12 d’agost del 2009

Baralla multitudinària al nucli antic de Tortosa per una disputa entre dues famílies

Els Mossos d'Esquadra van haver de dissoldre dilluns al vespre una baralla multitudinària al nucli antic de Tortosa, en què van participar més d'un centenar de persones. Segons un testimoni dels fets, que va ser qui va donar l'avís a la policia, l'origen de la baralla va ser una disputa entre dues famílies, presumptament enfrontades per un afer relacionat amb el tràfic d'estupefaents. La baralla va tenir lloc poc després de les nou del vespre a la plaça de Montserrat, un espai molt cèntric també conegut com la plaça dels Farols. En un primer moment van acudir-hi cinc vehicles dels Mossos i una ambulància, així com de la policia local. Amb tot, fonts municipals van precisar que no va haver-hi ferits ni es va detectar la presència de cap arma blanca, com altres fonts sí que havien apuntat durant el dia d'ahir. De fet, la policia local va reforçar ahir la vigilància a la zona, i els Mossos van tornar a parlar amb els testimonis per saber si havien rebut missatges intimidatoris o si tenien més informació. Els veïns i els comerciants fa setmanes que reclamen més presència policial als carrers del nucli antic i del centre de Tortosa.

Publicat a
El Punt Barcelona 12-08-2009 Pàgina 22
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 12-08-2009 Pàgina 22

28 comentaris:

  1. Ferran Bel en declaracions al diari de Tarragona a l'agost del 2008 en complir el seu primer any d'alcalde:

    “tortosa és avui més segura que fa una any”

    Com va dir Shuster (no hase falta desir nada mas)

    ResponElimina
  2. Quina llàstima que la baralla no acabés amb baixes.

    ResponElimina
  3. Be respecte a aquest fet lamantable, només vull dir que era "cronica de una muerte anunciada" i sort que la cosa no va anar per aqui.
    Peró convido a qui vulgui a fer una passejada pel carrer Moncada es un supermercat de droga, l'altre dia vaig veure tres persones fent de camells a les cinc de la tarde amb total impunitat, tres!!!! sense saber res d'aquest món i sense tenir la més minima idea de res.
    Com es deia al principi on es la seguretat promesa?
    No vull fer demagogia, aquest tema es molt greu i al govern municipal se li esta escapant de les mans.
    No ens volen donar dades dels incidents per tant miren cap un altre lloc i un dia en passarà una de grossa.
    Espero que la sort m'acompanye i no em toque la rifa.

    ResponElimina
  4. Baixes, vol dir baixes, deixar algú fora de circulació, a la pressó, ferit o mort.

    Millor ells, que pacífics ciutadans com el Pere. Ja n'hi ha prou de tolerar la delinqüència. Perquè estem parlant de delinqüents, veritat? O és que també hem de muntar ONG's en defensa del delinqüent, cucafera?

    ResponElimina
  5. Per al delinqüent, la presó, i si es possible la rehabilitació. De ONG's si son amb bons fins, mai en sobren. Peró deixam dir-te una cosa, ja que tu, veladament, m'interpretes quan em preguntes lo de la ONG, jo intueixo que darrera del teu comentari hi han dosis de classisme o racisme. Vas dir el mateix quant, ara fa un temps, va hi haure uns enfrontaments i baralles a cert pubs de Tortosa? O es qui sí es a la plaça dels farols es diferent?.

    Quan a Pere, es cert que Bel va fer demagògia a punta pala amb la inseguretat ( ell i els comerciants arrossegats ) però ara si fem el mateix també n'estaríem fent, no creus?. Entre altres coses perquè crec que qui hauria de posar el fil a l'agulla de manera mes contundent son els mossos d'esquadra, es mes, el cas concret a que fas referencia del c/. Montcada, que el conec prou, justament per allí al cap del dia i passen molts de responsables polítics del territori representants tots ells de la Generalitat, encara que en puritat no tinguen responsabilitat directa, tenen l'obligació moral i deure ciutadà i polític de SOLUCIONAR-HO o instar a fer-ho d'una P--- vegada.

    ResponElimina
  6. I si dic que gran part de l'augment de la delinqüència és per culpa de la immigració també em direu racista?
    Una cosa que em rebenta és que en seguida s’etiqueta a una persona de racista o de homòfob si no és pensa com diuen els llibres d’educació per a la ciutadania, és a dir si no és pensa des del punt de vista socialista. Qui la va protagonitzar aquesta baralla? Van ser tortosins de tota la vida? Qui ven la droga aquesta? Són tortosins de tota la vida? Finalment qui va fer el famós “efecto llamada” i va permetre que remeses de delinqüents entressin lliurement al nostre país? Potser que fos Bel?

    Espero que aquests comentaris no es traguen de context, tinc amics marroquins, russos, lituans, sud-americans, romanesos etc i són bellíssimes persones, inclús més que molts tortosins però tant els seus pares com ells han vingut a guanyar-se les castanyes. Quan passeges per San Blai i veus tots aquells borratxos (conteu les llaunes de cervesa que hi ha a la paperera que fa cantonada), camells (Pere n’és testimoni), gent que xiula a la teva novia i que l’únic que fan es lo que se’n diu “xupar del bote” set pot caure la cara de vergonya, a mi se’m cau! Aquesta gent jo l’enviaria de volta al seu país, a la gent que ve a guanyar-se les castanyes no! Aquests es poden quedar, per mi es mereixen tant o més que qualsevol altre.

    És això el que tindria que controlar tota esta sèrie de policies locals que patrullen la ciutat i menys multar a la gent per no dur retrovisors, o per dur la matrícula del ciclomotor etc, que ara que tenen el “caxarret” aquest sol pensen en ficar multes i multes i multes...

    ResponElimina
  7. Bravo Gutijaume.

    Cucafera, parlem de baralla entre clans pel control de drogues? Això és delinqüència de la dura. Una baralla als pubs de Tortosa, com dius, va ser cosa de "poc coneixement" de joves.

    N'estic fart que quan dius, que s'acabi la delinqüència et diguin racista o classista. El delinqüent, és delinqÜent. En cap moment jo havia parlat de races, ni classes.

    Aquesta progressia fofa, de mala conscièncias per no haver fet la revolució del 68 de certs sectors d'esquerra és de vergonnya.

    Cucafera, ves te'n a viure al casc antic, entre portal i portal de camells, entre montanyes de brutíssia, escopinyades, cagallons i pixades, i aquesta visió, no és meva, és la de gent tortosina de tota la vida que encara fa esforços per viure en aquest barri i estan a punt de tirar la tovallola.

    ResponElimina
  8. No cal embotir-te al C/Montcada. A mi ja fa temps que em fa POR caminar pel meu barri que és Ferreries. M'han robat una vegada, ho han intentat una altra puntxant-me les rodes del cotxe estant jo a dins i m'han seguit varies vegades fins a casa o per veure on anava.

    Recordo que no fa tants anys sortiem a jugar pel barri sense por, ara tinc pànic fins i tot per sortir a passejar amb el meu gos. I surto tots els dies a diferents hores del dia i encara no he vist cap policia de barri que em doni una mica de seguretat.

    No estic jutjant res, tan sols dic el que sento i avui el que tinc és POR de viure a la meva ciutat i al meu barri.

    ResponElimina
  9. Per cert, tot està denunciat, encara que no vagi a cap lloc, almenys que quedi constància de que no vivim en un pais de floretes multicolor. Animo a tothom que qualsevol cosa que li passi ho denuncie, perquè si no sembla que aqui no passa mai res.

    Una altra cosa, quan venen autoritats a la delegació de govern estic convençuda que no els fan ruta turistica, els deixen a la porta i aqui no veu ningú res. L'altra són els que hi treballen cada dia, que aquests si que ho veuen i no fan res, estos si que tenen "delito".

    ResponElimina
  10. A veure canalero ets tu qui ha dit desitjar "deixar algú fora de circulació, a la pressó, ferit o mort".
    Jo simplement em remeto al que s'ha dit sobre la baralla, l'absència de armes, ni tant sols blanques etc. i el meu comentari es base en això i per aquest motiu el comparo amb altres aldarulls encara que siguen protagonitzats per tortosins de tota la vida.
    Sobre la necessitat de la neteja ( sempre legal ) de la brutícia no cal que em convences, em sembla que ja ho havia deixat clar, fins i tot apuntant responsables.
    Respecte a si visc o no pel barri dels fets, si no ho saps, no ho diguis. Per cert, no se si el que va matar a un altre a la mateixa plaça dels farols fa un temps, era tortosí de tota la vida o nouvingut? o saps?.

    Sandra, sense anim de polèmica, de debò, jo quant veig un gos pel carrer, també tinc pànic, no cal dir si es d'una raça de les anomenades perilloses, fins i tot anant pel camp m'he trobat amb situacions complicades per culpa d'animals sols.

    ResponElimina
  11. Cucafera, un altre cop, no saps llegir.

    El post no parla d'armes, ni jo n'he parlat. El post parla de drogues.

    I a mi les drogues no m'agraden, siguin subministrdes per un català amb cognom "pujol" diguem pel cas, gitano, magrebí, subsaharià, llatinoamericà, marcià, extraterrestre o qui sigui.

    Drogues, ho has sentit bé, Cucafera? Drogues. I prefereixo les baixes de qui les subministren que les de qui, per una raó o un altra, les prenen.

    ResponElimina
  12. Sandra, jo que també visc a Ferreries i ho he notat, ja no és un barri segur, per a res! Però potser que en aquest cas també sigui l’excés d’immigració que arribat en un període de temps molt curt? El canvi ha sigut brutal, però sí, jo a vegades tampoc les tinc totes quan baixo a llençar les escombraries.

    ResponElimina
  13. CANALEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,
    Post, entrada, article:
    "fonts municipals van precisar que no va haver-hi ferits ni es va detectar la presència de cap arma blanca"
    "presumptament enfrontades per un afer relacionat amb el tràfic d'estupefaents"

    ResponElimina
  14. Cucafera, estàs ben atontada.

    Precisament et dic que parlo de drogues i no d'armes.

    Cucaferaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, despertaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Tràfic d'estupefaeentssssssssssssssssss
    O és que els estupefaents, per tú són pastes dolcesssssssssssssssss

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. canalero, acuso rebut.
    que sàpigues que l'anterior comentari eliminat es meu, el cor m'ha demanat fer el mateix que tu: insultar-te, dos minuts després m'he penedit, no et mereixes tant.
    Estaré equivocat, però no atontat; al menys quan dialogo amb els demés.
    Se, com el 99.99 de la població, el que vol dir estupefaents i se el que vol dir Presumptament, per això citava la frase, pou de saviesa i exemple d'urbanitat.
    Que ho passes be i la calor no et maltracte mes.

    ResponElimina
  17. Bé, cucafera, perdona'm. Utilitzaré el teu llenguatge políticament correcte: "pressumptament" estàs atontada.

    ResponElimina
  18. Si algú em pot donar un link on s'argumenta amb dades la correlació immigració-deliquència prometo llegir-lo. A Tortosa els camells tota la vida han sigut gitanos, ara què són, senegalesos ? El que han de fer es legalitzar les drogues dures i s'acaba el problema.

    ResponElimina
  19. lluis, per si et serveis aquí tens un enllaç que ames et pot portar a altres:

    teina

    ResponElimina
  20. Vaja fonts més científiques que utilitzes Cucafera.

    Una revista electrònica on els seus redactors, són un enginyer industrial, periodistes, llicenciats en arts, informàtics...

    Els acumbaias argentins i xilens documentant-se amb la informació que els hi passa el camell de la cantonada.

    ResponElimina
  21. http://www.realinstitutoelcano.org/analisis/328/ARI-103-2003-E.pdf

    ResponElimina
  22. Gutijaume, molt més científic.

    ResponElimina
  23. El de Guti és el primer que dona Google, ja l'he llegit però segueix sense establir una causa-efecte. Està clar que a més augment de població més deliquència, i que els immigrants formen les capes socials més baixes per tant és lògic que el percentatge de delinquents sigui major que en els nadius. Però cap estudi compara els indexos de deliquencia abans de la onada migratòria i després, en percentatge. I alguns estudis com inclouen faltes com p.e. no tenir papers, i això és trampa.

    ResponElimina
  24. LLuís, per no tenir papers no vas a la pressó, com a molt, si s'acorda la teva expulsió aniràs a un centre de detenció, previ a la teva repatriació.

    No tenir papers no és un delicte, és una infracció administrativa i són dos coses que no es poden barrejar.

    ResponElimina
  25. Exacte! precisament per això, hi ha estudis esbiaixats que barregen faltes i delictes. Els còmputs correctes haurien de tenir en compte, o bé els delictes denunciats, o bé la població a presons. I aixi i tot tampoc és 100% perquè no tothom denúncia i no tots els delinquents són enxampats.

    ResponElimina
  26. Ni tots el presos ho son per un sol delicte...
    Que bonica es l’Estadística...!

    ResponElimina
  27. Som grans els humans!
    Sort en tenim del sagrament catòlic de la Confessió. Tres parenostres i tot arreglat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta