26 de novembre del 2006

Les escales mecàniques de l'hospital

No sé si, ara que l'hospital de Tortosa s'ha de fer al sector de la Farinera, l'Ajuntament encara voldrà instal·lar les escales mecàniques que havia previst per millorar l'accés als barris del Garrofer i Santa Clara, així com al mateix Verge de la Cinta, dins del pla integral del nucli antic (Pincat). Us ho comento perquè divendres al migdia vaig pujar per les escales actuals per dinar amb Manel Zaera a la cafeteria de l'hospital. I una mica més i m'han d'ingressar d'urgències, quan arribo a dalt de tot. Potser estic en baixa forma, però no he fumat mai i, quan ja havia pujat totes les escales, els meus pulmons estaven al llindar del col·lapse i no em quedava gens d'alè... La construcció d'unes escales mecàniques entre l'inici del carrer Cervantes i l'esplanada de l'hospital, resseguint la murada de Sant Joan, és una de les obres que Tortosa ja hauria d'haver realitzat fa anys. Molts dels problemes de falta d'aparcament que hi ha avui a l'hospital s'haurien resolt, ja que molta gent pujaria per les escales mecàniques i no els caldria agafar el cotxe. Però per què a Tortosa encara hi ha coses que, quan es plantegen, ens semblen de ciència ficció?

9 comentaris:

  1. Tienes razón en lo que dices, lo que pasa es que no se trata sólo de una cuestión de ciencia- ficción, en mi opinión es un tema de simple desidia de la cosa pública, nada más..........

    ResponElimina
  2. Per la foto que ens mostres, es pot comprovar que la inversió feta en escales en molts d'anys ha estat zero. A part de les baranes metàl·liques que es veuen, les escales estan igual que quan era menut i pujava a les runes de la caserna de Sant Francesc, a jugar a futbol a les esplanetes o a buscar xavetes sota les pedres.

    Ja fa uns anys que vaig llegir que a l'edifici de l'Ajuntament eliminarien les barreres arquitectòniques. Si no han estat capaços d'eliminar els dos esglaons de l'entrada de l'Ajuntament, difícil veig lo de les escales mecàniques del Verge de la Cinta. (No es un retret als actuals "mandamasos", els d'abans tambè tenen una quota de responsabilitat important en aquest afer)

    ResponElimina
  3. este missatge l'hauries d'haver posat a freak-ebre, gustau... pretendre que posen unes escales mecàniques per pujar fins a l'hospital! A on s'és vist!!!

    :D

    ResponElimina
  4. I si en comptes d'unes escales que destorçarien un dels llocs més característics i peculiars de Tortosa, posen un ascensoret per a que Juanito i colleges de cames/rodes també puguen pujar?
    No tot lo modern és lo més útil.
    I a qui se li acudeix fer un Hospital a un castell? I que els principals usuaris hagin de pujar en automòbil?
    Estava gaire lúcid, o una mica mamat?

    ResponElimina
  5. Si ve una guerra serà lo castell més ben defensat que hi haurà... ara los ferits no se com collons pujaran. Esperem que quan facen l'hospital a la farinera l'eix de l'ebre no estigue, perquè és casi kamikaze creuar-lo... i és clar les passarel·les sense rampes ja se sap...

    ResponElimina
  6. A banda de si mecàniques o no, Gustau, és cert que pujar el Garrofer resulta una bona prova d'esforç; però sempre ho ha estat, fins i tot abans de l'invent de la cadena de muntatge. Els usuaris que arriben amb cotxe particular, que són de totes les TTEE, ho fan no tant per la mala ubicació del HTVC com pels escassos mitjans de transports col.lectius des de qualsevol punt de les TTEE. Imagina't l'hospital al costat de la central d'autobusos. Creus que no hi caldria igualment un infinit aparcament per a tots els cotxes? Jo crec que sí. Les escales mecàniques poden ser un avenç, però no la solucó al trànsit, a l'aparcament, a la integració del Garrofer a la ciutat, a l'ús de la zona verda del caent darrera el Fèmina... A més, aquesta pujadeta actual va bé per recordar que som bípeds, i que hem de caminar, caminar, caminar...

    ResponElimina
  7. A veure. És un hospital. Els usuaris, una bona part, tenen problemes precisament... per caminar. Jo apostaria per ubicar, directament, l'entrada de l'hospital al costat del Mini-bar. I amb unes escales mecàniques ben posades, minimitzant l'impacte visual. Que vulguem preservar el formigó armat dels esgraons de les escales de l'hospital ja em sembla passadíssim de voltes. Això deu ser neoecologisme, lo menos.

    ResponElimina
  8. chapeau Joan!

    ResponElimina
  9. molts cops el valor no son els contenidors sinó els continguts.
    per exemple .... el camí que es pot millora, evidentment.
    hauríem de tindre la decència de no destruir per construir.
    Per exemple: la continuïtat del carrer Teodoro Gonzàlez i un túnel que conduis just en front de l'hospital. I allí ascensors.
    Impacte mediambiental, estructural i cultural zero.
    I, a més uns quants sous més per a la genn del poble. Porters d'ascensors. Per assegurar l'accés a qualsevol hora del dia, 3 torns + vacances/festes 6 empleats més.
    I deixem les escaletes tranquiletes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta