5 de setembre del 2012

El PSC de Tortosa denuncia que el pàrquing de la plaça del Rastre ja no es farà

TORTOSA (Baix Ebre).- El grup del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha encès aquest dimecres totes les alarmes, tot denunciant que el govern municipal de CiU ha decidit aturar la construcció del pàrquing subterrani de la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. Una "mala notícia" que, segons els socialistes, va anunciar el president de l'associació de veïns del Rastre durant el pregó de les festes del barri. El portaveu del PSC, Antoni Sabaté, també ha recordat que l'adjudicació del pàrquing a la constructora Quatuor anava lligat a la gestió de tota la zona blava de Tortosa, que finalment va quedar ampliada tant a Ferreries com al barri del Temple. Una ampliació de la zona blava que ja s'ha fet efectiva per "compensar" el sobrecost del pàrquing, mentre que les obres del nou aparcament no han començat. “Caldrà veure què passa ara, ja que l'empresa ha obtingut beneficis abans de fer la part costosa de l'adjudicació, estarem molt amatents a aquesta situació i volem que s'assumeixin les corresponents responsabilitats ”, ha afirmat Sabaté.

A l'octubre del 2008, el primer govern de Ferran Bel va anunciar la construcció d'un pàrquing subterrani a la plaça Mossèn Sol, amb unes 280 places i una inversió de 3,5 milions d'euros. Bel va garantir que el pàrquing era viable des del punt de vista econòmic i tècnic, i que només faltava el llum verd de la comissió territorial de Patrimoni, per determinar de quina manera havia d'integrar-se l'antiga muralla del Rastre al projecte. Al gener del 2009, el govern municipal va aprovar el pla de viabilitat del pàrquing, que hauria de tenir menys places -249- i costar un màxim de 4,2 milions d'euros, ja que finalment havia de conservar-se un tram de la muralla. D'altra banda, el ple de l'Ajuntament va aprovar el projecte del pàrquing a l'octubre del 2010, i els socialistes van criticar la seua viabilitat, tot qüestionant el tractament de la muralla medieval, cosa que va fer que la regidora Meritxell Roigé acusés Joan Sabaté, en un article, de posar "pals a les rodes". Finalment, al desembre del 2010, el ple de Tortosa va adjudicar les obres i l'explotació del pàrquing del Rastre a l'empresa Quatuor, una constructora formada per cinc empreses catalanes: Rubau-Tarrés, Vicsan, Àrids Romà, Emcofa i Excover. Quatuor -la mateixa constructora que ha de construir el nou complex d'aigües de Tortosa- havia estat l'única empresa que va aspirar a la construcció del pàrquing de la plaça Mossèn Sol –13 mesos d'obres i un pressupost de 4,4 milions– i a la gestió de la zona blava, que havia d'ampliar-se amb 169 places més. La concessió era de 25 anys, amb un cànon de 302.000 euros.

Per tant, el pàrquing de la plaça del Rastre havia d'estar enllestit durant el mes de març del 2012. Segons el PSC, s'està fent marxa enrere en una actuació necessària al nucli antic, "un nou capítol que se suma a l'erràtica política de Bel" a la ciutat. De fet, els socialistes han advertit que aquesta renúncia se suma als "dubtes" a l'entorn de l'aparcament de la plaça Joaquin Bau, a Ferreries, i al "fracàs" del nou aparcament del Carrilet, inaugurat ara fa un any.

Els socialistes també han lamentat que el govern desoís les advertències que el grup municipal ja els va fer en el ple d'octubre de 2010 quan es va dur a aprovació l'estudi de viabilitat de l'aparcament en què l'aleshores portaveu, Joan Sabaté, va assenyalar que l'actuació que es volia dur a terme “era complexa i d'una solució patrimonial difícil, per no dir pràcticament impossible”. Els socialistes han recordat que mentre governaven havien iniciat els tràmits per a la construcció de l'aparcament del Casal Tortosí, amb l'adquisició del solar, per part de la societat municipal Gumtsa, el qual es va aturar amb l'arribada al govern de CiU. “Han pogut tirar endavant tot allò que ja van trobar encarrilat pels anteriors governs socialistes, però els projectes estrella de Bel s'han acabat estrellant”, ha reblat Sabaté, que ha afegit: “El programa de Bel està esgotat i cal pensar amb una alternativa, que amb esforç, perseverança i il·lusió volem encapçalar des del PSC”.

Imatge PSC de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta