29 de novembre del 2012

Casadó (CCOO) reclama un pla global de reindustrialització per a les Terres de l'Ebre



TERRES DE L'EBRE.- El secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, ha remarcat aquest dijous que els acomiadaments a la planta cimentera de Cemex a Alcanar són el resultat més immediat de la reforma laboral que va aprovar el govern de l’Estat. En aquest sentit, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Casadó ha recordat que, dos mesos abans de la presentació de l’ERO, la cimentera estava produint i venent tot els seus materials, sobretot a l’exterior. Per tant, Casadó ha afirmat que l’acomiadament de 136 treballadors no està justificat, més enllà de la voluntat de l’empresa de forçar un aprimament de la plantilla, amb una possible externalització i amb salaris més baixos.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, i al marge de destacar la importància que tindria per al conjunt del territori el dragatge del port de la cimentera d’Alcanar, Casadó ha reiterat que la presentació de l’ERO no estava justificat per garantir la viabilitat de la planta. D’altra banda, el secretari general de Comissions Obreres a l’Ebre ha afirmat que el govern de l’Estat hauria de fer canvis legislatius perquè no es puguen produir més expedients de regulació d’ocupació com els que permet l’actual reforma laboral. A més a més, Casadó ha reiterat que, més que un segon pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre, el que caldria és un pla de reindustrialització global, amb una aposta decidida per part de la Generalitat i dels emprenedors del territori.

Finalment, Casadó ha afirmat que cal atraure a les Terres de l’Ebre aquelles empreses que generin la creació d’un cert teixit industrial al seu voltant. En cas contrari, com va passar amb el cas de la Lear a Roquetes o ara amb Cemex a Alcanar, quan aquestes grans empreses marxen, l’impacte negatiu encara és més important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta