final, li esquarteren orelles i cua davant de tothom, xiquets inclosos.
      Tot el art de la tortura cap a un pobre animal per a que algun empresari i torero es folre les butxaques. Balañá o Paquirri, posem pel cas.
      I el que mira que? És sent realitzat? Ple de pau, harmonia i bondat? O crida extasiat al veure la sang mullar l'arena? Amb l'adrenalina xorrant-li per les venes al mòdic preu de 60€.
      Apa, si vols art, paga l'entrada del Prado o vés a passejar pel Parc del Príncep.

      Elimina
    7. Encara que me faigue pesat ho repetiré una i altra vegada fins que ho entengueu, tan burros no crec que sigueu:

      L’art no és maltractar un animal, l’art és troba en els moviments que efectua el torero; fem una prova: entra a aquesta crònica de Fandiño i a veure si entens algo:

      http://www.burladero.com/inicio/026002/orejas/salvan/tarde

      Has entès algo? No? Potser llavors és perquè no tens ni punyetera idea de lidiar un bou, ni de l’objectiu de la lidia, ni com se puntua la lidia d’un toro, ni com se puntuen les ganaderies, ni que significa un moment de silenci, ni perquè es trauen un, dos o tres mocadors....

      Quan una persona sensata no sap o no coneix un tema s’abstrau de fer-ne valoracions o judicis al respecte, després hi ha d’altres que decidiu fer-ne a pesar de no saber res de res de res de res sobre el tema per a quedar retractats com a xarlatans.

      Elimina
    8. Jo no en pago d’entrada al Prado què tinc Carnet Jové.

      A cas els que van a veure boxejar van per veure-hi sang? Què no en moren de cavalls a les carreres dels hipòdroms fulminats desprès d’un sobreesforç antinatural mentre li peguen amb una barra de ferro? Xiquets a la plaça no n’hi ha perquè està prohibit però estan millor aprenent a dir piropos als àrbitres per n’ aquests camps de Déu on hi ha moltíssim més violència gratuïta o sinó comprova-ho tu mateix.

      Un altre es gastarà 60€ en tres cubates a la discoteca de moda, jo me’ls gastaré en lo que a mi m’agrada i a més guanyats amb la suor del meu front.

      PD: lo dels organs sexuals dels toreros tot teu, fes treball de camp i d’investigació i ja me diràs si és cotofluix, testicle o pell morta.

      Elimina
    9. Avui tens ganes d'ofendre.
      No he d'anar a cap web per saber del tema.
      Ja vaig tindre prou amb "las corridas" que em vaig tragar quan Matias Prats les comentava a la Primera, i única. Les obres de Goya o Picasso.
      Conec les sorts, els terços i el cerimonial de pe a pà. Abans que tu, of course.
      Ara, gràcies a la consciència, no em cal veure patir a cap ser viu per gaudir de les arts.
      Que un ha sigut cuiner abans que frare.
      No t'encones tant.
      Algun dia pots lamentar i tot de la mort d'algun torer, ja que no ho fas amb la d'un animal. Tens temps per madurar. De més verdes n'he vist.

      Elimina
    10. Tot el que contes son maltractes, físics, verbals, etc.
      Cap d'ells, però, tant violent com "las corridas".
      "De aquellos polvos, estos lodos"
      Ja el tinc fet guapet, és cotó-fluix.

      Elimina
    11. Aaaaaah! Ara ho entenc. A Jaume li agrada vore al pallasso marcan paquet. Jejeje.
      Avore si un dia vens a vore lo Tortosa, que només val 10 ebros, i segur que més ben invertits.

      Elimina
    12. "Las corridas", son espectacles d'exaltació a la virilitat masculina si o si.
      Només hi han homes. Van cenyits, marcant volumens. El torer pot convertir-se amb un "heroi",, exaltació del símbol masculi.
      Els corns del bou son també símbols sexuals que un "valent humà" elimina per a que el seu sigue el predominant.
      Bé, no m'explanaré més. Pots cercar-ho al google: "simbolismo sexual toreo" Hasta el Sanchez Drago trobaràs, al que, també, qui l'ha vist i qui el veu.
      Quants de fantasmes a España!

      Elimina
    13. Ignorant no sé si ho sabràs però jo he sigut soci del CD Tortosa des del mateix dia que vaig nàixer fins l’any passat. Els haurà invertit bé el Tortosa els diners procedents de la meua quota durant 21 anys? Ara prefereixo anar a veure al Remolins-Bitem, coses de la vida.


      Desgarbellat jo també et recomano un documental sobre dones toreres realment emocionant, no és fàcil obrir-se pas en un món d’homes...

      Elimina
    14. Gutijaume, si per a convèncer als incrèduls has de citar la crònica d'una tarda de bous, encara que sigui del ABC ( " Tenemos un problema" ), anem malament. Desgarvellat m'ha passat davant citant Sanchez Dragó. Jo el cito perquè el millor que pots fer, tu i els defensors del toreig ( i mort ) dels bous, és fer el que vaig sentir-li dir a ell ja fa un grapat d'anys a l'escriptor: Des de la racionalitat no hi ha manera d'explicar "la festa". És irracional i com a tal s'ha de considerar. També hi veu art, però. Potser no és del tot incompatible. Ara, indefensable des d'un punt de vista racional. Només cal assumir-ho com una qüestió indefensable i, si de cas, comparar-la amb tantes altres per l'estil i potser sense tant rebuig general. També hi ha caçadors i pescadors que ho fan per esport, diuen.

      Elimina
    15. No sabia. Avore si ara te faràs del Barça, en això de coses de la vida...
      Ximo, últimament estic més d'acord en tu.

      Elimina
    16. Del Barça ja m'hi he fet, ignorant. Lo que hauré de vigilar és el grau de coincidència en tu. De tant en tant, tampoc és dolent.

      Elimina
  6. Què poder aquest ramader és el que dona lliçons a tort i a dret per les televisions i ràdios ?. És més demagog que fet expressament.
    Quant a l'enquesta del facebook, fes falta o no agregar-si per votar, la votació no té el més mínim rigor. És com a Punto Pelota quan pregunten si és millor Cristiano o Messi. ( exagerant ).

    ResponElimina
    Respostes
    1. La infecció va començar fa uns anys al barranc de Lloret. Crec que ja queda tot dit.

      Elimina
    2. Tothom sap qui és aquest ramader,pq en qualsevol tertulia q comenten algo sobre la infeccio esta enseguida diuen el seu nom "cuando el rio suena agua lleva" i lo de l'enquesta al facebook es molt poc fiable,sobretot si les teves amistats al facebook son pro-taurines i la gent que no es pro taurina no ho sol expressar molt obertament a les terres de l'Ebre.

      Elimina
  7. Només cal anar a la pàgina 28 i veure la resposta a la pregunta nº 4

    http://minnie.uab.es/~veteri/21223/Tuberculosis%20en%20fauna%20salvaje.pdf

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta