26 de setembre del 2012

Deltebre es proclama 'territori català lliure i sobirà' amb els vots d'ERC, CiU i PSC


DELTEBRE (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Deltebre  s'ha declarat aquest dimecres al matí "territori català lliure i sobirà". Ha estat a partir d'una moció presentada pels grups municipals d'ERC -a l'equip de govern- i de CiU -a l'oposició-, que també ha rebut el vot afirmatiu dels regidors del PSC. De fet, la moció que defensava Catalunya com a "nou estat d'Europa" ha rebut el vot favorable de 15 dels 17 regidors de Deltebre, ja que els dos regidors del PP hi han votat en contra. La proposta, a diferència d'altres que s'han aprovat a diversos municipis catalans, també inclou que aquesta declaració s'inscriga en el panell informatiu que marca l'inici del terme municipal; així com que l'estelada estigui present en tots els actes oficials que organitzi l'Ajuntament. La moció també insta el Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya.

L'alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, havia qualificat dimarts a la tarda "d'important" l'aprovació que "per àmplia majoria" es farà aquest dimecres a l'Ajuntament. Aspa ha explicat que, més enllà del moment "engrescador" que hi ha després de la manifestació de l'Onze de setembre, la moció reflectirà "el canvi sociològic" que hi ha hagut a Deltebre.

En el mateix sentit s'ha posicionat el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Deltebre, Lluís Soler, que s'ha mostrat "satisfet" d'haver pactat aquesta moció que reivindica l'assoliment d'un estat propi. "La moció és una aposta i un punt d'inflexió important pel municipi", ha afegit. Soler també ha destacat que Deltebre ha patit durant anys la "inacció" en la preservació efectiva del delta de l'Ebre per part dels diversos governs espanyols.

En concret, la moció consta de set punts: la declaració com a territori català, lliure i sobirà; que el panell informatiu que marca l'inici del terme municipal inclogui aquesta declaració; i el compromís a treballar conjuntament amb la ciutadania i entitats de municipi per ampliar la majoria social i econòmica "essencial" per assolir l'estat propi.

Així mateix, també insta el Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya i, quan s'escaigui, que convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya; i, a la vegada, insta el Govern i el Parlament a què s'acordin les mesures i accions que es creguin convenients per ordenar la transició fins a la constitució formal de l'estat català en el sí de la Unió Europea.

En un altre dels punts es referma el compromís d'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i, alhora, donarà suport explícit i coordinarà totes les accions que s'emprendran amb la finalitat de la plena sobirania amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). També planteja que mentre duri el procés de la transició nacional cap a la plena consecució de l'estat propi, l'Ajuntament de Deltebre estableix l'estelada com un símbol addicional en caràcter municipal als símbols legalment establerts fins al moment. Així, l'estelada figurarà a la façana de la casa consistorial, a la sala de plens, i als diferents actes oficials que organitze l'Ajuntament.

Imatge Adam Deosdad

3 comentaris:

  1. Podries posar la foto d'ara https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/313023_185060021626057_514282999_n.jpg

    ResponElimina
  2. si ha sumat també el PSC.

    ResponElimina
  3. Alguinet i Bertomeu, l'estelada és igual que sigui blava o groga ? Au pos, a la feina.......

    Però ho portaveu una mica amagat. Ningú ho hauria dit veien-vos eufòrics al míting de la Chacón al vostre poble. Fin i tot li vau fer un regalo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta